Produse europene....

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5100
Membru din: 12 Mar 2007, 22:56

Mesaj de danr » 21 Ian 2005, 12:08

Boralis,

E o chestie de gust fratioare, de ce insisti pe chestia cu isteria ??
Cei din EU nu sunt nici mai buni nici mai rai, dar sunt mai scumpi pentru ce vand, in rest e chestie de gust : lunga scurta groasa verde rapida cotor lung sau nu.

Si nu stiu sa-si vanda produsele, si nu stiu sa si le promoveze.

Unul din motivele pt. care comand online de la Cabelas, in afara de pret, livrare, diversitate, este si faptul ca am customer suport super, intru pe chat cu ei si imi rezolva prompt orice intrebare.
Chiar au reactionat si la sugestii, am intrat pe chat cu ei si le-am spus ca un produs era eronat mentionat, si au remediat pe site in doua zile

Chestia cu copiile, facaturile si ceata de la Cabelas este o diversiune, daca ma intrebi pe mine.
Daca scrie pe ea Fenwick si e luata de la Cabelas poti fii sigur ca e Fenwick, nu am nici 1 % dubiu pe tema asta.

Deja ai trecut la atacuri murdare Petrule :lol:

Dan

fff
senior
senior
Mesaje: 490
Membru din: 17 Noi 2004, 11:24

Mesaj de fff » 21 Ian 2005, 12:23

No servus draga Borealis Fly :lol:

Dupa cum probabil ai observat eu m-am tinut de cuvant si n-am mai continuat discutia asta in contradictoriu. Desi acum am (re)intervenit in acelasi topic, am facut-o numai pentru a raspunde strict la intrebarile tale (considerand ca n-au legatura cu subiectul topic-ului) si nicidecum pentru a reincepe "polemica". De aceea, la retorica asta a ta cu "De ce atunci cand vorbim de unii cautam doar cuvinte de apreciere si cand vorbim de ceilalti doar cuvinte negative" prefer sa nu-ti mai raspund si sper sa nu te superi :wink: :lol:

Tight Lines! :lol:

Avatar utilizator
Borealis Fly
veteran
veteran
Mesaje: 506
Membru din: 28 Iun 2004, 08:57
Localitate: NYKOPING; SUEDIA
Contact:

Mesaj de Borealis Fly » 21 Ian 2005, 12:34

Ok Danutule ... o fi cum spui tu ca prea o zici cu foc. :lol:

Stii tu ... asa o fi ... ca Fenwick-urile nu sunt facaturi asiatice.

Diversiune ... ???? :lol: :lol: :lol:
Cei aia?

Ce gluma buna. :D
Fir intins!
Borealis F

Avatar utilizator
Borealis Fly
veteran
veteran
Mesaje: 506
Membru din: 28 Iun 2004, 08:57
Localitate: NYKOPING; SUEDIA
Contact:

Mesaj de Borealis Fly » 21 Ian 2005, 13:02

fff,

Ahoi ... vine de la "Ahoi mister Bond" ... mediu marin ... sper ca nu ai interpretato ironic. :) NU a fost o provocare.

Da fff ... merci pentru raspunsul tau pe puncte. :) Dar chetsia cu Cabelas tot in contextul subiectului o discutam.

Nu, nu ma supar ca tu alegi la ce raspunzi sau nu (nu vad de ce sa ma supar) ... si nu discut sa ma contrazic ca-mi place mie sa o fac ... ci discut ca trebuie sa o discut daca am o parere diferita. Nu de aia este un forum? Sa "aerisim" pareri personale? Ca unii o iau mult prea in serios si in mod personal ... i-mi pare rau. Dupa parerea mea ... au inteles gresit scopul discutiei si intentiile mele.
Fir intins!
Borealis F

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 21 Ian 2005, 13:33

Nu am dorit sa intervin in aceasta discutie,deoarece locuiesc in state si fiind cetatean american s-ar putea crede ca sunt partinitor insa eu in acelas timp sunt si cetatean roman si daca noi romanii poate nu suntem europeni de multe ori ca si comportament ,suntem tot in Europa chiar daca mai la est.
Sunt lucruri care sunt mai bune aici si altele care sunt mai bune in Europa.
Am mai spus ca pe mine ma intereseaza calitatea lucrului indiferent sub semnatura cui este facut.
In fond poti spune de exemplu despre doua costume ce sunt facute din stofa de lana ca sunt la fel.In mare parte da,doar ca eu cand intru intr-un magazin uitandu-ma dupa costume,un Armani imi sare in ochi in mod placut de la distanta si credeti-ma ca nu exagerez(si aici diversitatea e mult mai mare ca in Romania)
La fel si cu cele de pescuit,te atrag cele mai frumoase si cu marca cunoscuta(s-ar putea ca in acest fel sa ai deceptii mai putine dar cateodata si mai mari),dar numai dupa folosirea lor poti sa-ti dai seama care e realitatea.
Eu si din Europa si de aici am reusit sa-mi cumpar bete bune.Spun bune pt. mine,s-ar putea sa nu fie pe gustul altora,dar cui ii pasa din moment ce eu le-am cumparat pt. mine.
Cine a citit pe forum poate isi mai aminteste ca am scris despre faptul ca eu intamplator facand rost de niste blank-uri ieftine(fiind blank-uri nefolosite de firma producatoare datorita unor neconcordante cu standardele lor,defecte cosmetice ce nu influientau calitatea lor)ALL STAR TITANIUM ,mi-am facut niste bete si in felul acesta mi-am dat seama cat de bune sunt.
Si nu am vrut sa fac reclama nimanui,nefiind platit pt. aceasta,dar s-a dovedit ca si o firma mai mica calitativ poate concura cu una mai mare si am vorbit de ALL STAR pt,ca nu era cunoscuta in Romania.
La fel pot exista o gramada de firme mai mici ce produc blank-uri si bete de calitati superioare celor cunoscute de noi,dar noi nu stim inca de existenta lor.
Firma KISTLER ,tot din Houston,nu e deosebit de cunoscuta dar face niste bete exceptionale(am mai spus-o pe forum),iar daca va spun ca toata firma se refera la o casa cu trei camere si ceva mici anexe nu o sa credeti.La constructia unui bat cel mai important este blank-ul folosit si cel putin despre blank-ul HELIUM folosit de TREY KISTLER va pot spune ca e f. usor si rezistent,cred ca cel mai usor blank care mi-a cazut in mana pana acum.
Daca va uitati in CABELA'S veti veda cat costa un bat ALL STARR TITANIUM...$199!!!
Pt mine pretul nu e o surpriza,a fost o surpriza cand la BASS PRO am vazut bete ALL STAR( nu titanium) ce la baza manerului avea lipita o bucatica mica rotunda de hartie,abia sesizabila pe care scria "MADE IN CHINA"!!!!!
Deci nu va mirati unde sunt facute betele,deoarece majoritatea firmelor mari in goana dupa profituri mai mari utilizeaza mana de lucru ieftina existenta in special in Asia.
Dar firmele care se respecta nu fac rabat la calitate,iar daca fac si pretul respecta aceasta.
Cabela's nu cred ca produce nimic,dar avand specialisti buni ce isi dau girul ca un produs sa fie acceptat sau care cer un anumit tip de produs cerut de consumatori si usor vandabil,face ca sa fie o firma de incredere.
Ca isi pune numele pe unele dintre produsele lor nu inseamna ca le si produce,inseamna ca au puterea financiara sa faca aceasta platind in plus si dovedind ca sunt buni comercianti ce stiu sa studieze bine piata si sa ia masurile cele mai bune in primul rand in interesul lor si apoi al consumatorului.
Ce voiam sa subliniez este sa nu va luati numai dupa nume ,verificati si decideti ce e mai bun pt. voi,nu spuneti e mai bun ca e american sau e mai bun ca e european pur si simplu este mai bun pt. ca asa a dovedit-o.
Mie de exemplu,imi plac mai mult blank-urile ceva mai moi,daca se poate actiunea progresiva si mai stiu eu pe cineva in Suedia cu aceleasi gusturi si ma bucur ca nu sunt sigurul.
Ieri la primul pescuit in 2005 am pescuit si cu un TRABUCCO de 5m. si cu un bat facut de mine pe un blank AMERICAN TACKLE.deW8 si 9'(2,74) si nu am putut sa spun ca cel european e mai bun sau ca cel american e mai bun( am prins o gramada de pesti incepand anul pescaresc bine).
Pt. mine amandoua sunt f. bune,doar ca as fi vrut ca AMERICAN TACKLE sa fii "crescut" mai mare.

Jean Scurtu




Jean Scurtu

Avatar utilizator
Adelin
Moderator
Moderator
Mesaje: 5271
Membru din: 14 Apr 2004, 22:53
Localitate: ARAD

Mesaj de Adelin » 21 Ian 2005, 13:44

Apropos de ceata generala, pana in '89, noi romanii, eram obligati sa ne ascutim simturile pt. a gasi o sursa de unde sa ne procuram cele necesare, acum, din vidul de marfuri santem proiectati intr-un haos in care problema nu este sa gasesti ceea ce cauti, ci sa amirosi bila alba din uriasa urna cu bile negre.
Daca pt cei din occident e greu, la noi ce sa mai vorbim, cred ca fiecare o musca periodic cu cate ceva. :cry:

Avatar utilizator
pupu
veteran
veteran
Mesaje: 608
Membru din: 19 Iun 2004, 09:08

Mesaj de pupu » 21 Ian 2005, 23:35

Domnilor e plicsitor sa o tot tii asa langa , ar trebuii sa stiti ca de exemplu X M L ul are numai inelele , manerul cu mandrina si inscriptiile facute in China iar blancul e fabricat in S.U.A , scuze inelele sunt doar montate in China .

Dady
veteran
veteran
Mesaje: 544
Membru din: 17 Oct 2004, 08:42
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de Dady » 22 Ian 2005, 07:33

Pusesem un pariu ca va ajunge la 4 pag. Dar pierdeam, este la 5 si poate chiar sa mai creasca. Ce-ati zice daca ne uitam la Cabelas, gasim sau nu produse europene la vinzare in acest angro? Ei bine sint, pe linga unele pe care ma asteptam sa le gasesc, sincer am ramas surprins sa gasesc pe Milo si Mavercu roubaisienne, oferta pt. piata americana. Desi nu-mi vine sa cred ca au trecut de la sub 2m la 13-14,5m asa peste noapte. Dar cine stie poate sint europeni care stau mai mult pe acolo,intr-adevar este surpriza.Tot ce s-a spus pina aici sesi s-a repetat de "N"ori este f. adevarat. Sint intr-adevar o parte care merg pe americane, sint o parte care merg pe europene, si sint o parte care cred ca ceea ce le place este bun indiferent cine face doar ca pretul sa fie bun.Deci s-au creat 3 clase. Se observa ca pe linga cele trei categorii de pescari este una ghibita, care sta indecisa sa invete cite ceva ba de la uni ba de la altii. Este f adevarat ca trebuie sa ai asa zisa o "cultura" in materie ca sa intelegi tot. Dar cred ca in linii mari jocurile sint facute.Cei ce mi-au cerut parerea, cred ca au obtinut-o, daca nu recapitulez f. scurt.
-Pescuit preponderent din barca-vergi scurte de regula acestia accepta pe cele sub 2,0m, americane.
-Pescuit preponderent de pe mal, acestia prefera scule de lungime medie sau mare(2,4la chiar 5m) asortarea se face functie de cerintele apelor pescuite.De regula acestia pescuiesc cu europene.
-Pescari care aleg scula in functie ca este mai la moda sau mai americana, si care nu au definit un anume stil de pescuit acestia pescuind si de pe mal si din barca, si pe piraie si pe ape deschise numai cu respectiva scula pt. ca este... nu stiu de care.
Revin si amintesc ca Mercedes are 17 % valoare piese fabricate in Asia, si in acest an si-au propus o crestere de chiar 20 sau mai mult. Asta spune tot, atit pt unii cit si pt. altii. Eu am facut ceea ce cred de cuvinta si va multumesc pt. participarea asa de aprinsa la o discutie care nu va avea practic un final . Cerintele de adaptare a pescuitului, calitatea si pretul vor face ca anume tipuri de piete sa prospere intr-o anume zona in detrimentul altora. Dar asta nu se va intimpla ca vreau eu sau altcineva sa se intimple asa.
Dady

Dady
veteran
veteran
Mesaje: 544
Membru din: 17 Oct 2004, 08:42
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de Dady » 25 Ian 2005, 11:10

Ca sa nu mai tot pierd timp, daca vreti sa mai vedeti si alte produse -vergi spining constructii europene si nu numai,- pe GOOGLE mergeti pe "canne da spinning" si veti vedea diverse vergi la diverse preturi si caracteristici.O sa va mai tin la curent.
Dady.

Scrie răspuns