FRPS invita cluburile sportive la dialog

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Mai 2011, 10:27

......La momentul cind s-a stabilit calendarul competitional L.R.S.,federatia nu exista inca...Si eu sint curios, cum,in fata instantei,federatia va acuza L.R.S.ca ii "fura " campionatul national,ori federatia inca nici macar nu a avut asa ceva....Poti sa acuzi pe cineva de furt cind tu nu ai posesie asupra bunului repectiv??
.....Totusi ,de la data infiintarii federatiei,aceasta putea sa-si organizeze propriul campionat,pe discipline,asa cum prevede legea..Deocamdata nu a facut-o..va trebuii sa explice si de ce..Deci federatia nu are un campionat national,pe discipline,dar acuza o structura sportiva care exista cu 3 ani inaintea ei,ca aceasta foloseste ilegal un termen(National),de la o data cind aceasta (federatia)nu exista inca...Complicata treaba....Deci va trebuii sa asteptam ca o instanta judecatoreasca sa hotarasca cine aresi cine nu are dreptate
.....In ceea ce priveste pescuitul recreativ -sportiv,mi se pare o mare,mare timpenie sa unesti acesti doi termeni si sa spui ca este nevoie de cadru orgnizat ca sa iti manifesti acest hobby..Ai mai vazut iubitorii de flori obligati sa se inroleze in "Asociatia Iubitorilor de flori"??Sau cui ii place sa pedaleze prin padure sa fie obligat sa se inscrie in "Asociatia Biciclistilor...Forestieri"???Sint pescari care vor sa pescuiasca liber pe ape naturale...este optiunea lor...Daca vor competitie si performanta sportiva,atunci,da, se pot inscrie in cluburi ,asociatii,si paremi-se fundatii....Daca vor...Si aceste entitati pot exista paralel cu structurile federale oficiale..Si pot avea propriile lor campionate...Iar daca acestea sint la nivelul intregii tari li se poate spune "nationale"
Eu asa inteleg...Dar sa lasam instanta,daca tot ai biziit-o, sa se pronunte....
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

Mesaj de apsalba » 22 Mai 2011, 10:42

Nu esti informat corect; actiunea nu este a federatie, ci a unui club din federatie. A facut actiunea ca persoana interesata, asa cum prevede legea.

PS Ai cateva carente, scuzabile de altfel, privind practicarea pescuitului sportiv. Scapi din vedere un lucru esential, care deosebeste pescuitul sportiv de alte sporturi, in sensul ca practicarea lui presupune exploatarea unei resurse naturale, care apartine statului. In acest sens statul poate dispune conditiile de exploatare prin acte normative subsecvente legislatiei de baza. Daca cunosteai si prevederile europene privind acest aspect, ai fi remarcat ca definitia este pescuit recreativ si este definit ca exploatarea resurselor acvatice vii ca activitate necomerciala, practicata pentru agrement sau performanta. De asemenea OUG 23/2008 face referire (art.2 pct. 47) la baza de date nationala a pescuitului, facand referire la nr. de pescari sportivi, nr. de asociatii si federatii, cantitatile de peste extrase din habitatele naturale, cantitatile introduse prin repopulari, etc.
Avand in vedere aceste aspecte, pescuitul presupune practicarea lui in regim organizat. Sa nu intelegi prin asta obligarea pescarilor la asociere. Este exclus, iar federatia a propus deja un punct de vedere serios privind rezolvarea acestor probleme. As putea cita si o decizie a Curtii constitutionale privind exploatarea resurselor naturale pentru agrement, recreere sau performanta, dar ar fi prea mult.

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Mesaj de SF » 22 Mai 2011, 11:53

apsalba scrie:
semlecangheorghe scrie:.....Si daca anumite structuri private aleg,ca legea da voie la libera asociere,sa se constituie ...pardon ,sa ramina constituite,ca si pina acuma???In ce fel incalca legea??
Nu te face ca nu pricepi; Ele pot sa ramana bine merci, cu o singura conditie. Sa-si scoata din statut ca organizeaza Campionatele nationale de pescuit. Altfel risca dizolvarea cf. art. 14 din OG 26/2000. Asta nu pricep conducatorii LRS. Nu era mai buna o discutie serioasa inainte de a lua decizia sa nu raspunda la notificarea ce le-a fost trimisa decat incordarea muschilor? Acum trag ponoasele. Mai au timp sa se razgandeasca pana pe 1 iunie. Din 2 iunie va fi prea tarziu. Asteptam. Poate la unii le vine mintea la cap.
Mai carnatule , totusi de ce tot de LRS pomenesti , adica astia de la spinning , aia de la stationar ,crap si musca unde-s , pe aia nu-i dai in judecata ?

Unde ti-s campionatele de casting si marin mincinosule ! Urli pe aici ca asociatiile tre sa demonstreze ca au facut ceva , tu deocamdata micutule Ceausescu ai filmat prima emisiune de la viata satului :lol: :lol: ,

Esti un om bolnav , profund ! Chiar ma gandesc ca poate nu esti decat o mascota care la un moment dat o sa dispara de pe tabla !

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

Mesaj de apsalba » 22 Mai 2011, 13:12

semelcangherghe,
Tu ce ai raspunde unui astfel de ipochimen? SF-ul asta isi da seama cat este de penibil?

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Mai 2011, 14:35

...Sincer ,fara sa incerc sa te atac, as avea grija ce vorbesc pentru ca daca nu implinesc ceea ce vorbesc,va trebuii sa suport consecintele faptelor mele..Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebare:in viziunea domniei tale ,legea permite existenta unor structuri paralele care au dreptul sa organizeze campionate proprii??Si ce se va intimpla cu denumirea de "campionat national" inregistrata la O.S.I.M. de A.J.V.P.S.???
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Mesaj de SF » 23 Mai 2011, 03:04

apsalba scrie:semelcangherghe,
Tu ce ai raspunde unui astfel de ipochimen? SF-ul asta isi da seama cat este de penibil?
Carnatule , singuru penibil esti tu :oops: Acum cateva luni pretindeai cluburilor diferite sectiuni , cum ar fi aia cu dizablitati , juniori , femei , etc.
Acuma nu te mai intereseaza ! Te crezi ceva superior , in cazu tau nu se aplica ! Piticu Napoleon !

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

Mesaj de apsalba » 23 Mai 2011, 06:34

semlecangheorghe scrie:...Sincer ,fara sa incerc sa te atac, as avea grija ce vorbesc pentru ca daca nu implinesc ceea ce vorbesc,va trebuii sa suport consecintele faptelor mele..Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebare:in viziunea domniei tale ,legea permite existenta unor structuri paralele care au dreptul sa organizeze campionate proprii??Si ce se va intimpla cu denumirea de "campionat national" inregistrata la O.S.I.M. de A.J.V.P.S.???
Inregistrarea la OSIM de catre AGVPSR a competitiilor de pescuit sportiv inceteaza odata cu aparitia FRPS, intrucat aceste competitii cu caracter oficial apartin prin lege federatiilor, iar folosirea lor de catre persoane juridice neautorizate (cum este cazul AGVPSR) este ilegala. Asta este ultima noastra problema.

PS Legea nu permite existenta unor structuri paralele pe activitatile sportive. Asta am tot incercat sa explic cluburilor si nu au priceput. Mai postez odata textul de lege:

Art. 36
(1) Federatiile sportive nationale se vor constitui numai cu avizul expres al Ministerului Tineretului si Sportului.
(2) Pentru o ramura de sport se poate constitui, in conditiile legii, o singura federatie sportiva nationala.

Asa ca nu exista decat o singura posibilitate pentru participarea la competitiile oficiale: afilierea la federatie.
Ramane regretul ca nu s-a inteles din partea cluburilor, inca din faza initiala, participarea la constituirea federatiei. Este singura cale legala si recunoscuta (chiar daca nu se spune) de toata lumea. Pe undeva cred ca a fost si o lasitate din partea unora care nu au avut curajul sa-si ia soarta in propriile maini si au girat cu munca si rezultatele lor, ultima forma de organizare comunista din Romania - AGVPSR.
Mai au insa timp sa se razgandeasca. Depinde de ei.

Avatar utilizator
Tavi
veteran
veteran
Mesaje: 5834
Membru din: 22 Ian 2005, 17:13
Localitate: Sibiu

Mesaj de Tavi » 23 Mai 2011, 07:28

Campionatul National sau Cupa Romaniei vor fi competitiile oficiale care intr-adevar pot fi organizate doar de federatia sportiva nationala unica pe ramura.
Dar se pot constitui absolut legal si alte federatii care nu sunt "sportive nationale" si se pot organiza bine mersi si alte competitii neoficiale.
LRS de exemplu poate sa organizeze mult si bine competitii atata timp cat nu se numesc Campionatul National de exemplu.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Mai 2011, 07:45

.....Bingo.Daca o recunostea domnu Popescu era altcumva..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

Mesaj de apsalba » 23 Mai 2011, 07:49

semlecangheorghe scrie:.....Bingo.Daca o recunostea domnu Popescu era altcumva..
Am spus acelasi lucru mai sus, dar probabil nu ai retinut. Problema este cu sportivii care vor sa participe la competitii internationale.

PS Tavi,
Nu ar strica daca ai citi statutul LRS de pe www.lrs.ro. Acolo scrie altceva. Asta s-a contestat si LRS nu a inteles, fapt care va duce probabil la dizolvarea ei.

Scrie răspuns