CUPA BUCOVINEI EDITIA a III-a- 2017

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Mihai Nicoara
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 101
Membru din: 27 Feb 2006, 11:08
Localitate: Suceava
Contact:

CUPA BUCOVINEI EDITIA a III-a- 2017

Mesaj de Mihai Nicoara » 28 Iul 2017, 09:51

ORGANIZATOR: “ASOCIATIA CLUB SPORTIV BUCOVINA FISHING”

DENUMIRE COMPETITIE: “CUPA BUCOVINEI”- PESCUIT LA SPINNING DIN BARCA- EDITIA a- III-a- 2017
LOCATIE: BARAJUL ROGOJESTI (raul Siret)
PERIOADA: 18-20 AUGUST 2017
PESTE TINTA- BIBAN (15 CM)
VOR PUNCTA NUMAI CEI MAI MARI 8 (OPT) BIBANI PRINSI DE CATRE FIECARE PESCAR IN FIECARE MANSA.

PROGRAM DE DESFĂŞURARE:

Vineri 18.08.2017
06:30 Start antrenament oficial
14:30 Final antrenament oficial
19:00 Sedinta tehnica

Sâmbăta 19.08.2017
06.00 Intrarea pe apa – verificare barci, livewell, veste etc.
06.30 Start manşa 1
14.30 Final manşa 1
14-50 Masa
15-00 Afişarea rezultatelor parţiale mansa 1

Duminica 20.08.2017
06.00 Intrarea pe apa – verificare barci, livewell, veste etc.
06.30 Start manşa 2
14.30 Final manşa 2
14-50 Masa
15.00 Afişarea rezultatelor parţiale mansa 2
15.30 Afişarea rezultatelor finale
16.00 Festivitatea de premiere

Taxa de participare: 150 lei/ persoana

In taxa de participare sunt incluse 3 mese (de vineri, de sambata si de duminica).
Cafeaua si apa minerala si plata se vor oferi din partea organizatorilor.
Exista posibilitate de campare ( rulote, corturi) precum si posibilitatea de cazare la pensiunile din zona ( pentru doritori) Taxa de participare se poate plati la magazinul “Pescarmag.ro” din Radauti, str. Putnei sau la magazinul “Fishing Store”- din Suceava, str. Traian Vuia.

Pentru concurentii care vin la concurs de la distante mai mari ( din alte judete) taxa se poate plati in ziua antrenamentului oficial sau in prima zi de concurs ( inainte de inceperea acestuia),( pentru cei care nu pot participa la antrenamentul oficial) direct la locul de desfasurare al concursului.

Se vor premia cu premii in bani si produse pentru pescuit la spinning primele zece locuri si CMMC-ul concursului, dupa cum urmeaza:
LOCUL I-500 LEI + PRODUSE PENTRU PESCUIT ( la spinning);
LOCUL II- 300 LEI + PRODUSE PENTRU PESCUIT ( la spinning);
LOCUL III- 200 LEI + PRODUSE PENTRU PESCUIT ( la spinning);
Locurile de la IV la X vor fi premiate cu cate 50 de lei de fiecare si cu produse pentru pescuit la spinning;

CMMC-concurs- 150 lei

Persoane de contact:
Cristian Andronic-tel- 0742030129
Bilan Marcel –tel-0741551344
Cazac Vlad- tel-0740510531
Fiecare concurent va avea permis de pescuit valabil pe anul 2017

REGULAMENT CONCURS “CUPA BUCOVINEI”- editia a-III-a : ROGOJESTI 2017
I. PREVEDERI GENERALE
1. Va concura un singur sportiv (pescar) in barca;
2. Concursul se va organiza obligatoriu in maniera "prinde, masoara si elibereaza". Este total interzisa retinerea oricarui peste pe perioada desfasurarii concursului sau a antrenamentului oficial.
SANCTIUNE: INCALCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCTIONEAZA CU DESCALIFICAREA CONCURENTULUI DIN CONCURS
3. Puncteaza numai urmatoarele specii de pesti, cu dimensiunile minime aferente:
BIBAN ( PERCA FLUVIATILIS) – 15 cm
II. ECHIPAMENT
4. Este permisa numai folosirea nalucilor (momelilor artificiale): voblere, naluci suple, naluci metalice etc. Este interzisa folosirea momelilor naturale sau a combinatiilor de momeli artificiale cu momeli naturale.
Este interzisa folosirea nalucilor de tip "musca artificiala" libere. Este interzisa folosirea simultana pe acelasi forfac a doua sau a mai multor naluci. Un sportiv nu poate pescui decat cu o singura lanseta, in orice moment al concursului, dar poate avea un numar nelimitat de echipamente de rezerva (lansete, mulinete, naluci etc.). Este interzisa nadirea, cu exceptia substantelor ce se pot aplica pe suprafata nalucilor.
SANCTIUNE: INCALCAREA ARTICOLULUI 4 SE SANCTIONEAZA CU DESCALIFICAREA CONCURENTULUI DIN CONCURS.
5. Lansetele de rezerva pot fi tinute montate la indemana, fara ca naluca sa atinga apa, recomandabil cu naluca fixata de lanseta.
SANCTIUNE: INCALCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCTIONEAZA CU AVERTIZARE VERBALA DACA ESTE EVIDENTA NEGLIJENTA DIN PARTEA SPORTIVULUI. IN CAZUL IN CARE FAPTA ESTE VADIT INTENTIONATA SE SANCTIONEAZA CU 5 PUNCTE PENALIZARE /MANSA
6. In timpul manselor sportivul nu va putea primi din partea arbitrilor sau tertelor persoane niciun fel de echipamente sau obiecte, pana la terminarea masuratorilor. Este permisa ridicarea de obiecte de la punctul de masurare in prezenta unui arbitru, obiecte ce se limiteaza insa la: apa potabila, ancora, motor, vasle, vesta, combustibil, medicamente.
SANCTIUNE: ÎNCĂLCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCŢIONEAZĂ CU DESCALIFICAREA CONCURENTULUI.
7. Barca poate fi echipata cu motor electric si/sau motor termic si/sau vasle. Folosirea motorului este permisa pe toata durata concursului. Este permisa folosirea sonarului si a dispozitivelor de masurare a adancimii apei. Se recomanda ca fiecare sportiv sa fie dotat cu minciog sau grip propriu. Se recomanda ca fiecare sportiv sa fie dotat cu mijloace pentru mentinerea in viata a capturilor pana la masurare si eliberare. Fiecare concurent este obligata sa fie echipat cu vesta de salvare.
SANCTIUNE: ÎNCĂLCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCŢIONEAZĂ CU 5 PUNCTE PENALIZARE/MANSA
III. ANTRENAMENTUL OFICIAL
8. In vinerea premergatoare concursului (18.08.2017) are loc antrenamentul oficial. Participarea la antrenamentul oficial nu este obligatorie. Antrenamentul oficial se desfasoara in aceleasi conditii in care se desfasoara o mansa de concurs. Se aplica exceptie doar in privinta momentului intrarii pe apa, acesta putand avea loc oricand dupa ora de start a antrenamentului oficial. Concurentii au la dispozitie 30 de minute de la incheierea antrenamentului oficial sa iasa la mal.
SANCTIUNE: ÎNCĂLCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCŢIONEAZĂ CU 5 PUNCTE PENALIZARE IN CLASAMENTUL ETAPEI.
9. Sedinta tehnica va avea loc in ziua de vineri 18.08.2017, la ora 19.00. La sedinta tehnica se va prezenta concurentilor prezenti regulamentul concursului si se va trage la sorti ordinea de plecare in manse. In prima mansa se va pleca in ordinea tragerii la sorti efectuate la sedinta tehnica, iar in a doua mansa se va pleca in ordine inversa. Fiecare concurent va primi un numar de concurs pe care il va pastra pe toata durata acestuia. Neparticiparea concurentilor la sedinta tehnica nu ii exonereaza de cunoasterea modificarilor aduse anuntului de concurs sau a detaliilor de desfasurare ale acestuia.
10. La sedinta tehnica se va semna declaratia pe proprie raspundere a fiecarui concurent pentru exonerarea organizatorului de raspundere in caz de accidente.
IV. DESFASURAREA CONCURSULUI
11. Deplasarea catre locul de start se va face numai din zonele destinate barcilor, numai prin locurile indicate de organizator si numai cu acceptul si in prezenta arbitrilor.
SANCTIUNE: INCALCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCTIONEAZA CU AVERTIZARE VERBALA URMATA DE PENALIZARE CU 5 PUNCTE/MANSA.
12. Sportivii vor astepta semnalul de start al mansei intr-un perimetru stabilit de organizatori.
SANCTIUNE: INCALCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCTIONEAZA CU AVERTIZARE VERBALA URMATA DE 5 PUNCTE PENALIZARE/MANSA PENTRU REPETARE.
13. Pentru concurentii care intarzie, deplasarea catre locul de start se va face numai cu acceptul arbitrilor. SANCTIUNE: ÎNCĂLCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCŢIONEAZĂ AVERTISMENT SI, DACA FAPTA SE REPETA, CU 5 PUNCTE PENALIZARE/MANSA.
14. Plecarea concurentilor in fiecare mansa se va face printr-un loc bine stabilit, si anume printre doua balize vizibile amplasate de catre organizatori in apropierea locului de start.
15. In timpul mansei, barcile nu pot pescui la mai putin de 40 de metri distanta una de cealalta.
SANCTIUNE: ÎNCĂLCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCŢIONEAZĂ CU AVERTIZARE VERBALA URMATA DE 5 PUNCTE PENALIZARE/MANSA PENTRU FIECARE REPETARE. Distanta de deplasare pe langa o barca nu este limitata (pentru cazurile in care nu este suficient loc), dar se efectueaza numai cu acceptul sportivilor pe langa care se trece si numai prin locul indicat de acestia.
16. Este interzis pescuitul de pe mal.
SANCTIUNE: INCALCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCTIONEAZA CU 20 PUNCTE PENALIZARE DIN CLASAMENTUL FINAL AL CONCURSULUI
17. In orice moment concurentilor le este permisa parasirea barcii si adapostirea daca acestia considera ca viata le este pusa in pericol datorita conditiilor meteo sau de alta natura. Concurentii aflati in aceasta situatie trebuie sa anunte imediat pe oricare dintre arbitrii.
18. Este interzis accesul sau pescuitul in afara zonei de concurs. Zona de concurs va fi delimitata prin balizare vizibila.
SANCTIUNE: INCALCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCTIONEAZA CU DESCALIFICAREA CONCURENTULUI DIN CONCURS
19. Folosirea minciogului sau a gripului este permisa doar sportivilor.
SANCTIUNE: INCALCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCTIONEAZA CU 5 PUNCTE/MANSA PENALIZARE .
20. O captura este considerata valida chiar daca inteparea a fost in exteriorul gurii. Inteparea intentionata (japca) din exterior a pestelui este strict interzisa.
SANCTIUNE: INCALCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCTIONEAZA CU DESCALIFICAREA CONCURENTULUI DIN CONCURS
21. Sarcina pastrarii capturilor in stare vie, inainte de masurare, revine in intregime sportivului.
22. In caz de vreme nefavorabila ce poate pune in pericol viata sportivilor (furtuna, vant foarte puternic), arbitrii concursului pot sa intrerupa desfasurarea mansei. Daca o mansa este intrerupta dupa cel putin jumatate din durata de desfasurare a acesteia, atunci mansa este considerata valabila. In caz contrar, mansa poate fi amanata sau anulata.
23. In orice moment un arbitru poate verifica barca si echipamentul oricarui sportiv. Refuzul unui concurent de a permite accesul in barca pentru verificari, in orice moment al mansei, a arbitrilor concursului sau a persoanei desemnate de catre acestia conduce la descalificarea imediata a echipei in cauza.
24. Este obligatorie prezenta tuturor concurentilor la punctul de start la ora oficiala de incheiere a mansei. Numai concurentii care au fost prezenti inapoi la punctul de start vor mai avea voie sa masoare. Intrarea la masurare se face in mod obligatoriu printre balizele printre care s-a plecat la startul masnei.
SANCTIUNI: DEPASIREA TIMPULUI DE SOSIRE DUPA ORA INCHEIERII MANSEI SE PENALIZEAZA CU 5 PUNCTE/ MANSA.
OBSERVATIE. Eventualele defectiuni tehnice care ar impiedica deplasarea concurentilor, trebuie anuntate arbitrilor cu minim 15 minute inainte de finalul mansei. In acest caz echipa nu va fi penalizata pentru intarziere, dar pestii pe care ii are nemasurati pana in acel moment, nu vor puncta in clasament. Daca situatia nu se remediaza si echipa in cauza solicita tractarea ambarcatiunii, aceasta poate fi facuta de oricine, dar numai dupa incheierea tuturor masuratorilor. In aceasta situatie cheltuielile aferente tractarii sunt suportate de echipa in cauza.
25. Concurentii care constata o abatere de la regulament pe parcursul concursului sunt obligati sa anunte in cel mai scurt timp acest lucru arbitrilor.
26. Comportamentul huliganic, tipete si urletele sunt interzise si pot duce la descalificare.
27. Va exista un singur punct de masurare, pe mal.
Concurentii trebuie sa fie clar informati de orice sanctiune luata fata de ei, daca astfel de sanctiuni au fost luate;
28. Pestii morti nu puncteaza.
29. Este interzisa aducerea la masurare a pestilor din alta specie decat cea care puncteaza in concurs (biban).
SANCTIUNE: INCALCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCTIONEAZA CU 5 PUNCTE/MANSA PENALIZARE.
30. Este interzis transferul de capturi intre concurenti sau intre concurenti si alte persoane.
SANCTIUNE: INCALCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCTIONEAZA CU DESCALIFICAREA CONCURENTILOR DIN CONCURS.
31. Masurarea capturilor se face cu ajutorul jgheaburilor, intre extremitatile corpului pestelui: varful botului si varful cozii, in pozitie adunata.
32. Sportivii vor putea masura de cate ori au nevoie pe parcursul unei manse, dar niciodata mai mult de 8 pesti la o masuratoare.
SANCTIUNE: INCALCAREA ACESTUI ARTICOL SE SANCTIONEAZA CU NEPUNCTAREA CELOR MAI MARI PESTI DINTRE CEI CARE DEPASESC LIMITA ADMISA (8 PESTI).
V. PUNCTAJ SI CLASAMENTE
33. Pentru fiecare peste punctabil prins, fiecare sportiv va primi un numar de puncte egal cu valoarea lungimii masurate a acestuia in centimetri. Ex: pentru un peste masurat la 30 de cm, sportivul primeste un punctaj egal cu 30 puncte. NOTA: un peste de 26,1 cm are 26 puncte, la fel ca unul de 26,9 cm. Punctele totale acordate unui sportiv intr-o mansa se obtin prin cumularea punctelor fiecarei capturi. Ex: daca un sportiv a prins un peste de 22,5 cm, unul de 31,2cm, altul de 36,9 cm si unul de 42,6 cm, acesta va acumula 22+31+36+42= 131 puncte. Daca un arbitru scapa un peste prins de un competitor inainte de a-l masura, va nota aceasta in foaia de arbitraj, iar sportivul va primi un punctaj egal cu media capturilor din aceeasi specie a tuturor sportivilor, in mansa respectiva.
34. In fiecare mansa echipa va puncta cu cei mai mari 8 pesti masurati. Pentru fiecare manşă, se intocmeste un clasament separat. Concurentul care va totaliza cel mai mare numar de puncte va avea 1 punct/manşă, locul 2 = 2 puncte, locul 3 = 3 puncte ş.a.m.d. Castigatorul mansei va fi desemnat concurentul cu cele mai putine puncte mansa. Concurentii care într-o manşă nu au nicio captură primesc un numar de puncte egal cu numarul concurentilor din concurs la care se mai adauga un punct. NOTA: sunt 30 de barci in concurs, dintre care doar 12 au prins peşti punctabili. Primele 12 vor acumula puncte de manşă de la 1 la 12 puncte. Urmatoarele 18 vor avea acelaşi punctaj 30+1 puncte = 31 puncte. Concurentii descalificati nu vor puncta cu pestii prinsi pina in acel moment. Dacă un concurent se retrage în timpul manşei, capturile avute până în acel moment sunt valabile.
35. Dacă doi sau mai multi concurenti sunt la egalitate într-o manşă vor fi departajati dupa urmatatoarele criterii consecutive: a) a numărul de avertismente/depunctari primite; b) in baza criteriului celui mai mare peste prins de catre unul dintre concurenti, iar daca egalitatea persista se va lua in calcul urmatorul peste ca si lungime si tot asa in continuare pana se va face diferentierea;
36. Clasamentul final al concursului se stabileste prin insumarea locurilor ocupate de echipe in manse. Primul loc in concurs se acorda concurentului cu numarul cel mai mic cumulat de puncte/mansa. Daca in clasamentul final doi concurenti sunt la egalitate, departajarea se face pe baza criteriului celui mai mare peste prins de catre unul dintre concurenti, iar daca egalitatea persista se va lua in calcul urmatorul peste ca si lungime si tot asa in continuare pana se va face diferentierea;
37. La finalul fiecarei manse organizatorul are obligatia sa afiseze rezultate partiale ale manselor. Reprezinta responsabilitatea fiecarui sportiv sa verifice concordanta rezultatelor afisate cu datele inregistrate in propria copie a fiselor de arbitraj. Daca exista neconcordante intre rezultatele afisate si rezultatele inregistrate in fisele de arbitraj valide, acestea trebuie rezolvate iar organizatorul trebuie sa afiseze noile rezultate. Daca la 30 de minute de la afisarea rezultatelor pe mansa si a rezultatelor finale (inaintea festivitatilor de premiere) nu exista observatii, arbitrii considera rezultatul corect si trec la validarea sa.
PARTENERI MEDIA:
- THE FISHING & HUNTING CHANNEL;
- CROMTEL TV;

VA ASTEPTAM SI VA DORIM FIRE INTINSE !

vali stratonov
veteran
veteran
Mesaje: 4610
Membru din: 19 Sep 2006, 13:26
Localitate: cluj-napoca

Re: CUPA BUCOVINEI EDITIA a III-a- 2017

Mesaj de vali stratonov » 20 Aug 2017, 17:29

Impresii, rezultate , etc ????
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Avatar utilizator
oby 1
veteran
veteran
Mesaje: 1356
Membru din: 13 Dec 2005, 17:55
Localitate: iasi

Re: CUPA BUCOVINEI EDITIA a III-a- 2017

Mesaj de oby 1 » 21 Aug 2017, 08:13

Ca de obicei foarte fain....oameni,atmosfera,locatie,amintiri
Sa mai faceti

Scrie răspuns