Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
johnnybravo
Moderator
Moderator
Mesaje: 2686
Membru din: 02 Oct 2006, 15:07
Localitate: Timisoara
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de johnnybravo » 11 Noi 2023, 06:10

asta am citit si eu :D lipste durata

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 13 Noi 2023, 15:30

>Referitor la durata de tinut la uscat pestii pentru malasolca , prietenii gorgoveni si cei din Sf. Gh . tin stiucile la vant cam 4 zile , majoritatea ajung in congelator pentru consum in lunile ce vor urma . Am mai scris , in congelator , pestele sarat nu devine bocna . Bine invelit isi pastreaza gustul . Pentru afumat este altceva , verifica periodic cat de mult s-au uscat . Daca sunt cu prea multa zeama nu se afuma bine , daca sunt prea uscate pierd savori esentiale ( valabil pentru peste in general).

Avatar utilizator
OldSVF
senior
senior
Mesaje: 398
Membru din: 11 Iun 2020, 14:32

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de OldSVF » 26 Noi 2023, 20:36

pâine cu cartofi la cuptor.
Fişiere ataşate
IMG_20231126_203556_(600_x_600_pixel).jpg
IMG_20231126_203556_(600_x_600_pixel).jpg (83.67 KiB) Vizualizat de 7839 ori

pensionaru
veteran
veteran
Mesaje: 593
Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de pensionaru » 10 Dec 2023, 17:20

PetroPetro scrie:
11 Feb 2022, 16:48
Știți vreo rețetă sensibilă de pizza napolitană? Am incercat de multe ori, dar nu arata ca un restaurant.
Si pe mine ma intereseaza. Tot secretul la pizza este aluatul si cuptorul cu lemne. Ce se pune pe pizza,fiecare dupa gust sau se poate experimenta.Mie imi place pizza alba adica fara suc de rosii. Daca reusesti sa gasesti o reteta de aluat de pizza problema e rezolvata 80%. Sunt pizzerii in Italia care in afara de clasicile denumiri mai fac si pizza la cererea clientului. O idee de piza care am experimentat ca si ingrediente:mozarella,brie,salame picante. O seara faina!
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 15 Dec 2023, 16:13

OldSVF scrie:
26 Noi 2023, 20:36
pâine cu cartofi la cuptor.
Arata superb....!

'' pensionaru'' , user-ul meu de suflet ( dupa reteta de peste marinat , cea mai simpla si cea mai eficenta). Pentru blat de pizza folosesc faina 550 (se gaseste mai greu) sau 650 . Sunt in grupul de ''urmaritori'' al lui Genaro Cotaldo si asa fac blatul de pizza . Un lucru este clar , nu sunt un virtuoz..., important este ca se mananca cu placere .
Toamna/iarna asta , am facut o gramada de conserve . Hamsii in ulei , zacusca de peste (foarte buna), stavrid prajit marinat , barbun marinat , gaina si rata de tara marinata .

pensionaru
veteran
veteran
Mesaje: 593
Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de pensionaru » 23 Dec 2023, 21:34

Multumesc din suflet pentru raspuns. Sarbatori cu bine va doresc!
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

Scrie răspuns