ANPA nu mai elibereaza permisul albastru pt Dunare

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
mircea_00
veteran
veteran
Mesaje: 760
Membru din: 09 Mar 2010, 00:20
Localitate: resita

ANPA nu mai elibereaza permisul albastru pt Dunare

Mesaj de mircea_00 » 21 Iun 2018, 11:00

ANPA a sistat eliberarea permiselor de pescuit.Pe cale de consecinta,nu pot pescui pe Dunare.Am sunat,o doamna foarte binevoitoare m-a sfatuit sa nu ma duc fara permisul albastru.Pescui de 36 de ani,am avut PG inclusiv inainte de 89.N-am crezut ca voi ajunge ziua cand nu voi mai avea voie sa merg la peste.
Cica sunt prea multi pescari.Adica n-am iesit la numaratoare...

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: ANPA

Mesaj de tdum » 22 Iun 2018, 08:55

Era de asteptat sa nu iasa ,,numaratoarea" facuta de capetele ,,patrate". Pai ce-si imaginau? Ca n-o sa ia tot romanul un permis de pescuit daca tot e gratis? La noi in oras domnule Mircea, (ca suntem concitadini) e dificil sa apucati un permis albastru. S-a stat de cu noapte la rand, cu bunic, bunica, nevasta, etc. Oricine a avut un act de identitate, a primit in schimbul unei copii xerox, un permis de pescuit. Nu conteaza ca oamenii nu sunt pescari si nici macar nu cunosc speciile de pesti, (nici legislatia aferenta activitatii de pescuit recreativ). Motivatia/exemplu: Acum, daca sunt 4 adulti in familie, au 4 permise , deci pot pescui cu de 4 ori mai multe bete si pot cara acasa de 4 ori mai multe kilograme de peste...

Acestea sunt urmarile cand oameni total incompetenti, legifereaza, creeaza norme, regulamente de respectat... Dar noi uitam repede. Veti vedea ca pe 1 Decembrie vom canta iarasi binescuoscutul ,,Noi suntem ROMANI" si o sa ne felicitam reciproc, fara sa ne dam seama ca versurile acestea au ajuns in timp sa sune peiorativ!

Luati domnule Mircea macar permisul alb si carnetul de membru de la asociatia ,,Banatul Timisoara" (se elibereaza pe bani si la noi in oras) si desi are o stampila cu PG ,,la gramada" pe una din file, eu zic sa luati si avizul individual de PG si sunteti ,,acoperit" ca sa puteti pescui la Dunare.

Rew.

lucky_51
veteran
veteran
Mesaje: 549
Membru din: 14 Ian 2009, 21:08

Re: ANPA

Mesaj de lucky_51 » 23 Iun 2018, 09:50

Si uite asa, ca de fiecare data, cei inscrisi in asociatii cad pe locul doi. :x :idea:

Avatar utilizator
ady_fly
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 174
Membru din: 13 Aug 2012, 17:37

Re: ANPA

Mesaj de ady_fly » 30 Iul 2018, 07:40

Domnilor total de acord cu d-voastră!
Iată raspunsul ANPA http://www.anpa.ro/category/s3-anpa/c3-recreativ/ (vezi Informare) :|
Și pentru că suntem din aceeași zonă geografică îmi permit să vă atrag atenția să nu minimizați acțiunile Poliției de Frontieră:
permisul alb emis de "Banatul" nu are nici o valoare! În plus, chiar cu permisul albastru și fără vize poți avea parte de surprize, vezi cazul unui amic de al meu care era să primească o amendă de 1000 lei in MH pentru că deținea permis albastru dar s-a bazat pe viza celor de la "Banatul"!
Viza respectivă este valabilă doar pe apele de frontieră aflate în concesiunea asociației, exclus Dunărea!
În rest, "numai de bine": dacă se continuă în actualul sistem vom sta la coadă pentru permisul albastru mai rău ca pe vremea lui Ceașcă la zahăr și ulei! :censored:

Avatar utilizator
johnnybravo
Moderator
Moderator
Mesaje: 2673
Membru din: 02 Oct 2006, 15:07
Localitate: Timisoara
Contact:

Re: ANPA nu mai elibereaza permisul albastru pt Dunare

Mesaj de johnnybravo » 01 Aug 2018, 01:10

Dupa o incercare esuata (intamplator eram in Severin) in care programul de lucru cu publicul se terminase cu cateva ore inainte orei afisate (dadusera toate permisele), am mai incercat cateva telefoane la ANPA TM si mi s-a zis ca s-au terminat, se tiparesc in nr limitat si sa mai revin, iar din ultima convorbire mi s-a zis ca nr permisolor eliberate a fost dublat deja si ca nu se mai tiparesc. Am intrebat si eu ca tot omul: "si eu cum pot pescui legal la Dunare?" Mi s-a zis ca nu pot dar mi s-a oferit o portita in cazul in care se ajunge la proces, aceeasi teorie ce mi-au dat-o cei de la Banatul: legea prevede sa ai permis de pescuit nespecificand culoarea acestuia, deci cu permisul alb as putea pescui si pe Dunare. Mi-a mai zis ca el nu ar da amenda pt asta avand in vedere situatia curenta.... am mai intrebat daca sunt procese/contestatii deschise pe subiectul asta, mi-a zis ca nu detine informatii de genul.

Am fost avertizat doar la deschidere ca nu am permisul albastru, atunci inca se mai tipareau...de atunci am mai fost controlat o singura data si nu mi s-a comentat nimic avand acel permis alb, ce-i drept n-am prea avut timp sa pescuiesc vara asta dar si sezonul musonului inca nu a trecut :)

Nu sunt avocat dar situatia curenta daca ajunge la proces mi-ar placea sa cred ca e rezolvabila in favoarea pescarilor...

Avatar utilizator
ady_fly
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 174
Membru din: 13 Aug 2012, 17:37

Re: ANPA nu mai elibereaza permisul albastru pt Dunare

Mesaj de ady_fly » 01 Aug 2018, 10:31

Fără a intra într-o polemică inutilă, îți recomand să nu mergi pe varianta expusă mai sus:
chiar dacă vei găsi înțelegere din partea inspectorilor piscicoli ai ANPA te poți trezi cu un polițist de frontieră mai zelos și ai să ai probleme.
Același lucru de care vorbești l-am trimis în scris Poliției de Frontieră la nivel central, răspunsul a venit prompt și clar de la însuși chestorul P.F.: condiție de bază ca să poți pescui pe Dunăre permisul albastru!!!
Oricând pot pune la dispoziție documentul respectiv.
Iar faza cu nu se mai tipăresc permise albastre pe motivul presiunii prea mari a pescuitului recreativ, nu este altceva decât rezultatul faptului că:
- fiind gratuit o grămadă de inși care nu vor merge la pescuit l-au ridicat pe motivul că las să fie (văzut personal pe parcursul șederii la coadă!) + 2-3 permise de familie cresc șansele umplerii sacoșelor cu pește! din ciclul dacă-i moka-i cu plăcere! :( ;
- dubla impunere, membrii asociațiilor (pescari pe apele concesionate) au fost nevoiți să ridice și permisul albastru pentru ape neconcesionate dar care avea atașat și ...Dunăre!!! în cazul în care permisele albe aveau atașate și ele ...și Dunăre, numărul permiselor albastre eliberate ar fi fost semnificativ mai mic (poate la jumătate) și nu se mai putea vorbi de presiunea sporită asupra Dunării!
Ce este interesant este faptul că o dată sistată tipărirea permiselor albastre pe lângă faptul că nu mai poți pescui pe Dunăre, nu mai poți pescui nici pe apele interioare neconcesionate!!! :fluch
Totul a început de aici http://www.anpa.ro/wp-content/uploads/f ... 0_2017.pdf
:censored:

Avatar utilizator
johnnybravo
Moderator
Moderator
Mesaje: 2673
Membru din: 02 Oct 2006, 15:07
Localitate: Timisoara
Contact:

Re: ANPA nu mai elibereaza permisul albastru pt Dunare

Mesaj de johnnybravo » 01 Aug 2018, 15:49

Deci, mai-marii au facut un calcul al cotei de peste extrase de pescarii sportivi din Dunare si au considerat 600.000 nr de permise maxim admise (parca valoarea asta mi-au dat-o cei de la ANPA, ziceau ca e o valoare dublata fata de estimarea initiala si asta datorita presiunii pescarilor).
Eu am viza de membru din ianuarie, am avizul PF pe 3 judete conform unei conventii (o stampila pusa pe carnetul de membru) si m-am dus ulterior sa-mi ridic permisul alb, pt cel albastru am fost trimis la ANPA dar mi s-a comunicat ca pot pescui cu cel alb si pe Dunare.
Evident, amenda pot lua in baza acestui ordin dar sunt convins ca asociatia va rezolva problema ulterior. Altfel, nici cei de la PF din zona nu-s chiar batuti in cap si stiu si ei nebunia de anul asta ca nu are nimic comun cu o normalitate si sansele sa dai peste un zelos sunt mici, eventual ti se da avertisment.

Ma voi duce in continuare la Dunare, daca ani de zile m-au intrebat doar de datele de buletin, de ce nu ar continua verificarea la fel si anul asta...
Suntem oameni si sigur va fi loc de intelegere fara pretentii.

Fir intins

Avatar utilizator
ady_fly
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 174
Membru din: 13 Aug 2012, 17:37

Re: ANPA nu mai elibereaza permisul albastru pt Dunare

Mesaj de ady_fly » 01 Aug 2018, 17:45

De început o rectificare: nu este vorba despre 600.000 ci de cca. 70.000 de permise eliberate (dublu față de anul trecut) pentru o cotă de 149 tone de pește alocate pescuitului recreativ pe Dunăre.
Revenind, nu fac lobby nici pentru ANPA, nici pentru Poliția de Frontieră și în plus fiecare face ce crede de cuviință!
Asociațiile, inclusiv Banatul, s-au cam spălat pe mâini după ce s-au văzut cu cotizațiile plătite!
Am dat exemplu mai sus: amic de al meu cu permis albastru și viză colectivă P.G. gen ștampilă de la Banatul (din comoditate, că doar se pot obține ușor și gratis online), era să încalțe o amendă de 1000 lei în MH!
Mă gândesc că mergem la pescuit să ne relaxăm și nu să dăm explicații și să sunăm la nr. de telefon la care nu răspunde nimeni...
Și vorba românului: până la D-zeu te mănâncă sfinții!

danone
veteran
veteran
Mesaje: 901
Membru din: 19 Mai 2006, 13:04
Localitate: Cluj si Belis

Re: ANPA nu mai elibereaza permisul albastru pt Dunare

Mesaj de danone » 02 Aug 2018, 07:52

Problema permiselor albastre se rezolva la anul doar introducand o taxa de 50-100 ron. Alta solutie de a scapa de eliberarea "familiala" nu vad. Ca sa va dau un exemplu concludent, in primavara cand mi-am luat permisul albastru de la ANPA , niste colegi de munca care au auzit ca e moka s-au dus si si-au scos si ei. Si sunt niste "pescari" care confunda cleanul cu bibanul , nu au nicio scula de pescuit (pt ca mi-au cerut sa-i imprumut eu cu ceva "undite") , ca sa nu mai zic ca pana acum nu au iesit nici macar la un gratar pe malul apei.

Avatar utilizator
albert.C
veteran
veteran
Mesaje: 1720
Membru din: 22 Ian 2015, 19:30
Localitate: Calafat-Dolj
Contact:

Re: ANPA nu mai elibereaza permisul albastru pt Dunare

Mesaj de albert.C » 02 Aug 2018, 15:20

O tara de handicapati pusi sa conduca poporul de boi/turma !

Scrie răspuns