loc de misto

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 22 Noi 2007, 10:39

MihaiV scrie:
Alex_ scrie:Te rog. Eu vorbesc despre locurile unde se ia frecvent salau sarit de 2 kile, ...
Ai vazut tu pe cineva prinzand asa? :shock:
O sa vezi tu foarte curand, la galerie. Prind frecvent pe Cernica bucati de 1,8 -2,5 kile, cam asta-i standardul la cei mai rasariti. Mai e un lot de vreo 1,2, unul de 7-800g si in rest maruntis :lol:.

Eugene, iar vorbesti ca sa nu taci. Cernica nu e doar o crescatorie de china. Nu ca a fost patronul mai sportiv, ci pentru ca in foarte multe locuri substratul nu permite navodirea eficienta. Reiese clar ca habar n-ai ce-i cu balta asta, dar vorbesti. Chestie care nu mira.

Am zis clar ca mi-am facut PG pentru ca veneam de cateva ori pe an in tara si de fiecare data ieseam la Dunare.Si cand ieseam vroiam sa pescuiesc, nu sa ma alerg cu aia pe diguri, cum reiese ca faci tu pe balti si probabil si la Dunare, ca deja nu se leaga niste chestii pe care le-ai zis aici despre obtinerea PG-ului tau cu niste chestii pe care le zic altii. Deocamdata nu dau nume, dar vine curand si momentul ala.

Ce spui cu Slovenia e probabil adevarat. Daca esti genul de pescar care iese de 4 ori pe an si in rest uimeste forumul cu Logica Psihopata, probabil ca aia e o alternativa viabila. Cand sunt in tara eu merg macar de doua ori pe luna la ai mei, si n-oi fi nebun sa alerg cine stie pe unde cand am dupa colt o balta pe care o stiu ca pe propriile buzunare. Ce-am facut prin Germania o sa ai ocazia sa vezi destul de curand, undeva prin februarie sau cel tarziu martie trebuie sa merg cu masina sa-mi mai aduc din acarete. Rabdare :twisted:.

Cand vorbeam de poze intelesesem ca ai ceva cu pesti luati pe Cernica.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 22 Noi 2007, 11:06

Alex_ scrie: Eu vorbesc despre locurile unde se ia frecvent salau sarit de 2 kile, ...
Alex_ scrie: Prind frecvent pe Cernica bucati de 1,8 -2,5 kile,

Aha. Eram nedumerit de exprimarea cu "se ia". Credeam ca vorbesti doar de altii.
Alex_ scrie: Deocamdata nu dau nume, dar vine curand si momentul ala.
Asta-i bine, ca inseamna ca nu se termina inca ...
Alex_ scrie: undeva prin februarie sau cel tarziu martie trebuie sa merg cu masina sa-mi mai aduc din acarete. Rabdare
Oooo! Deci avem de lucru toata iarna! Super!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Noi 2007, 11:24

Alex_ scrie: Eugene, daca toti fac au cand aud de taxa aia normal ca nu ma stie nimeni, din toti care au postat vad ca sunt singurul care dau acolo. Cand lucram in Germania si veneam in tara, dadeam de fiecare data cateva zile pe la ai mei si logic ca pescuiam la o zvarlitura de bat de casa, unde stiu si locurile, chiar daca e mai scump.
ai zis clar de cernica, din cate vad eu.

in rest, esti varza! ce relevanta are ca lacul nu permite locul navodirea la sange? si de acolo ies pestii usor daca oamenii folosesc un generator, sau nu stiai ca au voie prin lege sa umble cu scule din astea? deci chiar au. si inainte cand nu aveau bagau lejer pe sustache oricum.

navoditul in sine si nu cu sfoara cu ochiuri mari ci cu plase monofilament, prezenta chinejilor si a ctenilor in numar mai mare decat speciile autohtone, killul organizat al rapitorilor ramasi cand se prind in plase, aceste mici detalii le-am remarcat eu.

este o crescatorie de china ca toate celelalte, cu mici exceptii. si aici concesionarul cere taxa de pescuit sportiv nejustificat de mare fara sa ofere nimic concret la capitolul facilitati pentru pescarul cu undita.

eu nu platesc taxa pe baltile unde vad atitudinea asta fata de mine, nu tin sa incurajez chestiile penale. deconteaza tu!

ti-am mai spus, de gustibus non disputandum, daca tie iti place acolo treaba ta. numa' nu-mi vinde mie balta asta ca nu ai marfa pe gustul meu. see what i mean? :)

ca idee, eu merg la pescuit in fiecare saptamana, din mai pana in toamna adesea de doua ori pe saptamana, 90% pe ape neconcesionate, pescuiesc si iarna si in perioadele de prohibitie pentru ca dau la toate speciile. masina mea are 1 an vechime si 50 000km la bord, pricepi? si in anul asta chiar nu am avut timp de pescuit ca lumea. asa ca las-o moarta.

pana una alta, arate-ne cam ce poate scoate unul meserias, crescut pe malul unei balti care justifica cei 80k taxa, care-si permite antrenament intensiv si le are ca nimeni altul.

lasa vrajeala, show me the money, baby...:))

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Noi 2007, 12:06

Alex_ scrie: Mai e un lot de vreo 1,2, unul de 7-800g si in rest maruntis :lol:.

Si asta ii tot un lot http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=1501 .
Sper sa ai ceva mai baban hahaha!!!

Fir intins!!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Noi 2007, 12:15

eugen scrie:
HUCHO-HUCHO Fishing on Sava Bohinjka,
2-day fishing package
2 guide days 5-6 hours.
2 nights, triple-room accommodation at the Fly Fishing lodge (cable TV, internet connection, minibar). For single room occupancy, there is an additional payment of 15,00 Eur/night required.
all breakfasts, welcome drinks.
10% discount in the Fly Fishing shop
TOTAL: 219,00 Euro

nu ma duc fiindca sincer nu ma atrage prea tare perspectiva de-a pescui in acvariu.
Din pacate cam asa arata viitoru , si unii inca se bucura , Slovenia nefiind altceva decit un acvariu . Ai vazut ca baietii destepti o taie prin Patagonia , Siberia , Mongolia sau Alaska .

Fir Intins!!!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Noi 2007, 12:34

asta e cu dus intors, pana la urma despre prins e vorba si decat sa freci duda unde lipseste obiectul muncii mai bine asa organizat. chiar si unde e foarte mult peste apar diferente si poate fi greu de prins daca asta cauti. schimbi sculele si dai altfel.

eu visez laponia dar nu pt stiuci. nici nu conteaza ce. pur si simplu mi se pare o chestie geniala sa vezi sa legi aratarea la lumina naturala 20 de ore din 24.

asta si lufarii tai. :D

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Noi 2007, 12:38

sf, nu ma mai face sa bag paranteze, e pacat de dzeu sa ne indepartam de la subiect. :lol:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 22 Noi 2007, 15:48

Alex_ scrie:Tu in poza aia cu salaul prins la marginea drumului pari de 1.50, asa ca te survolez de la inaltimi ametitoare :lol:.
:lol:

mai exact 1.49, dar nu asta e problema.
dar tu? tu cat ai? :shock:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Noi 2007, 18:05

eugen scrie:sf, nu ma mai face sa bag paranteze, e pacat de dzeu sa ne indepartam de la subiect. :lol:
Pai daca il tii asa de scurt nu mai pune poza , pina merge sa cumpere pestele , stai sa vezi daca au salau la 2 kile ,dupa aia tre sa-l caute pe minune , dupa aia amindoi pe Cernica , mai lasa-l sa respire , nu vezi ca nu trage la agatatura , se zbate pe apa mica hahaha!!!

Mi s-o terminat cu lufari si bara , de acu inainte o sa fie noroc chior daca cade ceva , incepe era calamarului si a sepiei , amestecat cu lavrac .

Fir Intins!!!

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 22 Noi 2007, 18:46

Deja sunteti extrem de plictisitori.

Scrie răspuns