Perceptia negativa pe care o are presa printre oamenii care cunosc cativa ziaristi are niste cauze oleaca mai profunde, pe care n-am nici timp nici chef sa le discut aici. In tot cazul, presa, ca si clasa politica, nu-i nici mai buina nici mai rea decat societatea romaneasca in ansamblul ei. Nici politicienii si nici ziaristii n-au venit de pe Marte, daca intelegi ce vreau sa spun.[/quote]
Sa stii ca asta ar fi o discutie interesanta!
Io zic ca presa e mai rea! Nu zic ca nu isi are rolul ei, insa, de cele mai multe ori e manipulata grosolan. De fapt manipulata nu e cuvantul corect, in concret, isi pune curu' la bataie intentionat! Pe mine ma obsedeaza ideea asta: cat de departe pot merge publicatii ca Ziua, spre exemplu, care traiesc, din ce stiu eu, din
nepublicatul articolelor calomniatoare.
Circul infect din campania electorala, perioada in care nu se platesc articole de catre candidati, insa se cumpara zeci de mii de exemplare din cotidianul X, care pana o luna in urma aparea in 10.000 exemplare/saptamana. Si asta pentru ca a publicat nu stiu ce rahaturi despre ailalti!
Acu' io nu stiu daca Nastase se arde in cretz. Daca Patriciu a ciordit creanta statului, sau era a Rompetrol. Asa ziceau ziarele. Partea proasta e ca e mult prea putin probabil ca ziaristul care a aparut cu stirea asta sa fi stat odata capra la Stapanul Oualelor. Da acu' ca a aruncat-o, nici Dracu si nici Dunarea nu il mai spala pe Bombo!
Daca imi aduc bine aminte, asta a aruncat-o Vadim!
Exemplu pe care il consider tipic pentru presa romaneasca: a facut un ziar de 2 lei, a aruncat cu kkt in cine a avut el chef (adica in toti). Da kkt nenica! Si cand a adunat ceteva miliarde bune datorii la stat, a vandut-o pe o cola unui arab care nu se stie daca a intrat sau a iesit vreodata din tara.
Si toate astea in numele "dreptului la informare".
Vezi tu Gherula, io zic mai bine scrii PE BANI, DE BINE, despre o balta sau celulare decat sa scrii DE RAU pe cineva GRATIS.
Acu' noi stim ca gratis nu e chiar gratis....cineva primeste ceva: in plic, un video, un bilet de avion (parca vb lui Cocos

), sau m***e si zice si "merci, domnule primar"!
Ca idee...
Acu' diferenta dintre ancheta, investigatie, si alti termeni din domeniu ne ne intereseaza mai putin decat diferentele dintre Rapala si Salmo.
Insa, pentru nimic in lume, io nu cred ca tu INTOTDEAUNA ai investigat (anchetat, comentat, intervievat .... whatever) ce ti-a spus tie simtul dreptatii.
In spatele redactorului sef, intotdeauna sunt niste banuti care traseaza directia "va rugam, urmatoarea portie de kkt mai la dreapta"
Si nu in ultimul rand ma deranjeaza ca oamenii (aia de rand) sunt platiti prost. Da prost rau! De unde, din "cainii de paza ai societatii" - ce-mi place expresia asta - devin niste javre care fac sluj pentru o coaja de paine (un video, o locuinta sociala, etc spre deosebire de sefii lor care o fac pentru ceva mai mult!
Inca odata: Parerea mea!
Hai ca am aberat destul azi! E timpul se plec la peste!