CONCURS DE PESCUIT ESOX 4Ever -VALEA DRAGOIESTI - 20.11.04

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Dan Cotelici
junior
junior
Mesaje: 90
Membru din: 09 Noi 2004, 07:45
Localitate: Bucuresti
Contact:

CONCURS DE PESCUIT ESOX 4Ever -VALEA DRAGOIESTI - 20.11.04

Mesaj de Dan Cotelici » 17 Noi 2004, 15:12

VALEA DRAGOIESTI - 20 NOIEMBRIE

Premii in valoare de 500 USD
Sponsor principal ARROW


Loc de desfasurare: Valea Dragoiesti, comuna Mariuta

Programul de desfasurare al concursului:
Orele: 06.00 – 06.15. Adunarea la statia de benzina Shell de la intrarea in Afumati
06.15 – 06.45. Deplasarea spre balta
06.45 – 07.00. Apelul si semnarea regulamentului
07.00 – 07.30. Pregatirea, (umflarea barcilor, pregatirea echipamentului), si intrarea pe luciul apei, sau deplasare pe mal
07.30. Inceperea pescuitului
07.30 – 10.30. Concurs in desfasurare, mansa 1
10.30 Incetarea pescuitului, mansa 1, (ustensilele, cu exceptia juvelnicului, se scot din apa);
Daca un peste se afla prins in momentul incetarii pescuitului, si este in drill, pentru acel pescar se prelungeste pescuitul cu max. 10. min. In cazul in care pestele este adus in minciog dupa acest termen limita, se elibereaza fara a se mai puncta.
10.30 – 11.00. Cantarire si completarea fiselor;
11.00 – 11.45. Pauza;
11.45 Intrarea pe luciul apei, sau pe malul de concurs;
12.00 – 15.00 Concurs in desfasurare, mansa a 2-a
15.00 Incetarea pescuitului, (ustensilele, cu exceptia juvelnicului, se scot din apa);
15.00 - 15.30 Cantarire si centralizarea rezultatelor
15.30 – 16.00 Festivitatea de premiere;
16.30 Concurentii parasesc perimetrul baltii


REGULAMENT
1. Concurs individual de pescuit la stiuca, din barca si/sau de pe mal, in sistem catch-and-release, cu momeli artificiale.
Concurentii vor participa cu barci proprii;

2. Arbitrii sunt obligati sa cunoasca foarte bine regulamentul. In acest sens, acestia au datoria sa:
§ controleze echipamentul de concurs
§ controleze monturile;
§ sa nu permita intrarea persoanelor straine in perimetrul de concurs
§ sa atraga atentia concurentilor daca acestia se abat de la regulament
§ verifice si noteze fiecare captura si greutatea sa;

3. Momeala
Sunt permise numai momelile artificiale: lingurita, (oscilanta, rotativa), vobler, twister, etc. Momelile naturale, (prezentate ca atare sau in montura), sunt interzise. Nadirea de orice fel este interzisa.
4. Pentru a putea puncta, pestii capturati vor trebui sa aiba o greutate egala sau superioara aceleia de "500 grame". Pestii vor fi tinuti in juvelnic, in stare vie pana la cantarire. Concurentii care vor prezenta spre cantarire pesti morti, mutilati sau lezati , nu vor puncta si vor fi expusi aplicarii de sanctiuni. Concurentii vor avea obligatoriu in dotare: juvelnic din material textil cu inele din material plastic, (nu metal), minciog, degorjor sau clestisor, (pensa), cizme din cauciuc.
5. Se permite folosirea barcilor de orice tip actionate de vasle, si care sa permita pescuitul individual in siguranta. Este interzisa folosirea motoarelor pentru propulsarea barcilor. Se permite inclusiv pescuitul de pe mal.
6. Se recomanda folosirea vestelor de salvare, in vederea evitarii urmarilor grave ce pot surveni in cazul caderii din barca sau scufundarii acesteia. Concurentul este singur raspunzator de neutilizarea acestor veste, cat si de starea tehnica a barcii cu care concureaza.
7. In caz de accident, concurentul aflat in dificultate va semnala acustic si vizual colegii de competitie si/sau arbitrii, pentru a primi ajutor.
8.Competitia se va derula in doua manse totalizand 6 ore. In caz de intrerupere fortata (exemplu: furtuna, ploaie sau ninsoare abundenta), concursul va fi validat daca a durat cel putin 3 de ore.
9. Lungimea lansetelor va trebui sa fie mai mica sau egala cu 3 metri. Se permite utilizarea oricarui tip de mulineta.
Plutele sunt interzise.
10. La pescuitul din barca, in zona de pescuit ,concurentii se vor deplasa vaslind discret si cu cat mai putin zgomot. Orice actiune legata de pescuit va fi desfasurata numai in interiorul sectorului stabilit pentru concurs, (deplasarea cu barca, lansarea, recuperarea si scoaterea pestelui). La pescuitul de pe mal se va avea grija a nu se lansa hazardat, spre barcile aflate in concurs.
Ziaristii, fotografii si cameramanii au dreptul de a intra in zona de concurs numai cu acordul arbitrilor.
11. Concurentii vor astepta primul semnal pentru intrararea cu barcile pe lac, alegandu-si zonele de pescuit astfel incat sa nu se deranjeze unul pe celalalt, si sa se evite producerea de accidente. Cei care pescuiesc de pe mal vor astepta mai intai ca barcile sa se afle toate pe apa.
La cel de-al doilea semnal pescarii vor putea sa inceapa pescuitul.
Cel de-al treilea semnal va atentiona pescarii ca mai sunt 15 minute pana la sfarsitul mansei. Cel de-al patrulea semnal va marca sfarsitul mansei. La sfarsitul concursului, sectorul in care s-a desfasurat va fi lasat in stare perfecta de curatenie.
Circulatia vehiculelor in zona standurilor este interzisa pe timpul competitiei, cu exceptia celor apartinand organizatorilor.
Captura unui peste este valabila chiar daca, in mod accidental, acesta nu a fost prins de gura. Celelalte specii de peste in afara de stiuca vor fi eliberate imediat.
Acrosarea voluntara a pestelui, (japca) este interzisa. Scoaterea pestelui din apa altfel decat cu minciogul sau mana este interzisa. Numai concurentii vor putea folosi minciogurile. Concurentii vor putea sa isi monteze maxim 3 lansete, dar nu pot folosi efectiv pentru pescuit decat una singura, celelate ramanand in rezerva, (stranse sau desfacute, in barca, sau pe mal).

Cantarirea
12. Cantarirea se va efectua de catre minim2 arbitri asistati de unul dintre concurenti, altul decat cel care prezinta pestele pentru cantarire. Sacul de cantarire furnizat de organizator este obligatoriu pentru cantarirea fiecarui peste; acesta va fi udat si scurs inainte de fiecare cantarire. Sacii de cantarire vor fi de tip special pentru cantarirea pestilor, din material sintetic suplu, permeabil si ajurat.
Cantarirea se va face cu un cantar certificat pentru conformitate, acesta poate fi suspendat pe un terpied stabilizat pe sol.
13. Indicarea greutatii va trebui sa fie vizibila in acelasi timp pentru arbitri , concurentul respectiv si pentru un alt concurrent decat cel care prezinta pestele pentru cantarire. Cu exceptia acestora, nici o alta persoana nu este autorizata sa intervina, nici verbal, nici de o alta maniera, la cantarire. Greutatea citita se va inscrie in documentul prevazut in acest scop si va fi certificata prin semnatura de un arbitru, de concurent si de catre celalalt concurent care a asistat la cantarire.

14. Pana la cantarire concurentul va lasa juvelnicul in apa. Pestii vor fi recuperati si plasati in sacul de cantarit, de catre concurent, iar dupa cantarire, pestii vor fi repusi in apa. Aceasta eliberare se va face cu precautii.
15. Nu se va admite nici o reclamatie cu privire la greutate dupa cantarire, eliberarea pestelui si semnarea documentului de cantarire.
16. Clasamentul se intocmeste in functie de cantitatea de peste prinsa, dupa sistemul: 1gr. = 1 pct. In caz de egalitate, departajarea se va face dupa cel mai mare, (greu) peste.
Juriul
17. Un juriu va fi constitui pentru a se examina eventualele reclamatii si pentru a aplica sanctiunile prevazute de regulament; acest juriu va fi format la inceputul concursului
JURIUL va fi compus dupa cum urmeaza:
a. Comisarul sef;
b. Seful Comitetului de Organizare.
c. Un arbitru, altul decat cel care este implicat direct in reclamatie
18. Reclamatiile, cu exceptia acelora cu privire la clasament, se vor adresa JURIULUI, cel mai tarziu in ora urmatoare sfarsitului concursului. Reclamatiile vor putea fi formulate oral, dar ele trebuie confirmate imediat in scris.

Reclamatiile in legatura cu clasamentul vor fi formulate cel tarziu dupa 15 de minute dupa anuntarea rezultatelor oficiale. Fiecare reclamatie scrisa adresata juriului va fi in mod obligatoriu insotita de o cautiune de 300.000 lei. Daca este gasita fondata de catre JURIU, cautiunea va fi returnata reclamantului
Infractiunile si avertismentele vor fi raportate JURIULUI, si numai acesta va putea pronunta o descalificare. Orice pescar sanctionat va fi imediat informat.

SUNT INTERZISE:
a. Intrarea persoanelor straine in sectorul de pescuit, cu exceptia celor autorizate: arbitrii, comisarul sef, reporteri, ziaristi,etc.;
b. Aruncarea resturilor, gunoaielor si a mucurilor de tigara pe sol, in vegetatia inconjuratoare sau in apa. Concurentii vor fi raspunzatori de eventuala izbucnire a unui incediu, si vor supora costul pagubelor provocate.
c. Aducerea de animale de companie in zona desfasurarii concursului

NOTA: orice alt element care poate afecta buna desfasurarea a concursului, va fi analizat de catre comisarul sef si organizator, care vor lua masurile necesare in functie de importanta sau gravitatea acestuia.

SANCTIUNI:
19. In functie de gravitatea abaterilor, juriul poate decide urmatoarele sanctiuni:
- suspendarea pe un anumit numar de ore
- eliminarea din concurs.

- Trei incalcari ale regulamentului atrag automat eliminarea din concurs.
- Arbitrul poate decide singur daca un concurent incalca regulamentul concursului sau nu. In caz de litigiu cu unul dintre concurenti, va fi anuntat comisarul sef care reuneste JURIUL. Acest juriu hotaraste sanctiunea ce va ramane definitiva.

A .Concurentii vor fi eliminati din concurs pentru:
1. cedare/primire de peste, momeala sau ustensile unuia sau de la alt concurent sau persoana;
2. stare avansata de ebrietate ;
3. injurii adresate concurentilor sau oficialilor ;
4. folosirea uneia sau mai multor unelte de pescuit fata de numarul permis, sau a altora decat cele permise in prezentul regulament ;
5. folosirea sonarului

B. Concurentii pot primi avertismente, suspendati temporar sau chiar eliminati din concurs in urmatoarele situatii:
1. zgomot, muzica ce deranjeaza vecini , (se permite ascultarea numai la casti)
2. lansarea periculoasa catre ceilalti concurenti = prima abatere - avertisment, a doua abatere – 1 ora suspendare, a treia abatere - eliminare din concurs;
3. parasirea sectorului de pescuit fara aprobarea arbitrului = prima abatere -avertisment, a doua abatere - eliminare;
4. intrarea in apa in alt scop decat pentru punerea/scoaterea barcii, sau eliberarea pestelui = avertisment sau suspendare, dupa caz;
5. lipsa de respect fata de peste, natura (murdarirea malului, a apei, etc), colegi de pescuit, arbitrii = suspendare sau eliminare dupa caz;

Persoanele care insotesc concurentii precum si spectatorii, vor pastra distanta regulamentara fata de zona de pescuit, in liniste.
In caz contrar vor fi evacuate.
Dispozitii in caz de furtuna sau vreme nefavorabila
20. FURTUNA, PLOAIA SAU NINSOAREA ABUNDENTA INCEPE INAINTE, SAU IN TIMPUL PREGATIRILOR.

Nici un concurent nu va avea voie sa intre pe luciul de apa; un semnal va indica inceperea pregatirilor sau opririi acestora. In situatia in care conditiile atmosferice permit, si in limita posibilitatilor de program, concursul se va putea desfasura normal sau va fi redus in durata (minim 3 de ore).
21. FURTUNA, PLOAIA SAU NINSOAREA ABUNDENTA SE DECLANSEAZA IN TIMPUL CONCURSULUI

Se va opri imediat concursul ,(semnal din partea organizatorilor), pescarii vor fi instiintati sa-si aduca barcile la mal, si vor fi dusi la adapost impreuna cu cei care pescuiesc de pe mal. Daca vor permite conditiile atmosferice, se va relua concursul printr-un semnal care va permite pescarilor sa isi reia locurile; Un alt semnal dupa 5 minute, va autoriza inceperea pescuitului. Pentru ca un concurs sa fie validat, durata sa trebuie sa fie de cel putin 3 ore, (articolul 8).

22. INSUSIREA REGULAMENTULUI
Inaintea de inceperea concursului, concurertii vor semna de insusirea prezentului regulament.




COMITETUL DE ORGANIZARE


Inscriei la Valentin Comaneci, Sef Comitet Organizare: 0724 562560 sau Liviu Ceausu , Secretar Asociatie :0744 311511
Dan Cotelici
CS Pescar4Ever
Asociatia Pescari4Ever

Scrie răspuns