MASTER BELIS

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
toteu
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 157
Membru din: 21 Sep 2009, 17:01

Re: MASTER BELIS

Mesaj de toteu » 06 Aug 2013, 17:39

Aps halba vezi mata de concursurile tale, nu mai baga in seama amatorii cu brailele lor. Iti pierzi timpul cu toti particularii. Vezi dumnetata cu antrenorii , arbitrii , sportivi acreditati . Nu te mai baga cu japca peste tot , ca musca in rahat .

Avatar utilizator
Gyorg
veteran
veteran
Mesaje: 1166
Membru din: 07 Iul 2004, 15:22
Localitate: Ilfov
Contact:

Re: MASTER BELIS

Mesaj de Gyorg » 06 Aug 2013, 17:56

ULK scrie:Deci sa se inteleaga mai bine. Era vorba de un golf semnalizat ca " inchis" de doua balize si concurentul totusi a intrat?....mie mi se pare clara treaba atunci....mai ales ca am mai vazut ceva chestii similare...depasesc doar cu putin.....poate scap cu basma curata sau daca ma vede zic ca nu am stiut, nu am avut harta, nu am fost prezent la sfatuiri :).
Scuze ca dau si eu cu parerea...dar ori facem un regulament de care ne tinem fara interpretari...ori sa pescuieasca toti pe unde apuca si gata cu vorba...

Ca degaba s-ar modifica in regulament articolul respectiv in ceva de genul " este interzis concurentului sa paraseasca sectorul cu exceptia cazurilor cutare" ....ca iar doar la interpretari s-ar ajunge ...Ori reguli la sange, fara interpretari...ori le numiti amicale ...nicidecum Master...

Inca odata scuze pentru datul meu cu parerea .
Dand la o parte situatia balizajului care este incerta, tinand cont de spusele lui Sabin ... eu sunt nedumerit de un singur lucru: Sunt factori explicabili in anumite situatii in care calci pe "litera"regulamentului, exe: am aflat ca un concurent a fost descalificat la un concurs (tot la Belis) deoarece a ramas fara baterie si a fost dus de vant in afara sectorului... este corect sa-l descalificam? SIGUR, vor spune unii, trebuia sa se asigure ca are un numar de baterii suficient si doua perechi de vasle (in caz ca se rupe una).
GRESIT, sunt eu de parerea, deoarece regulamentul a fost gandit si imbunatatit tocmai pentru a evita frauda si tentativele de frauda, si nu pentru a ne folosi de "litera" regulamentului.
Altii pot spune, DA, dar se vor folosi pe viitor de "derogariile"de regulament. Eu zic ca nimic mai fals, deoarece, ca in orice legislatie legiutorul (vezi comisia CTDA) analizeaza fiecare caz in parte si decide daca a fost voit sau accidental - justificabil.

Ma intorc la Nucus si la premonitia falimentul, cu tot respectul Nucus, dar daca continuam (ati) tot asa, nici nu este de mirare asta. Tine cont de urmatorul aspect, anul trecut am fost in aceiasi situatie ca amarutul care a ramas fara baterie, numai ca mie mi-a crapat motorul. Daca ieseam eu din sector datorita unei defectiuni tehnice, iar arbitrul o transforma in descalificare, cum era? FRUMOS ar spune unii "ce prost, si-a luat un motor de 2 lei, si-o merita"
GRESIT, spun eu... sunt situatii in care regulamentul trebuie folosit in scopul in care a fost creat si sunt situatii in care trebuie sa fim OAMENI, sa analizam faptele, situatiile si sa luam decizii asa cum ne-ar afecta daca am fi noi in situatia lor.

Iti mai dau un exemplu: la Sarulesti, acum 2 ani, am venit la mal cu un biban frumos, de poza. Ulterior, un arbitru mi-a reprosat ca trebuia sa ma descalifice conform regulamentului. Din punctul lui de vedere avea dreptate, numai ca nici ei nu inteleg ca un regulament este intocmit pentru buna desfasurarea si pentru placerea de a pescui, si nicidecum pentru penalizare sau descalificarea oamenilor-concurentiilor. Oamenii investesc banii, energie, pasiune, si noi? hai sa-i f...m ca nu si-au luat baterie de ajuns, am avut tupeul sa aduca un peste la fotografiat.

Includerea in regulament a descalificarii, daca vii cu alta specie la mal, a fost special introdusa datorita altor factori pe care este posibil sa-i banuiti si nicidecum pentru ca trebuie sa-l excludem pe un concurent pentru o poza ptr eternitate cu o alta specie. Inchipuiti-va dezamagirea unuia care prinde captura vietii lui si este descalificat din concurs deoarece a adus-o a mal pentru poze.

Acestea sunt situatii in care trebuie sa facem dispense de la regulament si nu pentru persoane speciale - cum este Sabin - ci pentru situatii explicabile care pot apare si pe care nimeni nu le doreste.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Avatar utilizator
Adelin
Moderator
Moderator
Mesaje: 5271
Membru din: 14 Apr 2004, 22:53
Localitate: ARAD

Re: MASTER BELIS

Mesaj de Adelin » 06 Aug 2013, 18:07

Dumitrescu Iancu scrie:[quote="WBF
Balizaj de kkt. Arbitri de asemenea..


Sunt uimit de usurinta cu care acest individ face asemenea aprecieri la adresa unor oameni care nu l-au jignit niciodata, pe care nu-i cunoaste si despre care nu stie mai nimic....Poate se sesiseaza si vreun moderator...
Pana atunci, pofta buna la fecalele cu care v-ati umplut gura, "domnule" Horia Vasiliu!

Postarea lui WBF a fost moderata. Scuze pt intarziere, e usor sa arunci cu rahat fara sa cunosti amanuntele. :oops:
Arbitrul supravegheaza respectarea regulamentului...daca regulamentul e facut prost nu e vina lui.
Tot respectul pentru vigilenta, in conditiile in care sectoarele au fost aproape imposibil de supravegheat de cei catziva arbitrii care mai si masurau la greu.
E greu de spus cine poarta vina...nici balizarea nu a fost ca la carte, nici prezentarea sectoarelor pe site-ul ligii nu a fost foarte clara si nici concurentul nu a fost foarte interesat ca sa se informeze cat mai exact despre limitarea sectoarelor. E greu sa jurizezi asa ceva pt ca oricum o dai se lasa cu discuti.

...personal recunosc ca nici eu nu am inteles de pe harta cu sectoarele ca portiunea din fata taberei e in afara concrsului, insa norocul meu ca am vorbit cu Ciobi care mi-a explicat cum sta treaba...altfel acum poate eram eu in locul lui Sabin.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Avatar utilizator
ULK
veteran
veteran
Mesaje: 4163
Membru din: 26 Sep 2009, 23:41
Localitate: Cluj Napoca

Re: MASTER BELIS

Mesaj de ULK » 06 Aug 2013, 19:51

Gyorg...Cum nu cunosc exact situatia (si asta tot dupa experienta mea minima, deobicei nimeni nu vrea sa spuna exact, nici daca stie cum sta treaba..sa nu cumva oalele sa se sparga in capul lui) nu pot doar sa presupun scenariul ce am expus in postarea anterioara si nu sa dau verdicte....dar cum am zis , am mai vazut cazuri cand mai ales concurenti mai versati au fortat putin nota...nu mult...exact atat cat sa aiba marja aia de a ramane in concurs :)...
Dar, daca ai fost atent , ce am descris eu este total opusul intamplarilor ce ai relatat tu. Normal ca exceptii sunt...dar intamplarea de fata nu parea sa fie ceva similara .... doar decizia comisiei ramane sa elucideze,cum a ajuns concurentul in offside....

Problema este alta...un precedent odata creat...porneste o avalansa de "iertari" si exceptii...si se continua pana se ajung la grosolanii pe baza unui precedent sau mai multe.. Am asistat la asaceva si chiar am fost subiectui principal intr-un caz...de care si acum mi-e rusine si am ales sa nu mai iau parte la asaceva...Inaintea cazului meu...a mai fost aceasi problema "ierata" si ce zice omul in sinea lui? "Pai daca la ala nu s-a tinut cont..la mine dece sa tina?"...E greu cand esti tu la mjloc sa ramai subiectiv si om pana la capat. Dar cand am vazut ca se continua la greu si s-a ajuns la niste intamplari chiar groteste(pentru mine)...am zis ca e scarbos....Banuiesc ca tot asa s-a zis si despre mine in spatele meu, cand eu eram "the chosen one"... Eu nu mai vreau chestii de genu'

Tot asta as zice....ori regulament strict si luat ad literam macar in Master..eventual putin mai multa indulgenta in Open unde presupunem ca participa mai multi incepatori in ale concusului si au sanse sa mai calce pe bec fara intentie. Dar in Master unde sunt deja cei versati(inclusiv in sensul rau al cuvantului ;) )....sa fie un REGULAMNET si pe apa..nu doar pe hartie...

In fine...e doar o parere..care nu are nici o importanta defapt.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Avatar utilizator
Gyorg
veteran
veteran
Mesaje: 1166
Membru din: 07 Iul 2004, 15:22
Localitate: Ilfov
Contact:

Re: MASTER BELIS

Mesaj de Gyorg » 06 Aug 2013, 21:01

Iti inteleg pozitia, respect ptr obiectivitate si pentru echidistanta!
Olandezii au o lege nescrisa, dar respectata de toti "inainte de a judeca pe cineva, pune-te in situatia lui"
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

PREDATOR
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 186
Membru din: 09 Iun 2007, 21:26
Localitate: BUCURESTI

Re: MASTER BELIS

Mesaj de PREDATOR » 06 Aug 2013, 21:53

Problme de balizaj au fost mai mereu si nimeni nu a fost sanctionat ! a fost un caz la o etapa pe Valea Argovei cand drumul din fata debarcaderului a fost scos din concurs dar a fost prost balizat si catva concurenti isteti au profitat de balizarea deficitara , au fost depuse niste contestatii si nimeni nu a patit nimic ...CINE RASPUNDE PENTRU BALIZAREA PROST FACUTA????
Se stie destul de clar ca la SEDINTA TEHNICA SAU CERUT EXPLICATII VIZAVI DE SECTORIZARE DEOARECE ERAU MAI MULTI CONCURENTI NELAMURITI ....

PREDATOR
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 186
Membru din: 09 Iun 2007, 21:26
Localitate: BUCURESTI

Re: MASTER BELIS

Mesaj de PREDATOR » 06 Aug 2013, 21:54

Propun descalificarea organizatorului :!: :P

Avatar utilizator
p5ih0
veteran
veteran
Mesaje: 742
Membru din: 03 Dec 2005, 16:01
Contact:

Re: MASTER BELIS

Mesaj de p5ih0 » 06 Aug 2013, 21:54

@Gyorg:
si restul tarilor au una: Justitia e oarba.
Doamna aia legata la ochi de tine o balanta in mana, pe numele ei Themis, e legata la ochi tocmai pentru a nu vedea pe cine judeca :wink:

Avatar utilizator
ULK
veteran
veteran
Mesaje: 4163
Membru din: 26 Sep 2009, 23:41
Localitate: Cluj Napoca

Re: MASTER BELIS

Mesaj de ULK » 06 Aug 2013, 22:53

Iti inteleg pozitia, respect ptr obiectivitate si pentru echidistanta!
Olandezii au o lege nescrisa, dar respectata de toti "inainte de a judeca pe cineva, pune-te in situatia lui"
Gyorg..nu la nivel de LRS dar am fost in locul lui...chiar neintentionat, doar ca am acceptat tacit decizia arbitrilor/organizatorilor pe baza unui precedent similar de genul "pai numai cu el sa se faca exceptie? cu mine nu?"...la momentul acela mi s-a parut "corect"...rezultatul a fost o cupa in plus pe raftul din camera mea....si nu in camera prietenului meu...Crede-ma nu as repeta greseala inca odata....veci. Dar asa e pana nu esti in situatie , nu stii ce reactii scoate la iveala din tine, respectiva catch two two.

Eu acum stiu...Am invatat lectia bine. Lupta e grea cu orgoliul din pacate.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

Re: MASTER BELIS

Mesaj de apsalba » 07 Aug 2013, 06:53

Dumitrescu Iancu scrie:
apsalba scrie:Domnule Dumitrescu,
WBF are dreptate, degeaba va suparati. Dumneavoastra si colegii sunteti arbitri doar in mintea dumneavoastra si a lui Cezar Chioibasu, care isi ia obolul de la niste creduli. Vedeti ca arbitrul este o ocupatie, iar cel care isi aroga aceasta calitate trebuie sa fie o persoana autorizata si aflata intr-o relatie contractuala cu un organism sportiv recunoscut. Sa nu ziceti vreodata ca nu v-am atras atentia.
Apropo, bucus cu cat iese la fata de masa la Rogojesti? :D
Domnule Popescu, am rugamintea sa va vedeti de barna din ochiul domniei- voastre...Nu de alta, dar o vorba zice "cainele moare de drum lung...".
O zi buna va doresc si un Campionat National reusit si bine arbitrat de scolarizatii federatiei! Abia astept sa asist, ca spectator, la un asemenea concurs! Cam peste 20 de ani!
Păi și acum tot spectator sunteți. Faceți o interpretare greșită a proverbelor românești. Eu am grija federației care este boicotată acum de impostori. Și impostura se pedepsește. O să vă convingeți de acest lucru cât de curând. Să nu spuneți că nu ați fost avertizat.

Scrie răspuns