Invatam din greseli,citim,ascultam si ne educam dar nu ai cutitul ala fain,am eu masina de vidat dar daca nu ai punga care trebuie, fix pix este,asa ca sta nefolosita.nuke scrie:Bravo Edi,te pricepi...In Spania am auzit prima oara teoria ca sunca maturata de porc(jamon la ei) e buna cu un vin tanar,putin acidulat.
Si "cava" era pe lista...
Eu,crescut in "mioritic"eram ferm convins ca o tzuica buna rezolva asocierea cu grasimea.Ei bine nu...O sa o dezosez si sa vad unde gasim o masina de feliat care sa o faca f.f.subtire pe d-na sunca.
O masina de vidat pt " pachete lada" cica ar fi necesara la casa omului.
deltaic scrie: [quote="edâ„¢" aduc un vin rosu de curte sa mearga la degustare
Vinul asta a impresionat-o profund pe sotia mea , este un vin tinerel si zglobiu , numa' potrivit jambonului.
Pe asta ma si bazez iar cel adus de tine a fost un vin dulce care nu il gasesti in magazin cu aroma usoara de butoi de stejar numai bun langa o prajitura cu suc de rosii,i.a placut la sotie foarte mult.
Ia uitate aici ce rasa de porci au spanioli si cum sunt crescuti ca sa iti dai seama de calitatea pulpei https://youtu.be/TsvSQxyRrf8?t=65De 3 ani,incerc reteta de soank,sunca,jambon sau prosciutto,zi-i cum vrei...Nu sunt lamurit cu untura aceea pe care o pun italienii pe "partea deschisa" a pulpei ca sa ramana frageda,dupa ce trec 6 saptamani de uscare.Nu am stiut,nu am am pus.Nici retete clare nu am gasit.
Insa nici o pulpa preparata nu s-a uscat peste masura...