REFULARI - sau loc de dat cu capu'

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Iul 2006, 20:57

Iar de la faptul ca i-am promis o urecheala mucosului pana la amenintarea cu violenta... Ma rog
vad ca nu faci decat sa demonstrezi in continuare ca ai maxim la fel de multa minte cat a avut el cand a pus telefonul ziaristei

referitor la ziaristi, ca tot veni vorba:
de fiecare data cand aveam informatii depre ceva relatat in ziare, ceea ce se relata in ziare era distorsionat sau neadevarat
asa ca pentru mine ce scrie prin ziare e fix pix
parerea mea

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 10 Iul 2006, 23:22

danr scrie:
vad ca nu faci decat sa demonstrezi in continuare ca ai maxim la fel de multa minte cat a avut el cand a pus telefonul ziaristei
Probabil tie ti se pare ca astea-s chestii peste care ar trebui sa trecem cu un zambet ingaduitor. La fel de probabil ca opinia ti s-ar schimba radical dupa al treilea telefon de amenintare/injuraturi primit la 2 noaptea.

danr scrie: referitor la ziaristi, ca tot veni vorba:
de fiecare data cand aveam informatii depre ceva relatat in ziare, ceea ce se relata in ziare era distorsionat sau neadevarat
asa ca pentru mine ce scrie prin ziare e fix pix
parerea mea
Sincer si eu am vazut vreo cateva comunicate de presa ale Mobifon care n-aveau nimic de-a face cu realitatea, dar n-am dedus din asta ca oricine lucreaza in telefonia mobila e un mincinos :wink: . Cred ca, in general vorbind, a trage concluzii pe baza a 2-3 experiente disparate e o mare greseala. In plus, acuratetea informatiilor care apar in presa depinde direct de calitatea surselor de informatii. Daca seful statului vine si spune ca Munaf i-a rapit pe cei trei ziaristi, SRI/SIE samd vin si spun ca Munaf i-a rapit pe cei trei ziaristi, si la momentul ala nu exista indicii clare care sa infirme aceasta teorie, normal ca presa o sa scrie ca Munaf i-a rapit pe cei trei ziaristi. Ceea ce nu inseamna ca presa publica mereu aiureli, ci doar ca traim intr-o tara mica, blacanica, in care 95% din oameni mint cum respira, sau chiar mai bine :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 10 Iul 2006, 23:46

dar daca ulterior, spre exemplu, apar indicii care infirma teoria ca Munaf i-a rapit, si apare posibilitatea ca ziaristii sa se fi rapit singuri, treaba asta nu mai conteaza, ca subiectul e desuet. :D

Sincer? nici pe mine nu ma intereseaza!

Io vreau sa stiu de Udrea! :twisted:
near the beer

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Iul 2006, 07:29

Armand scrie: Acum revenind la subiectul principal al discutiei, eu insist ca au fost bulversati toti elevii care au dat examenul acum, pentru ca au fost nevoiti sa sustina examenul pe subiecte facute pe genunchi intr-o noapte. Iar corectarea subiectelor s-a facut in conditii de stres ca nu cumva sa il supere cineva pe "Dom' Ministru"!
Ce importanta are pentru elev momentul sau locul unde au fost compuse subiectele? Subiectele au fost subiecte normale, din programa. I-au bulversat doar pe cei care deja le cumparasera pe cele initiale si acum se gasesc sa faca gargara.

Cati profesori cunosti care au corectat gresit sau in stres sa nu-l supere pe ministru? Li se rupe la profesori de ministru.
Problema e ca in sfarsit s-a recunoscut ca sunt probleme de organizare si trebuie schimbat sistemul. De 15 ani sunt aceeasi directori in minister, aceleasi persoane fac si desfac subiecte, ministrul fiind doar in trecere pentru cateva luni sau un an.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 11 Iul 2006, 08:29

costica_fishing scrie:dar daca ulterior, spre exemplu, apar indicii care infirma teoria ca Munaf i-a rapit, si apare posibilitatea ca ziaristii sa se fi rapit singuri, treaba asta nu mai conteaza, ca subiectul e desuet. :D
O laie, s-a scris cu spume pe tema asta :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 12 Iul 2006, 21:45

Gerula scrie: Sincer si eu am vazut vreo cateva comunicate de presa ale Mobifon care n-aveau nimic de-a face cu realitatea, dar n-am dedus din asta ca oricine lucreaza in telefonia mobila e un mincinos
Diferenta este ca Mobifon scrie despre EI in timp ce un ziarist scrie despre ALTII. chiar nu sesizezi o diferenta?

E ca si cum as spune ca sunt bogat si frumos iar apoi spun ca tu esti un dobitoc. Prima se cheama ca te aburesc, a doua se cheama ca calomniez, sunt nesmitit, te jugnesc sau deformez realitatea.

Parerea mea este ca ziaristii sunt in general niste habarnisti care isi dau cu parerea ca tre sa dea si ei un material. Si cunoscu multi ziarisiti (cei din domeniul IT sunt in general pafaristi rau).

Later edit: afirmatiile de mai sus nu se refera la Gerula, chiar nu il cunosc si nu cred ca am citit vr-un material de-al lui, ci la ziaristi in general.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 12 Iul 2006, 23:05

mihaimircea scrie: Diferenta este ca Mobifon scrie despre EI in timp ce un ziarist scrie despre ALTII. chiar nu sesizezi o diferenta?
Ca sa-ti dai seama cat de mult gresesti iti spun doar ca unul din comunicatele despre care vorbeam era despre lansarea unui produs in premiera absoluta in Romania. Premiera care, la concurenta, se produsese cu vreo cateva luni bune inainte, e drept sub alt nume. Asa ca, pana la urma, tot o dezinformare care-i afecta pe altii era, cred ca intelegi ideea.

mihaimircea scrie: Parerea mea este ca ziaristii sunt in general niste habarnisti care isi dau cu parerea ca tre sa dea si ei un material. Si cunoscu multi ziarisiti (cei din domeniul IT sunt in general pafaristi rau).

Later edit: afirmatiile de mai sus nu se refera la Gerula, chiar nu il cunosc si nu cred ca am citit vr-un material de-al lui, ci la ziaristi in general.
Orice bransa are tot felul de oameni, in decursul timpului am cunoscut doctori (ma rog, doctorite :P ) care pur si simplu habar n-aveau ce faceau, de ajungeau pacientii la alti doctori, cu diverse complicatii ( se luau aia cu mainile de cap), avocati care nu stapaneau nici cele mai elementare principii de drept, profesori care n-ar fi luat 5 la materia pe care o predau daca ar fi trebuit sa dea examenele pe care le dadeau apoi elevii samd. Daca as face greseala pe care o faci tu aici ar trebui sa spun ca toti medicii, avocatii si profesorii sunt niste dobitoci. Lucru evident neadevarat.

Perceptia negativa pe care o are presa printre oamenii care cunosc cativa ziaristi are niste cauze oleaca mai profunde, pe care n-am nici timp nici chef sa le discut aici. In tot cazul, presa, ca si clasa politica, nu-i nici mai buina nici mai rea decat societatea romaneasca in ansamblul ei. Nici politicienii si nici ziaristii n-au venit de pe Marte, daca intelegi ce vreau sa spun.
Cu lacrimi Bastus!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 12 Iul 2006, 23:59

Perceptia negativa pe care o are presa printre oamenii care cunosc cativa ziaristi are niste cauze oleaca mai profunde, pe care n-am nici timp nici chef sa le discut aici. In tot cazul, presa, ca si clasa politica, nu-i nici mai buina nici mai rea decat societatea romaneasca in ansamblul ei. Nici politicienii si nici ziaristii n-au venit de pe Marte, daca intelegi ce vreau sa spun.[/quote]

Sa stii ca asta ar fi o discutie interesanta!

Io zic ca presa e mai rea! Nu zic ca nu isi are rolul ei, insa, de cele mai multe ori e manipulata grosolan. De fapt manipulata nu e cuvantul corect, in concret, isi pune curu' la bataie intentionat! Pe mine ma obsedeaza ideea asta: cat de departe pot merge publicatii ca Ziua, spre exemplu, care traiesc, din ce stiu eu, din nepublicatul articolelor calomniatoare.

Circul infect din campania electorala, perioada in care nu se platesc articole de catre candidati, insa se cumpara zeci de mii de exemplare din cotidianul X, care pana o luna in urma aparea in 10.000 exemplare/saptamana. Si asta pentru ca a publicat nu stiu ce rahaturi despre ailalti!

Acu' io nu stiu daca Nastase se arde in cretz. Daca Patriciu a ciordit creanta statului, sau era a Rompetrol. Asa ziceau ziarele. Partea proasta e ca e mult prea putin probabil ca ziaristul care a aparut cu stirea asta sa fi stat odata capra la Stapanul Oualelor. Da acu' ca a aruncat-o, nici Dracu si nici Dunarea nu il mai spala pe Bombo!

Daca imi aduc bine aminte, asta a aruncat-o Vadim!
Exemplu pe care il consider tipic pentru presa romaneasca: a facut un ziar de 2 lei, a aruncat cu kkt in cine a avut el chef (adica in toti). Da kkt nenica! Si cand a adunat ceteva miliarde bune datorii la stat, a vandut-o pe o cola unui arab care nu se stie daca a intrat sau a iesit vreodata din tara.

Si toate astea in numele "dreptului la informare".

Vezi tu Gherula, io zic mai bine scrii PE BANI, DE BINE, despre o balta sau celulare decat sa scrii DE RAU pe cineva GRATIS. :idea:
Acu' noi stim ca gratis nu e chiar gratis....cineva primeste ceva: in plic, un video, un bilet de avion (parca vb lui Cocos :D ), sau m***e si zice si "merci, domnule primar"!
Ca idee...

Acu' diferenta dintre ancheta, investigatie, si alti termeni din domeniu ne ne intereseaza mai putin decat diferentele dintre Rapala si Salmo. :D

Insa, pentru nimic in lume, io nu cred ca tu INTOTDEAUNA ai investigat (anchetat, comentat, intervievat .... whatever) ce ti-a spus tie simtul dreptatii.

In spatele redactorului sef, intotdeauna sunt niste banuti care traseaza directia "va rugam, urmatoarea portie de kkt mai la dreapta"

Si nu in ultimul rand ma deranjeaza ca oamenii (aia de rand) sunt platiti prost. Da prost rau! De unde, din "cainii de paza ai societatii" - ce-mi place expresia asta - devin niste javre care fac sluj pentru o coaja de paine (un video, o locuinta sociala, etc spre deosebire de sefii lor care o fac pentru ceva mai mult!

Inca odata: Parerea mea! :D

Hai ca am aberat destul azi! E timpul se plec la peste!
near the beer

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Iul 2006, 08:02

,,In spatele redactorului sef, intotdeauna sunt niste banuti care traseaza directia "va rugam, urmatoarea portie de kkt mai la dreapta"

e dementiala asta :D :D :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 13 Iul 2006, 10:23

Chestia cu ziarul Ziua (si ma rog, mai nou Averea, Gardianul samd) nu o comentez, era pana la urma treaba autoritatilor statului sa-l scoata pe Rosca Stanescu din circulatie. N-am cum sa vin eu sa-l bag la puscarie pentru santaj. Daca Iliescu, la vremea aia sef al statului, l-a lasat sa scape basma curata din povestea cu KGB-ul (ma rog, tarasenia e savuroasa, cica s-a dus Rosca la Iliescu si s-a tarat pe jos la propriu, ca un vierme) asta-i situatia. Ce ma intereseaza pe mine de aici sunt afirmatiile destul de stupide despre persoana mea. :
costica_fishing scrie: Insa, pentru nimic in lume, io nu cred ca tu INTOTDEAUNA ai investigat (anchetat, comentat, intervievat .... whatever) ce ti-a spus tie simtul dreptatii.

In spatele redactorului sef, intotdeauna sunt niste banuti care traseaza directia "va rugam, urmatoarea portie de kkt mai la dreapta"
Vezi tu Măgelane, ca sa ai asemenea convingeri ferme in legatura cu persoana mea, trebuia ori sa ma cunosti foarte bine, ceea ce nu e cazul, ori sa te fi lovit ( personal, ca sa ai o experienta la prima mana) de vreo situatie in care as fi scris eu un articol la comanda, ori sa fi reusit sa obtii un asemenea articol semnat de mine la adresa dusmanilor tai (reali sau imaginari :lol: ) impingand o suma de bani la noi in ziar, ceea ce iar nu e cazul. Cu alte cuvinte, n-ai facut altceva decat sa arunci si tu niste kkt, cam la modul in care sustii ca o face presa.
Peste putin timp arhiva online a Gandului, care a trecut la o firma din trustul Media Pro, va fi din nou disponibila, si te invit sa-mi arati vreun articol de-al meu asupra caruia sa poata macar plana o asemenea suspiciune.

Cu tot atata indreptatire as putea si eu spune despre tine (daca as sti ca practici avocatura) ca te-ai specializat mai mult pe impins spaga la procurori si judecatori pentru a face scapati diversi nenorociti, decat pe pledoarii magistrale in fata instantei.
costica_fishing scrie:
Vezi tu Gherula, io zic mai bine scrii PE BANI, DE BINE, despre o balta sau celulare decat sa scrii DE RAU pe cineva GRATIS. :idea:
Acu' noi stim ca gratis nu e chiar gratis....cineva primeste ceva: in plic, un video, un bilet de avion (parca vb lui Cocos :D ), sau m***e si zice si "merci, domnule primar"!
Ca idee...
E interesanta, foarte interesanta logica ta. Deci un dobitoc care scrie de bine, pe spaga, despre produsul X (ce-o fi el, componenta de calculator, telefon mobil, masina, balta de pescuit) si induce in eroare nspe insi care-si dau apoi cu pumnii in cap e OK. In schimb, un ziarist care demasca vreo afacere murdara, vreo inscenare, vreun tun de nspe milioane de euro pe banii statului e dubios, precis a luat ceva de pe undeva, nu? :roll:

Măgelane, sa te lamuresc eu cu o chestie: aia care iau bani ii iau de obicei ca sa nu publice, sau ca sa publice de bine, nu ca sa publice de rau. Exista si situatia in care doi asa-zisi afaceristi se dau reciproc in gat prin presa, si imping bani ca sa apara dezvaluiri despre afacerile murdare ale celuilalt, dar e destul de rara, si sunt "ziaristi" specializati si pe asa ceva.

costica_fishing scrie: Si nu in ultimul rand ma deranjeaza ca oamenii (aia de rand) sunt platiti prost. Da prost rau! De unde, din "cainii de paza ai societatii" - ce-mi place expresia asta - devin niste javre care fac sluj pentru o coaja de paine (un video, o locuinta sociala, etc spre deosebire de sefii lor care o fac pentru ceva mai mult!
Problema salariilor mici la "palmasii" din presa e la fel de valabila ca si in cazul agentilor de politie, jandarmilor, profesorilor, medicilor samd. Cum spuneam mai devreme, astea-s tare ale societatii romanesti actuale, nu numai ale presei.
Cu lacrimi Bastus!

Închis