discutii despre competitiile de pescuit la rapitori
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
razvan m.
- veteran

-
apsalba scrie: Deci, am inteles. Tot ce face LRS este neoficial.
Ai inteles bine. Este neoficial, privat, particular, cum vrei. Insa noi astia neoficiali vom merge la mondiale, pe cand voi cei oficiali veti sta acasa la televizor !

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
apsalba
- veteran

semlecangheorghe scrie:Io te cred.Da, nu vaz ce-i de ris in asta...Sau...este..??

E de rasu-plansu'. Prostia unora este in stare sa umbreasca un proiect serios. Daca toate cluburile sportive se uneau in acest demers, putea cineva sa spuna ca este federatia lui popescu? Parerea mea este ca pe unii nu-i duce capul. Tragic este ca si altii s-au lasat prostiti de niste neica nimeni.
-
apsalba
- veteran

razvan m. scrie:apsalba scrie: Deci, am inteles. Tot ce face LRS este neoficial.
Ai inteles bine. Este neoficial, privat, particular, cum vrei. Insa noi astia neoficiali vom merge la mondiale, pe cand voi cei oficiali veti sta acasa la televizor !

Esti sigur?
Art. 37
(1) Federatiile sportive nationale au urmatoarele atributii principale:
.....................................................................................
d
) elaboreaza si realizeaza planurile de pregatire si de participare a sportivilor de performanta romani din cadrul reprezentativelor nationale la competitiile internationale;
.............................................................
f) organizeaza sau tuteleaza competitiile oficiale cu caracter international care au loc pe teritoriul Romaniei, cu avizul Ministerului Tineretului si Sportului;
Mai, sa fie! Dupa tine anul viitor cand CM de crap se tine in Romania AGVPSR trebuie sa se inscrie in federatie?
-
razvan m.
- veteran

-
Hai explica-ne mai bine cum va deveni Federatia membru al FIPS-CIPS in locul AGVPS. Daca nu reusesti sa ma convingi pe mine, poate reusesti sa convingi pe altii sa urce la voi in barca. Esti constient ca pentru a organiza atatea campionate oficiale (stationar, crap, rapitori, musca, casting) ai nevoie de concurenti adevarati, nu din aia pe hartie. Si de cotizanti, bineinteles, pentru a putea functiona.
Nu crezi ca ar fi mai productiv decat sa dai ultimatumuri, sa ameninti cu desfiintarea si cu tot felul de sanctiuni ?
-
apsalba
- veteran

Am facut-o de mai multe ori, dar pentru tine o mai fac odata.
FIPS este o structura constituita din federatii nationale, nu din asociatii. Acolo este afiliata Romania, nu x sau y. Nu trebuie decat sa dai un clic pe link-ul cu membri CIPS si te lamuresti.
Daca AGVPSR era interesata de pescuitul sportiv si nu de permisele pe care le vinde la amarati, respecta prevederile exprese ale legii 69/2000
Art. 94
In termen de 180 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi structurile sportive existente se vor reorganiza potrivit prevederilor acesteia.
A durut-o in cot de lege si acum trage ponoasele.
Federatia va fi afiliata la CIPS-FIPS pe locul care ii revine de drept, in urma avizului de afiliere dat de ANS si prin notificarea in scris a CIPS-FIPS.
Romania nu are la ora actuala o structura legal constituita si la CIPS s-a mers din inertie si din prostia unora care din banii lor au platit cotizatia AGVPSR care numai ipotetic se mai poate numi reprezentant al pescuitului sportiv romanesc. Cred ca nu negi acest lucru.
-
razvan m.
- veteran

-
Dar mai concret, mai pe proceduri, ca deacum am intrat in discutii juridice mai concrete. Cum isi va pierde AGVPS-ul statutul, cum isi va pierde calitatea de membru FIPS, cum va fi acceptata Federatia. Ma rog, mai la obiect, ca in termeni generali am tot auzit.
Pe de alta parte cred ca esti convins ca nu poti impune nimic unei organizatii la care vrei sa aderi. Trebuie ca ei sa te accepte. Crezi ca vor renunta la un membru traditional pentru un nou venit ? Cum ii vei convinge ca ala vechi nu mai este bun si trebuie alungat ?
Mai cunosti si alte situatii in care membrii mai vechi au fost inlocuiti cu altii noi ?
-
apsalba
- veteran

Foarte simplu. AGVPSR nu este recunoscuta de statul roman ca structura sportiva. Nu poti sa reprezinti un stat daca el insusi nu te recunoaste.
Deocamdata cred ca este suficient.
PS Ai aflat cumva ce CIS are AGVPSR? Macar acum, la final ar fi decent sa recunoasteti ca ati fost cel putin naivi si ca pasiunea v-a intunecat ratiunea.
Daca mai sunt exemple? Da. MOHOS a inlocuit vechea AGVPSR maghiara. Numai ca ungurii au facut-o in 1990, nu au asteptat 20 de ani. Si alte state membre din fostul lagar comunist.
-
semlecangheorghe
- veteran

apsalba scrie:semlecangheorghe scrie:Io te cred.Da, nu vaz ce-i de ris in asta...Sau...este..??

E de rasu-plansu'. Prostia unora este in stare sa umbreasca un proiect serios. Daca toate cluburile sportive se uneau in acest demers, putea cineva sa spuna ca este federatia lui popescu? Parerea mea este ca pe unii nu-i duce capul. Tragic este ca si altii s-au lasat prostiti de niste neica nimeni.
De proiecte este plina Romania.De fapte mai putin.L.R.S. a aratat ca stie sa organizeze concursuri.Si a platit premiile .La unii acestea au ramas doar.....proiecte...

Asta-i de risu plinsu....
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
SF
- veteran

apsalba scrie:
SF,
Textul corect este "pescuit sportiv" si este inscris pe verso la certificatul de identitate sportiva. Daca esti membru intr-un club de pescuit sportiv, roaga pe cineva din conducere sa-ti arate mentiunea respectiva.
Cat despre textul cu afilierea, iata :
Art. 38
(1) Federatiile sportive nationale se inscriu in Registrul sportiv, pentru obtinerea Certificatului de identitate sportiva.
(2) Federatiile sportive nationale se pot afilia la federatiile sportive internationale, la alte foruri europene sau mondiale, pe baza avizului dat de Ministerul Tineretului si Sportului.
Fane , te-am intrebat altceva , si anume sa-mi arati unde cere FIPS/CIPS ,ca structura care reprezinta Romania (sau alta tara ) sa fie inscrisa la ANS . Atat. La asta sa raspunzi nu la altceva ! Da un link , ca aia au site si au acolo regulamentu ! Nimic mai mult !
Nu ca tu ai scris pe verso pescuit sportiv la nustiu ce act de-al tau , si pe o parte ai legislatia sportului .
Stii cum arata ce faci tu ? Ii ca si cum ai indopa cu medicamente un om sanatos dealtfel , care nu are nevoie , da la care tu incerci sa-i vari pe gat medicamente pentru ca asa vrei tu !
-
razvan m.
- veteran

-
Asa vorbesti de parca ne-ai si convins. Pe mine, cel putin, nu ai reusit.
Cu un aviz de la Minister si cu povesti frumoase, eu nu cred ca vei schimba lucrurile.
Deocamdata AGVPS este membru. Este in continuare o asociatie de pescari sportivi, organizeaza in continuare campionate la toate disciplinele (cel putin pe hartie), mai putin casting. Faptul ca intre timp se va infiinta si Federatia nu cred ca va schimba lucrurile din perspectiva FIPS.
Vom vedea.
PS Povesteste-ne si cu Franta cum e. Daca stii.