Vreau sa-mi fac balta... doresc sfaturi utile

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
luci_t
veteran
veteran
Mesaje: 1729
Membru din: 26 Ian 2007, 23:22
Contact:

Mesaj de luci_t » 14 Mai 2011, 14:14

marcu68 scrie: ceva cu lat ca la iepuri...zic si eu...
cam rau zici de lat. exista capcane in care pot fi prinse vii, fara a fi omorate. De obicei vidrele folosesc acelasi traseu. Poti instala cusca pe malul apei, in apropierea locului prin care intra in apa Dupa ce o prinzi o poti duce pe malul unui rau mai indepartat si elibera acolo. Sau metodele spuse de colegii dinainte: un caine sa o fugareasca, gard (nu intotdeauna eficient), petarde, etc. In italia exista un mecanism cu aer comprimat care se poate regla si pocneste ca o pusca de vanatoare si e folosit, in special, la indepartarea pasarilor din livezile cu ciresi.

marcu68
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 7
Membru din: 10 Mai 2011, 12:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de marcu68 » 14 Mai 2011, 14:56

Salut luci,

Imi cer scuze, sincer sa fiu n-am vrut sa fiu asa "odios", n-am spus-o cu intentia de a omori animalul (mai ales ca, dupa cate stiu, este ocrotita de lege), ma gandeam la un lat de picior nicidecum de gat... :roll: in fine traba cu cainele nu stiu cat este de plauzibila, parerea mea este ca scapa rapid, este iute + avantajul apei...treaba cu cusca mi se pare cea mai buna idee.
Numai bine.

theodorescuviorel
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 3
Membru din: 13 Mai 2011, 09:44
Localitate: bucuresti

Mesaj de theodorescuviorel » 16 Mai 2011, 08:26

Multumesc la toata lumea pt sfaturi ,o sa incerc sa le urmez si o sa mai cer si pt alte probleme .Inca o data multumesc si o zi buna la toata lumea

Adytta
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 23
Membru din: 02 Ian 2011, 21:53

Mesaj de Adytta » 19 Mai 2011, 13:14

Mah, toti promiteti ca puneti poze cu helesteele voastre, da' nimic...:|
Vreau sa am de unde sa ma inspir :))

emtix
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 2
Membru din: 24 Mai 2011, 17:25
Contact:

Mesaj de emtix » 24 Mai 2011, 17:46

vreau si eu mai multe detalii despre balta
Hidroizolatii, Instalatii,Incalzire in pardoseala,Constructii,Amenajari interioare si exterioare .
http://www.instalatii-amenajari.com.ro

bawbaw
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 3
Membru din: 22 Mar 2011, 13:53

:((

Mesaj de bawbaw » 25 Mai 2011, 09:52

De 4 zile in balta mea au murit aproape 15 crapi.. 50 de carasi puiet de anul trecut, cat o cutie de chibrituri.si 10 bibani..i-am gasit pe luciul apei cu gura cascata.....nu stiu ce sa cred.....poate a fost otravit iazul....dar ar fi trebuit sa moara si carasii mari, cred ca nu e oxigenata bine balta.....cu toate ca acei pesti au stat acolo 4 ani fara sa moara niciunul.Sunt asa de suparat......de imi vine sa acoper balta cu balast.Acum nu am ce sa fac ....o sa scot apa toata din lac, pestii care mai sunt sa-i pun in butoaie si sa curat balta ca s-a cam adunat cam mult mal.....problema mea e ca in ultimul timp aparea desupra apei o spuma maloasa....bucati pe cam toata balta.....nu stiu ce poate sa fie, ma gandesc ca o fi malul pe care il sorb pestii in cautarea mancarii, sau poate vre-o boala....pestii nu aveau nici o urma de boala pe ei....doar ochii albi probabil ca au murit de ceva timp si au stat in mal si abia acum au iesit la suprafata....Tot ce pot sa va spun ca sunt ffff. trist, cred ca nici daca imi murea vre-o ruda nu aveam, acelasi gust amar ca acum.Asta e viata, trecem peste scoatem tot ce e curatam si adancim din nou balta si bagam alt peste .....:).

gasinka
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 8
Membru din: 01 Ian 2011, 15:00
Localitate: videle

Mesaj de gasinka » 26 Mai 2011, 21:43

imi pare rau de ce ti s-a intamplat sper sa gasesti o solutie cat mai repede.

Eu nu am mai intrat pe forum in ultimul timp pentru ca m-am documentat in legatura cu bolile pestilor. Am citit pe forum tot ce a patit 'gabii' si ce rezolvari a gasit la probleme.
In primele mesaje spuneam ca pestii mei ieseau la suprafata la capatul helesteului unde apa era mai mica pentru ca se incalzea mai repede dar era o teorie total gresita, pestii se ridicau la suprafata pentru ca erau bolnavi, trebuia sa-mi dau seama de asta de cand mi-au murit 2 femele de biban si una de caras. am inceput sa iau masuri abia dupa ce mi-a murit primul crap. Nu am gasit tratamentul corespunzator( aveam in helesteu infectie mixta si am citit ca medicamentul SERA OMNISAN era cel mai potrivit) si am luat albastru de metil cu gandul sa salvez pestii care inca nu erau infestati.
L-am aplicat tratamentul de 3 ori la interval de 4 zile. In timpul tratamentului am mai gasit 4 crapi morti, acum am terminat tratamentul de 2 zile si nu a mai murit nici unul. In total mi-au murit 10 crapi de 1 kg, 2kg si 3,5 kg, ultimul era femela si nu depusese icrele ( oare pestii mei nu au depus icrele pentru ca erau bolnavi sau pentru ca helesteul este tanar si inca nu au conditii prielnice pentru''bataie''?).
Am facut si unele schimbari la helesteu, am sapat in digul helesteului si am bagat o conducta de 2 7/8 pentru scurgere, un lucru pe care l-am tot amanat pentru ca mie mi se infiltra multa apa in pamant dar acum este mult mai bine pentru ca scurg mai multa si mai ales gunoiele mici se duc si ele pe teava, am bagat si o pompa sumersibila pentru recircularea apei( o pompa chinezeasca care a mers 14 ore timp de 3 zile apoi si-a dat duhul), acum am luat una STERN austriaca nu chinezeasca sa vedem cat ma tine, sper cel putin 2 ani))). de cand ii tratez nu am mai vazut coada sau botic de crap la suprafata, doar asa din cand in cand mai sare cate unul sau face niste cercuri mari , iar eu iau aceste semne de bun augur sper sa nu fie iar semne de boala.
Mai am in balta 7-8 bibani, 19 crapi romanesti si oglinda 1 ten de 4 kg (regele!!) si cred ca 30-40 carasi. Acum am vazut cat de rezistenti sunt carasii, nu mi-a murit decat 1. Dupa tratament am mai observat ceva, fecalele pestilor sunt verzi ( de la vegetatie) si maro-negre, inainte erau albe, eu credeam ca sunt asa de la grau dar defapt erau asa de la boala.
Astazi am vorbit si cu un doctor veterinar si mi-a prescris un medicament contra parazitilor( nu i-a retinut numele, am vazut dor ca pe sticla scria ca tinta principala sunt bovinele) si i-am cerut si niste vitamine, fiind in covalescenta dupa boala pestii au si ei nevoie de intaritor.
INTREBARE: Din ce cauza nu au depus pestii mei icrele?

jack_alx
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 1
Membru din: 27 Mai 2011, 00:03

buna

Mesaj de jack_alx » 27 Mai 2011, 00:18

Doresc sa imi fac o balta de pesti lunga de aprx. 60 de m si lata de 45 de m.
Terenul l-am cumparat de la trei proprietari cu contract de vanzare cumparare.
Terenul respectiv, figureaza ca si livada cu toate ca nu sunt pomi. Pe acel teren se spala pe vremuri canepa, in acest sens exista vreo 2 izvoare de apa pe care le pot capta. In paralel cu terenul defapt prin terenul meu trece o vale ce apartine apelor romane, iar balta va fi la apx. 4 m de vale. As vrea sa stiu daca pot sa imi fac o balta de pescuit, ce documente mi-ar trebui si daca imi trebuie acordul apelor romane deoarece apa din lac se va deversa in vale.
Imi trebuie ceva aprobari de la primarie?
Terenul este mai sus decat nivelul vaii, este vreo problema?
Pot schimba terenul de folosinta din livada sa il trec pentru balta de pesti? ce trebuie sa fac si cat ar costa?
Trebuie sa am proiect pt. aceasta balta, care o fac pt. mine si familie tinand cont ca nu este foarte mare.
Orice detalii imi vor fi de real folos va multumesc.

Avatar utilizator
vali_deva
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 13
Membru din: 06 Iun 2010, 08:21
Localitate: deva

Mesaj de vali_deva » 03 Iun 2011, 12:02

hai sa incerc sa te lamuresc eu. sper sa reusesc. anul trecut mi-am sapat si eu o balta. aprox 80 m lungime si 30 m latime adancime undeva la 1.5-1.8 m. prima faza e sa mergi la primaria de care apartine terenul si ei iti vor da o lista cu toate avizele de care au ei nevoie pentru a-ti da " AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE". ciudat dar asa ii spune cand defapt tu "construiesti" o balta. apoi cauta un topograf autorizat sa-ti faca o ridicare topo asta in cazul in care nu ai. apoi un proiectant autorizat sa-ti faca un proiect in baza ridicarii topo. cu proiectul si cu ce-ti mai cer astia de la apele romane si de la mediu te duci la ei sa-ti dea autorizatiile. in cazul meu a trebuit sa fac contract si cu firma de salubrizare din zona mea. cand am avut toate avizele favorabile am mers la primarie si am primit autorizatia de construire. nu vreau sa te sperii dar pana am intrat in posesia autorizatiei au trecut 5 luni. ca si pret.....pentru acte 1000 lei proiectant, 120 apele romane, 200 mediu, saulbritatea 100-200 nu mai retin viza arhitect si acolo in jur de 100 lei +++++ nervii si drumurile. va trebui sa obtii acceptul vecinilor.

SAU apuca-te si sapa-ti balta si daca vei avea control atunci sa intri in legalitate. te-ai gandit ce faci cu pamantul? la suprafata aia si la o adancime de 2 m vei avea de dus de acolo cam 5400 m3 de pamant. pe un camion de 40 tone poti pune cam 15m3 tinand cont ca tu sapi sub nivelul panzei freatice

in legatura cu schimbarea terenului din livada in balta, se poate. mai costa si asta ceva.

in legatura cu evacuarea apei din balta in rau.... am inteles ca acolo ai izvoare. apa din acele izvoare nu tot in rau ajunge? poti chiar sa alimentezi balta din rau ( apa mult mai oxigenata) din izvoare apa vine cu oxigen 0 sau aproape de 0

in legatura cu distanta dintre balta ta si rau, 4m cred ca sunt prea putin. au si ei o limita de protectie. nu vreau sa vorbesc prostii.cel mai bine intreaba-i pe cei de la apele romane

daca ar fi sa ma mai apuc de o alta balta, nu as mai face asta dar... si cand e gata chiar te bucuri de ea.

BAFTA la "construit" balta si fir intins apoi
daca te mai pot ajuta cu ceva imi dai mesaj aici

Avatar utilizator
mihai hammer
junior
junior
Mesaje: 88
Membru din: 20 Dec 2010, 18:29
Localitate: Arges

Mesaj de mihai hammer » 03 Iun 2011, 22:03

gasinka scrie:imi pare rau de ce ti s-a intamplat sper sa gasesti o solutie cat mai repede.

... pestii se ridicau la suprafata pentru ca erau bolnavi, trebuia sa-mi dau seama de asta de cand mi-au murit 2 femele de biban si una de caras. am inceput sa iau masuri abia dupa ce mi-a murit primul crap. Nu am gasit tratamentul corespunzator( aveam in helesteu infectie mixta si am citit ca medicamentul SERA OMNISAN era cel mai potrivit) si am luat albastru de metil cu gandul sa salvez pestii care inca nu erau infestati.
Este trist cand ti se imbolnavesc pestii, insa mai trist cad iti sunt vanduti bolnavi.

Sa va povestesc ce am patit in dorinta de a-mi popula iazurile cu pesti frumosi:


Anul acesta am achizitionat pesti de la doi furnizori, unul din Bucuresti si unul din Reghin, cel din Bucuresti fiind foarte serios.

De la cel din Reghin am cumparat in doua randuri 13 pesti mari fara a avea probleme, decat legate de romanisme gen una vorbim la telefon alta tranzactionam la fata locului, caci daca omul tot a batut 400 km nu va pleca cu mana goala, chiar daca pretul este marit un pic.

Peste asta se poate trece ca de, banul oricum circula.

Insa, a treia oara m-am deplasat pentru un nr. mai mare de pesti, omul sunandu-ma ca lichideaza efectivul de Koi, intrucat se apuca de altceva in Germamia sau aiurea.

Chiar daca mi s-a parut suspect si am intrebat in doua randuri daca pestii sunt sanatosi, raspunzindu-mi-se ca da, am mers inca o data pe incredere si m-am pricopsit cu pesti bolnavi.


Suspectez ca pestii sunt infestati cu aeromonas.

Astazi un peste bolnav a ajuns deja la laboratorul de analize din Bucuresti si in cateva zile voi avea rezultatul.

Ma intreb: ce fel de om este asta care in loc sa trateze pestii ii vinde bolnavi, transmitand boala in toate colturile tarii?

Grija mare la cumpararea pestilor - de unde si in ce conditii ii cumparati - sa nu patiti ca mine.

Multumesc si pe aceasta cale persoanei care m-a sunat din celalalt capat al tarii sa ma atentioneze ca asazisul crescator de koi vinde pesti bolnavi.

Pentru mine informatia a sosit cu cateva ore mai tarziu. Asta este.

Sau ar trebui sa solicit banii inapoi?

Iata cam cum se prezinta anumite boli pe exteriorul pestelui dupa stresul transportului si schimbarii de mediu:

Imagine

Imagine

Imagine

Scrie răspuns