Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 28 Sep 2016, 07:32

deltaic scrie: >Spring< nu mai stiu exact la ce pagina(ni) , subiectul a fost dezbatut si am aflat o serie de dichisuri foarte interesante .
Frate deltaic-omul vrea jambon.
Nu shoank de Banat sau ma rog,prosciutto a la Romania.(foarte bune sfaturile lui Biban,Luci_T si Zuckala,shoank mi-a iesit "din prima" deci merita incercat).
Dupa mintea mea,jambonul se sareaza,SE FIERBE in apa/zeama de varza ,condimente,se afuma apoi.
Insa e deocamdata cred ca e prea cald,nu ma incumet sa execut nici o pastrama uscata "la vant",numai in baitz la frigider..

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 28 Sep 2016, 08:46

Spring scrie:... pancetta..
Cea mai buna bucata e "burta" sau pieptul cu fisiile de carne intercalate intre grasime.Dai jos coastele.Dai jos soriciul.
Pivinita aerisita bine si rece.
Zahar brun si sare peste.
Peste zahar brun,amestecul preferat de condimente din care sa nu lipseasca piper,ardei iute,cimbru,coriandru si sse maseaza bine.
Se pun pe plan inclinat intr-o tava ca sa se scurga bine,2-3 zile.
Se completaeza apoi unde au mai cazut condimentele.
Se pudreaza cu boiaaua preferata(dulce/iute).
Se atarna 2 sapt.
Se incearca apoi daca e patrunsa bine de condimente.
Revin cu reteta cand ajung "in munte".Acolo o am...

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 28 Sep 2016, 13:57

"nuke" , stimabile , acu' mi-am adus aminte ca aveai , prin tenebrele pivnitei , o pulpita de godac preparata ca la carte si lasata la zvantat . Nu spuneai tu (acum mult timp )ca-l degustam impreuna ? Sper ca a mai ramas ceva din el , uite un bun motiv sa vin prin "marginime".

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 29 Sep 2016, 09:08

deltaic scrie: o pulpita de godac preparata ca la carte si lasata la zvantat
Pulpa a fost "secretizata" cand a ajuns la 1/2!
Sa vedem cum negociezi "declasificarea"!

pikeman
veteran
veteran
Mesaje: 3976
Membru din: 28 Ian 2006, 23:27
Localitate: Brasov
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de pikeman » 29 Sep 2016, 22:43

ahhh, deja se numeste "arta si precizie" :lol:

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 30 Sep 2016, 17:18

nuke scrie:
Spring scrie:... pancetta..
Revin cu reteta cand ajung "in munte".Acolo o am...
Episodul 2 si ultimul.
Se spala un pic si se pune in vin alb/rose demisec pana e frageda de tot(testezi mereu).
Se tavaleste iarasi in condimente,acelasi amestec,insa sa predomine piperul.Se atarna.
Unii pun si usturoi,personal nu imi place.
Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de ce am scris p-aci cu drag.
Traiti frumos!

D2O
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 177
Membru din: 23 Feb 2012, 22:24

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 05 Oct 2016, 09:04

revin cu problema prepelitelor care ,prparate dupa o reteta dintr-o carte de bucate foarte veche , au fost delicioase. prepelitele , este bine sa fie proaspee ,tinute la rece sau congelate isi pierd din savoare. curatate bine de mate si pene ,se parlesc ,se sterg cu o carpa .se ung cu untaromatizat cu cimbru si boia ,se ung si la interior ,se invel3sc intr-o foaie mare de vita ,se invelesc peste cu o felie subtire de piept de porc afumat si se leaga cu ata . se infig intr-o frigare(pe frigarile mele intra cam 3 bucati ) si se pun pe gratar.cand sunt gata se scot din frigare, se indeparteaza frunza si se servesc im9reuna cu pieptul sde porc in car au fost invelite. Acum se sareaza si pipereaza . bune tare !

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 05 Oct 2016, 14:13

D2O scrie:revin cu problema prepelitelor care ,prparate dupa o reteta dintr-o carte de bucate foarte veche , au fost delicioase. prepelitele , este bine sa fie proaspee ,tinute la rece sau congelate isi pierd din savoare. curatate bine de mate si pene ,se parlesc ,se sterg cu o carpa.
Dichis vanatoresc .

Si pilaful si zburatoarele astea este foarte bun.
"D2O ", este timpul sa porti tot timpul ochelarii cu tine (sunt cuvinte in text , inexistente in limba romana) , eu am un alibi in acest sens , nu mi-am facut inca ochelari(desi sunt chior cam de 2 ani...). Ne vedem maine seara gratar , in Straulesti , nu uita . Se strange "haita".

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 05 Oct 2016, 14:21

deltaic scrie:Ne vedem maine seara(LA) gratar ,
>>>Exact ce spuneam , sunt chior...

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 05 Oct 2016, 14:26

deltaic scrie: Si pilaful (DIN !) zburatoarele astea este foarte bun.
Hotarat lucru , imi fac ochelari !

Scrie răspuns