Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 13 Feb 2012, 23:21

"MuskMd">>> Dupa ce am dat la lopata,piolet(care nu lipseste din masina iarna),ciocan si alte alea,dupa ce am reusit cu chiu cu vai sa misc masina din intersectia unde m-am blocat si am reusit sa parchez ,exact asta am facut. Il am martor pe Riga cu care vorbeam la telefon.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 13 Feb 2012, 23:31

Deltaic : asta e o chetie pe care in alta parte nu am avea-o, deci sa ne bucuram :lol:

oameni buni eu is numa ochi aci . si pot sa zic ca is cu mana pe carnetel :D
deci daca aveti retete "de campanie" adica pe care le poti face la foc d elemne, in fata cortului...bagati mare :D

am in plan o tura de doua -trei zile in vara in care sa imi initiez pitica in mersul cu cortul ! musai pe malul apei, musai cu joardele de musca dupa noi :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 13 Feb 2012, 23:42

Daca ai ceaun,problema este rezolvata pe jumatate.Ma gandesc la ceva pana maine si scriu,acum nu prea mai am inspiratie. Mi-a ramas gandul la creveti,langustine si alte dihanii de genul asta si nu vad cum pot intra in posesia lor,nu am cum sa mai scot masina.

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 14 Feb 2012, 02:01

MuskMd scrie:Deltaic : asta e o chetie pe care in alta parte nu am avea-o, deci sa ne bucuram :lol:

oameni buni eu is numa ochi aci . si pot sa zic ca is cu mana pe carnetel :D
deci daca aveti retete "de campanie" adica pe care le poti face la foc d elemne, in fata cortului...bagati mare :D

am in plan o tura de doua -trei zile in vara in care sa imi initiez pitica in mersul cu cortul ! musai pe malul apei, musai cu joardele de musca dupa noi :D
Salut MuskMd, userul Mihai Chirtu alias modigliani avea o reteta de "pipote la ceaun" de te lingi pe bot...cu monitor cu tot(ca io asa am facut)....poate ne-o impartaseste si noua reteta.

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 14 Feb 2012, 10:23

@Muskmd-adauga si un fir-doua de menta uscata si acopera-o.in acest caz reduci cantitatea de zahar si nu o mai caramelizezi.
Nu lasa f.mult sa clocoteasca daca e tuica de pana la 40 grade.Se evapora alcoolul si ramane ceva numa bun pt sosuri.
@Deltaic@confrati-daca te duci dupa dihanii si nu gasesti proaspete,opreste-te si la creveti inghetati.
Ai firma Escal,parerea mea ca e cea mai buna..
Iei 2 pungi de codite,de preferinta nedecorticate si neaparat NUPREFIERTE..is bune si celelalte decorticate dar si ele NUPREFIERTE..
Daca ai un vas de lut de gatit(spaniolii ii zic cazuela)daca nu,nu ii unul mai zdravan si gros,gen Jena,tigaita mica fonta etc si faci asa:
-am o cana de cozi creveti proaspeti sau proaspat-dezghetati
-torn 1+1/2 cani ulei masline din cel mai bun in vas si il aduc aproape de punctul de fierbere(nu te teme nu e mult!)
-1/2 cana de usturoi taiat felii le arunc acum si numar vreo 10-15 secunde,amestec
-1-2 ardei iuti mici taiati felii sau fulgi de chili ii arunc,numar 5 secunde
-pun crevetii apoi amestec
-las max 3 minute,de fapt cand sunt opaci si putin rosii trebuie scosi,nu inainte de a pune sare,piper si patrunjel verde
-ii servesc imediat in vasul acela fara sa ii scot din uleiul aromat pe care il pap...
Paine neagra,vin alb sec etc...

luci_t
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de luci_t » 14 Feb 2012, 21:26

In arad o sa se organizeze Campionatul international de gatit in aer liber http://glsa.ro/arad/cultural/27461-un-n ... liber.html

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 14 Feb 2012, 21:52

Acum o ora am venit de la amicul "h2o" cu care am servit toros. Cand am ajuns,"h2o" topaia ca apucat in jurul aragazului,nerabdator ca un cal de berar,asteptand sa se finalizeze mancarea. Si-a dedicat 2 zile din viata sa-i iasa ca la carte totul. Neavand termen de comparatie a fost foarte buna gateala.Ca un facut,atrasi ca molile la lumina,au mai aparut vreo 3 amici. Nici acum nu ne este clar cine i-a chemat,fiecate crezand ca celalalt a facut-o. Oricum buna treaba. Iti transmit 'luci_t" multumirile lui "h2o" si nu numai.
Sunt prea obosit si prea bulversat de noua infatisare a forumului sa mai pot raspunde si celorlalti,o las pe maine.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 14 Feb 2012, 22:43

deltaic scrie:Acum o ora am venit de la amicul "h2o" cu care am servit toros. Cand am ajuns,"h2o" topaia ca apucat in jurul aragazului,nerabdator ca un cal de berar,asteptand sa se finalizeze mancarea. Si-a dedicat 2 zile din viata sa-i iasa ca la carte totul. Neavand termen de comparatie a fost foarte buna gateala.Ca un facut,atrasi ca molile la lumina,au mai aparut vreo 3 amici. Nici acum nu ne este clar cine i-a chemat,fiecate crezand ca celalalt a facut-o. Oricum buna treaba. Iti transmit 'luci_t" multumirile lui "h2o" si nu numai.
Sunt prea obosit si prea bulversat de noua infatisare a forumului sa mai pot raspunde si celorlalti,o las pe maine.
Sa va fie de bine dragilor!

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 15 Feb 2012, 10:58

La cererea lu' Deltaic", I give you

Midii cu lamaie (nota redactiei : :wallbash: :wallbash: )

Imagine

Din pacate , in noua dimensiune, forumul nu a inghitit intreaga fotografie

Si ca sa fie lucrurile limpezi, continutul tavii din fotografie este realizarea lui Deltaic :D
Ultima oară modificat 15 Feb 2012, 12:48 de către ANDREI RIGA, modificat de 2 ori în total.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 15 Feb 2012, 11:27

Arata apetisant :D . Iti recomand sa incerci si alte retete de midii, pentru ca sunt multe care le bat pe astea simple cu lamaie :wink:

Vinul alb merge superb cu midiile, mai ales daca e suficient :lol: . Eu recomand totusi cu caldura pentru midiile nu foarte condimentate, in masura in care aveti de unde sa luati, berea alba fina.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Scrie răspuns