Este interesanta ideea cu Confederatia de pescuit sportiv/recreativ si este normal ca fiecare ramura sa aiba federatia ei , numai ca ... Trebuie avut in vedere faptul ca , daca acolo va ajunge mitomanul sau discipolii lui ,se va alege prafu' de oricare ConfederatieStefanDinu scrie:Cred ca ideal ar fi o Confederatie care sa reuneasca Federatiile de pe fiecare ramura: spinning, fly, crap, stationar si feeder. Tot in confederatie pot intra si federatiile de pescari receativi gen AGVPS & FNPSR.
LIGA ROMANA DE SPINNNIG, Intrebari,Sugestii,Feedback
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Re: LIGA ROMANA DE SPINNNIG, Intrebari,Sugestii,Feedback
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.
Ca sa ai o confederatie intai iti trebuie mai multe federatii! Ar trebui facute intai federatii pe fiecare disciplina in parte, iar uterior confederatia care sa le cuprinda. Numai ca, tot acolo ajungi, o confederatie nu cred ca poate anula actuala frps, daca acesta este de utilitate publica.
Chiar, dand la o parte CIS-ul frps, aveti idee daca au o decizie de utilitate publica intr-un document sau este numai faptul ca sunt inscrisi ca federatie la MTS?
Chiar, dand la o parte CIS-ul frps, aveti idee daca au o decizie de utilitate publica intr-un document sau este numai faptul ca sunt inscrisi ca federatie la MTS?
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
@ dnii Gyorg & Stefan Dinu
Ca pescar nu reprezint încă mare lucru, ca sportiv încă nici atât, dar la organizări instituţionale mă pricep, fără falsă modestie, binişor.
Aşa că, eu vă sugerez formula maximală de asociere, ţinând seama de condiţii: UNIUNEA LIGILOR DE PESCUIT SPORTIV.
Adică, fiecare specialitate (spinning, crap, fly, feeder, staţionar etc) să reunească cluburile din specialitatea respectivă într-o ligă absolut autonomă (cu conducere, buget, calendar competiţional etc proprii).
Partea asociativă să se limiteze doar la reprezentarea pescuitului de competiţie, atât pe plan intern, cât şi internaţional, prin intermediul UNIUNII, a cărei conducere să fie asigurată, prin rotaţie anuală, de preşedinţii fiecărei Ligi.
Presedintele anual al ligii sa fie asistat de un Consiliu format din preşedinţii celorlalte ligi.
În felul acesta, fiecare specialitate se va dezvolta independent, dar va putea beneficia, în comun, de mai mare reprezentativitate sau atenţie.
Chiar şi eventualul sprijin, moral sau material, al statului (puţin probabil, după părerea mea) se va putea obţine mai uşor, pe bază de criterii clare, stabilite încă de la înfiinţarea Uniunii.
Altfel, s-ar naşte veşnice discuţii : că banii provin mai mult de la crapişti, dar feeder-iştii consumă prea mult, că spinning-ul este mai costisitor decât staţionarul, că aia, că ailaltă....
Ca pescar nu reprezint încă mare lucru, ca sportiv încă nici atât, dar la organizări instituţionale mă pricep, fără falsă modestie, binişor.
Aşa că, eu vă sugerez formula maximală de asociere, ţinând seama de condiţii: UNIUNEA LIGILOR DE PESCUIT SPORTIV.
Adică, fiecare specialitate (spinning, crap, fly, feeder, staţionar etc) să reunească cluburile din specialitatea respectivă într-o ligă absolut autonomă (cu conducere, buget, calendar competiţional etc proprii).
Partea asociativă să se limiteze doar la reprezentarea pescuitului de competiţie, atât pe plan intern, cât şi internaţional, prin intermediul UNIUNII, a cărei conducere să fie asigurată, prin rotaţie anuală, de preşedinţii fiecărei Ligi.
Presedintele anual al ligii sa fie asistat de un Consiliu format din preşedinţii celorlalte ligi.
În felul acesta, fiecare specialitate se va dezvolta independent, dar va putea beneficia, în comun, de mai mare reprezentativitate sau atenţie.
Chiar şi eventualul sprijin, moral sau material, al statului (puţin probabil, după părerea mea) se va putea obţine mai uşor, pe bază de criterii clare, stabilite încă de la înfiinţarea Uniunii.
Altfel, s-ar naşte veşnice discuţii : că banii provin mai mult de la crapişti, dar feeder-iştii consumă prea mult, că spinning-ul este mai costisitor decât staţionarul, că aia, că ailaltă....
De ce nu continuati voi discutiile astea in privat?... Ii dati idei piguliciului.
Uniunea Ligilor, despre care scriam mai sus, oferă răspunsul la aceste întrebări. Ce credeţi că va răspunde MTS unei forţe solidare a tuturor pescarilor de competiţie din România?Gyorg scrie:Ca sa ai o confederatie intai iti trebuie mai multe federatii! Ar trebui facute intai federatii pe fiecare disciplina in parte, iar uterior confederatia care sa le cuprinda. Numai ca, tot acolo ajungi, o confederatie nu cred ca poate anula actuala frps, daca acesta este de utilitate publica.
-
- veteran
Cam asa spune legea 26/2000
Art. 45.
(1) Dispozitiile prezentului capitol referitoare la conditiile recunoasterii statutului de utilitate publica, precum si la drepturile si obligatiile asociatiilor sau fundatiilor recunoscute ca fiind de utilitate publica se aplica in mod corespunzator si federatiilor.
(2) O federatie poate fi recunoscuta de Guvernul Romaniei ca fiind de utilitate publica daca cel putin doua treimi din numarul asociatiilor si fundatiilor care o alcatuiesc sunt recunoscute ca fiind de utilitate publica.]
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.
Nu cred, el are o singură (şi fixă) idee: legea 69/2000, zisă " a sportului".steff scrie:De ce nu continuati voi discutiile astea in privat?... Ii dati idei piguliciului.
- StefanDinu
- veteran
O sa aterizeze aici si o sa ne explice ca art. x din Legea Sportului spune .... Ei bine ma pis cu bolta pe Legea Sporturilor. Nu imi suna bine si nu ma reprezinta!steff scrie:De ce nu continuați voi discutiile astea in privat?... Ii dati idei piguliciului.
Ce citezi tu din OG 26 se refera la federatii ca uniuni de asociatii si fundatii, fara legatura cu legea sportului.Mister Fisherman scrie:Cam asa spune legea 26/2000Art. 45.
(1) Dispozitiile prezentului capitol referitoare la conditiile recunoasterii statutului de utilitate publica, precum si la drepturile si obligatiile asociatiilor sau fundatiilor recunoscute ca fiind de utilitate publica se aplica in mod corespunzator si federatiilor.
(2) O federatie poate fi recunoscuta de Guvernul Romaniei ca fiind de utilitate publica daca cel putin doua treimi din numarul asociatiilor si fundatiilor care o alcatuiesc sunt recunoscute ca fiind de utilitate publica.]
Raspunsul corect la intrebarea lui Gyorg este acela ca federatiilor sportive li se recunoaste direct caracterul de utilitate publica, prin efectul legii sportului:
CAP. V
Federatiile sportive nationale
ART. 35
...(2) Potrivit prezentei legi federatiile sportive nationale sunt persoane juridice de drept privat, de utilitate publica, autonome, neguvernamentale, apolitice si fara scop lucrativ
Stai linistit, ala nu e in stare sa asimileze idei bunesteff scrie:De ce nu continuati voi discutiile astea in privat?... Ii dati idei piguliciului.

Dar dupa 3 federatii il vad in stare sa faca si Confederatie, si Uniunea ligilor si sa ocupe toate numele posibile , ii plac hartiile

Nebunul a devenit faimos, dar a ramas...jegos