LIGA ROMANA DE SPINNNIG, Intrebari,Sugestii,Feedback

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
vali stratonov
veteran
veteran
Mesaje: 4615
Membru din: 19 Sep 2006, 13:26
Localitate: cluj-napoca

Mesaj de vali stratonov » 15 Aug 2010, 20:51

Desi e la prima editie si chiar daca a nascut multe controverse si discutii contradictorii Liga Open sa dovedit un succes din punctul meu de vedere.

In primul rind au participat asa cum a obsevat si colegu semlecangheorghe si pescari din afara cluburilor LRS,ceea ce e f. bine .

Au luat contact cu pescuitul de competitie ,si-au masurat talentul cu pescari mai experimentati si sper sa-i fi prins microbul sa participe in continuare.

In al 2-lea rind baza de selectie sa marit considerabil ,atita timp cit anul acesta au participat 100 de concurenti la Sarulesti ,75 la Minjesti,55 la Belis si sper 70-80 la V.Argovei in 16 septembrie.

In 2009 media participarii a fost de 75 concurenti /etapa.:wink: anul acesta sunt acelasi numar de partcipanti doar la Open ...cu cei de la MASTER se fac vre-o 120 concurenti .

Voi avea si o propunere in AG pt. campionatul de anul viitor ,aceea ca sa inscriem si sa "legitimam" ca sportivi ,implicit sa dam dreptul de-a participa in Master si a concurentilor fara de club.

Asta conform unui principiu de drept zic eu,acela ca pescuitul e sport INDIVIDUAL....apartenenta la un club anume ar trebui sa fie obligatorie in cazul sporturilor practicate in echipa.

Sper ca sa inteleaga si sa fie de acord si colegii din AG.,bineinteles ca acei sportivi ce vor fi "legitimati" vor fi obligati sa respecte cerintele ,criteriile si regulamentele LRS.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

pikeman
veteran
veteran
Mesaje: 3976
Membru din: 28 Ian 2006, 23:27
Localitate: Brasov
Contact:

Mesaj de pikeman » 15 Aug 2010, 20:56

bre, mie-mi place ce se scrie acilea dar io am un bai...

cine ii Tristian ??? :lol:

ma uiai in galerie si nu realizai daca am avut placerea de a ne - noroci la vr'un concurs :twisted:

oricum Trist-an :lol: :lol: :lol: scuzati offtopicu dar musai nitica bashcalie intre treburi serioase ca de nu iese cu taraboi...

raman la parerea ca si competitor ca ducem lipsa de piste valabile de concurs, avem prea multi concurenti pe ape cu 3 cocioace , 2 praguri si 5 platouri (deja clasice si invechite), ne ambitionam sa umplem traista AJVPS si altor burti private cu taxe de concursuri in loc sa ii bagam intro locatie, 2, 3...

trimitem loturi in Antalya :lol: :lol: :lol: fara suparare, pardon, la concursuri care nu au nici in clin nici in maneca - cu salau,biban,clean ca sa nu mai zic pastrav,somn,avat sau stiuca (pesti d'astia de nu e in concurs dar mai avem habar ai pescui)

exista o vorba intre jucatorii de table "stric casa sa fac WC" iar fara suparare intro logica elementara multi dintre baietii on-top investesc sa fie acolo mai mult decat primesc ei pe amarata aia de deplasare in Tadjikistan (si ma refer aici la taxe, drumuri, antrenamente, giugele) deci ca sa imi pun in cap multa lume , niste mini bugete de genul deplasarii adunate cu valoarea premiilor de la 5 etape Master si 4 Open ar fi o suma destul de luat in calcul pentru concesionarea unui luciu de apa

cam asa se trateaza subiectul asta ... daca nu ai sponsor chiar nu inteleg motivatia participarii in competitie ... sansa sa intri in premii la o etapa in conditiile in care nu faci antrenamente este f minima, iar sa ajungi in lot scade preponderent cu echipamentul intro competitie in care diferenta nu o mai face mana pescarului ci viteza de deplasare ... adica deja liniile sunt trasate la Sarulesti, Valea Argovei, Manjesti , aceleasi balti, aceleasi structuri , primu pe loc ia potul... cleanul ramane elementul surpriza desi stim si acolo, cioate in apa, parau, golf, etc ... so Spiningul de competitie...incotro?

SVF
veteran
veteran
Mesaje: 4144
Membru din: 15 Mar 2006, 21:05

Mesaj de SVF » 15 Aug 2010, 21:01

pikeman scrie: Spiningul de competitie...incotro?
Si aici e valabila teoria clopotului lui Gauss :lol:

vali stratonov
veteran
veteran
Mesaje: 4615
Membru din: 19 Sep 2006, 13:26
Localitate: cluj-napoca

Mesaj de vali stratonov » 15 Aug 2010, 21:15

raman la parerea ca si competitor ca ducem lipsa de piste valabile de concurs, avem prea multi concurenti pe ape cu 3 cocioace , 2 praguri si 5 platouri (deja clasice si invechite), ne ambitionam sa umplem traista AJVPS si altor burti private cu taxe de concursuri in loc sa ii bagam intro locatie, 2, 3...
..........................................................................................................
Pikemoane ai dreptate nu zic ...dar care e solutia de rezolvare a problemei?

Treaba cu concesionarea de balti pare ok ,dar de unde buget?

Ok gasesti bani de-o balta ,dar ai rezolvet problema? Unde desfasori restul de etape ? In cit timp faci 1 balta sa fie de TOP?Nu va deveni rutina sa pescuiesti acolo?Nu tot 2 -3 praguri si 4 golfuri ai sa ai?

Din pacate nu traim in USA sa avem lacurile imense ca a lor unde sa putem cauta pestele pe raze de sute de km. :twisted:

Azi avem o "jucarie" mica si incercam sa ne bucuram de ea asa cum putem ,clar ca nu-i nimic perfect si tocmai de aceea e nevoie de mai multe minti si mai multe energii care puse cap la cap pot duce la o normalizare a situatiei.

In 2004 la primele concursuri deabia ne stringeam 10 -12 pescari ...azi e mai greu cu 120?

Dintr-un punct de vedere DA ,lipsa unor piste cu peste ,dar din alt punct de vedere NU pt. ca daca fiecare si-ar pune mintea si un pic de efort altfel ar sta lucrurile cu siguranta.

De la sine nu are sa se rezolve nimic ...asta sigur. :oops:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

pikeman
veteran
veteran
Mesaje: 3976
Membru din: 28 Ian 2006, 23:27
Localitate: Brasov
Contact:

Mesaj de pikeman » 15 Aug 2010, 22:25

valistrati scrie:
Treaba cu concesionarea de balti pare ok ,dar de unde buget?

Ok gasesti bani de-o balta ,dar ai rezolvet problema? Unde desfasori restul de etape ? In cit timp faci 1 balta sa fie de TOP? Nu va deveni rutina sa pescuiesti acolo?Nu tot 2 -3 praguri si 4 golfuri ai sa ai?

De la sine nu are sa se rezolve nimic ...asta sigur. :oops:
Niciodata daca gandim asa :wink: balti sunt, solutii din pacate...NU

De ce? ptr ca nu vrem, e simplu, nu?

si acum vin intrebari de genul...trebuie paza, trebuie intretinuta, serios??? eu am constatat ca o balta privata se intretine singura...cum? poi sa il intrebam pe dl Raduta ... un exemplu si poate cel mai bun de gestiune...pestii raman acolo, taxele se percep...creca era valabila si la Sacalaia ideea daca se punea taxa si nu mai veneau toti neam de traista !!!

O balta concesionata o poti picta cum vrei pe fundul apei, nu tre sa ai numa 2 cocioace si 4 praguri...nah, io vorbesc aci in gol asa :lol:

Si mai cred ca daca ai 5 piste de genul de pe care culegi taxe si practici C&R pe ele ca si Sarulestiul o sa ai piste de o sa vie pe ele si americanu cum vine neamtzu si englezu la Sarulesti, si la fel de bine o sa ai bugete sa tzi 100 de concursuri si sa trimiti 30 de loturi in Tadjikistanu din vale :wink:

cat despre asta
In 2004 la primele concursuri deabia ne stringeam 10 -12 pescari ...azi e mai greu cu 120?
cei 10-12 pescari din 2004 dadeau noroace si se veseleau si inainte si dupa concurs si era armonie si prietenie....aratami amu din cei 120 ... 10-12 pescari care stau in aceeasi atmosfera fara sa se uite cash unu la altu sau fara sa aiba ceva de impartit...in fata sau pe la spate...iti urez bafta in realizarea unei liste :lol: :lol: :lol:

visam ca tragem la aceeasi carutza, dar ... !!! ma rog, se stiu ei maharii care nu prea comenteaza cand ii de luat decizii dar dau din gura dupa ce se iau , asa ca .... n-au decat sa se bucure de banii pe care ii da prostimea si astia micii fara potential financiar pentru ei :lol: si sa le caza de bine , imparteala se face la sfarsit ... dupa obraz nu dupa buzunar!!!!

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Aug 2010, 10:40

Desi n-am vazut Minjestiul ,cred ca Tautul poate fi o pista excelenta de biban.Mai este un lac de acumulare in vest ,Surducul,este mai mare decit Tautul,si apoi Cincis-ul.Oricare din aceste lacuri ar echilibra putin balanta pentru concurentii din vestul tarii,care ,intra intr-un concurs dupa un drum obositor,dupa nu putine ore de condus,plus ca un eventual antrenament este foarte costisitor atit ca si timp ,cit ca si bani..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Avatar utilizator
Zamfi
veteran
veteran
Mesaje: 5738
Membru din: 01 Oct 2006, 19:50

Mesaj de Zamfi » 16 Aug 2010, 11:11

Mah sa stiti ca pikeman nu zice rau ce zice el acolo ... :lol:
In rest sper ca treburile sa mearga cat se poate de bine intr-o tara ca a noastra .

@semlecangheorghe

Cincisul nu stiu daca poate suporta un concurs de 70 de barci ,in conditii echitabile ,necum 100! Plus ca pestele e asa cum este ...Din pacate :cry: Iar pri fata vilelor e greu de pescuit :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

Mesaj de apsalba » 16 Aug 2010, 19:07

Comentati va rog textul legii si trageti concluzii:

#Capitolul VI - Ligile profesioniste
(legea 69/2000)

Art. 42
(1) Ligile profesioniste sunt structuri sportive constituite prin asocierea cluburilor sportive profesioniste pe ramuri de sport.
(2) Potrivit prezentei legi ligile profesioniste sunt persoane juridice de drept privat, autonome, neguvernamentale, apolitice si fara scop lucrativ.
(3) Dobandirea personalitatii juridice se face in conditiile legii.
(4) Ligile profesioniste, ca structuri sportive subordonate federatiilor sportive nationale, isi desfasoara activitatea in baza statutelor si regulamentelor proprii.
(5) Statutele ligilor profesioniste se aproba de adunarile generale si se avizeaza in mod obligatoriu de federatiile sportive nationale si de Agentia Nationala pentru Sport.
(6) Infiintarea ligilor profesioniste ca structuri sportive si dobandirea personalitatii juridice se fac in conditiile legii, in baza acordului federatiei sportive nationale corespunzatoare si a avizului obligatoriu al Ministerului Tineretului si Sportului.
(7) Pentru o ramura de sport se poate constitui o singura liga nationala profesionista. Prin exceptie, se pot infiinta ligi profesioniste, pe niveluri competitionale, in cadrul aceleiasi ramuri de sport.
(8.) Infiintarea de ligi profesioniste sau modificarea statutelor si a actelor constitutive ale acestora, fara respectarea prevederilor alineatelor precedente, este nula de drept.
(9) Ligile profesioniste au urmatoarele atributii:
a) organizeaza competitia oficiala profesionista in ramura de sport respectiva si la nivelul stabilit de federatia sportiva nationala;
b) controleaza si exercita puterea disciplinara asupra membrilor, in limitele stabilite de prezenta lege si de federatia sportiva nationala corespunzatoare;
c) negociaza si incheie contractele colective de munca, conform legii;
d) alte atributii acordate de federatiile sportive nationale corespunzatoare, in sensul lit. a).

Despre ce Liga vorbiti?

PS Am citit cu atentie statutul Ligii Romane de spinning. Autorul nu a facut altceva decat sa copieze un statut al unei federatii pe care l-a adaptat corespunzator. Exemplu: ''stabileste strategia nationala , bla, bla, bla. Acest text se gasete in legea 69/2000 la art. 35 si urmatoarele care se refera la federatiile sportive. Culmea este ca acest statut a si fost votat. Din pacate cum am aratat mai sus, este nul de drept. Pentru membrii ligii; Cand Stefan Dinu mai face statute, intrebati-l si cum l-a plasmuit asa frumos. :lol: :lol: :lol:

Avatar utilizator
razvan m.
veteran
veteran
Mesaje: 4456
Membru din: 18 Oct 2004, 17:24
Localitate: arad
Contact:

Mesaj de razvan m. » 16 Aug 2010, 19:27

Mai usor cu nulitatile de drept, ca ai vazut cate belele ti-au adus ! :wink:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

Mesaj de apsalba » 16 Aug 2010, 19:31

razvan m. scrie:Mai usor cu nulitatile de drept, ca ai vazut cate belele ti-au adus ! :wink:
Nulitatile de drept sunt prevazute de lege si sanctionate de ANS. De aceea a fost respinsa solicitarea lui St. Dinu privind infiintarea federatiei sportive. A cerut infiintarea federatiei romane de spinning, nu de pescuit sportiv. Federatia putea fi facuta demut, dar s-a lucrat neprofesionost. Pacat de timpul pierdut.

Scrie răspuns