Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Deltaic : asta e o chetie pe care in alta parte nu am avea-o, deci sa ne bucuram 
oameni buni eu is numa ochi aci . si pot sa zic ca is cu mana pe carnetel
deci daca aveti retete "de campanie" adica pe care le poti face la foc d elemne, in fata cortului...bagati mare
am in plan o tura de doua -trei zile in vara in care sa imi initiez pitica in mersul cu cortul ! musai pe malul apei, musai cu joardele de musca dupa noi

oameni buni eu is numa ochi aci . si pot sa zic ca is cu mana pe carnetel

deci daca aveti retete "de campanie" adica pe care le poti face la foc d elemne, in fata cortului...bagati mare

am in plan o tura de doua -trei zile in vara in care sa imi initiez pitica in mersul cu cortul ! musai pe malul apei, musai cu joardele de musca dupa noi

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
-
- veteran
- Mesaje: 737
- Membru din: 19 Noi 2007, 04:40
- Localitate: peste tot
Salut MuskMd, userul Mihai Chirtu alias modigliani avea o reteta de "pipote la ceaun" de te lingi pe bot...cu monitor cu tot(ca io asa am facut)....poate ne-o impartaseste si noua reteta.MuskMd scrie:Deltaic : asta e o chetie pe care in alta parte nu am avea-o, deci sa ne bucuram
oameni buni eu is numa ochi aci . si pot sa zic ca is cu mana pe carnetel
deci daca aveti retete "de campanie" adica pe care le poti face la foc d elemne, in fata cortului...bagati mare
am in plan o tura de doua -trei zile in vara in care sa imi initiez pitica in mersul cu cortul ! musai pe malul apei, musai cu joardele de musca dupa noi
@Muskmd-adauga si un fir-doua de menta uscata si acopera-o.in acest caz reduci cantitatea de zahar si nu o mai caramelizezi.
Nu lasa f.mult sa clocoteasca daca e tuica de pana la 40 grade.Se evapora alcoolul si ramane ceva numa bun pt sosuri.
@Deltaic@confrati-daca te duci dupa dihanii si nu gasesti proaspete,opreste-te si la creveti inghetati.
Ai firma Escal,parerea mea ca e cea mai buna..
Iei 2 pungi de codite,de preferinta nedecorticate si neaparat NUPREFIERTE..is bune si celelalte decorticate dar si ele NUPREFIERTE..
Daca ai un vas de lut de gatit(spaniolii ii zic cazuela)daca nu,nu ii unul mai zdravan si gros,gen Jena,tigaita mica fonta etc si faci asa:
-am o cana de cozi creveti proaspeti sau proaspat-dezghetati
-torn 1+1/2 cani ulei masline din cel mai bun in vas si il aduc aproape de punctul de fierbere(nu te teme nu e mult!)
-1/2 cana de usturoi taiat felii le arunc acum si numar vreo 10-15 secunde,amestec
-1-2 ardei iuti mici taiati felii sau fulgi de chili ii arunc,numar 5 secunde
-pun crevetii apoi amestec
-las max 3 minute,de fapt cand sunt opaci si putin rosii trebuie scosi,nu inainte de a pune sare,piper si patrunjel verde
-ii servesc imediat in vasul acela fara sa ii scot din uleiul aromat pe care il pap...
Paine neagra,vin alb sec etc...
Nu lasa f.mult sa clocoteasca daca e tuica de pana la 40 grade.Se evapora alcoolul si ramane ceva numa bun pt sosuri.
@Deltaic@confrati-daca te duci dupa dihanii si nu gasesti proaspete,opreste-te si la creveti inghetati.
Ai firma Escal,parerea mea ca e cea mai buna..
Iei 2 pungi de codite,de preferinta nedecorticate si neaparat NUPREFIERTE..is bune si celelalte decorticate dar si ele NUPREFIERTE..
Daca ai un vas de lut de gatit(spaniolii ii zic cazuela)daca nu,nu ii unul mai zdravan si gros,gen Jena,tigaita mica fonta etc si faci asa:
-am o cana de cozi creveti proaspeti sau proaspat-dezghetati
-torn 1+1/2 cani ulei masline din cel mai bun in vas si il aduc aproape de punctul de fierbere(nu te teme nu e mult!)
-1/2 cana de usturoi taiat felii le arunc acum si numar vreo 10-15 secunde,amestec
-1-2 ardei iuti mici taiati felii sau fulgi de chili ii arunc,numar 5 secunde
-pun crevetii apoi amestec
-las max 3 minute,de fapt cand sunt opaci si putin rosii trebuie scosi,nu inainte de a pune sare,piper si patrunjel verde
-ii servesc imediat in vasul acela fara sa ii scot din uleiul aromat pe care il pap...
Paine neagra,vin alb sec etc...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
In arad o sa se organizeze Campionatul international de gatit in aer liber http://glsa.ro/arad/cultural/27461-un-n ... liber.html
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Acum o ora am venit de la amicul "h2o" cu care am servit toros. Cand am ajuns,"h2o" topaia ca apucat in jurul aragazului,nerabdator ca un cal de berar,asteptand sa se finalizeze mancarea. Si-a dedicat 2 zile din viata sa-i iasa ca la carte totul. Neavand termen de comparatie a fost foarte buna gateala.Ca un facut,atrasi ca molile la lumina,au mai aparut vreo 3 amici. Nici acum nu ne este clar cine i-a chemat,fiecate crezand ca celalalt a facut-o. Oricum buna treaba. Iti transmit 'luci_t" multumirile lui "h2o" si nu numai.
Sunt prea obosit si prea bulversat de noua infatisare a forumului sa mai pot raspunde si celorlalti,o las pe maine.
Sunt prea obosit si prea bulversat de noua infatisare a forumului sa mai pot raspunde si celorlalti,o las pe maine.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Sa va fie de bine dragilor!deltaic scrie:Acum o ora am venit de la amicul "h2o" cu care am servit toros. Cand am ajuns,"h2o" topaia ca apucat in jurul aragazului,nerabdator ca un cal de berar,asteptand sa se finalizeze mancarea. Si-a dedicat 2 zile din viata sa-i iasa ca la carte totul. Neavand termen de comparatie a fost foarte buna gateala.Ca un facut,atrasi ca molile la lumina,au mai aparut vreo 3 amici. Nici acum nu ne este clar cine i-a chemat,fiecate crezand ca celalalt a facut-o. Oricum buna treaba. Iti transmit 'luci_t" multumirile lui "h2o" si nu numai.
Sunt prea obosit si prea bulversat de noua infatisare a forumului sa mai pot raspunde si celorlalti,o las pe maine.
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
-
- veteran
- Mesaje: 1653
- Membru din: 05 Oct 2006, 11:40
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
La cererea lu' Deltaic", I give you
Midii cu lamaie (nota redactiei :
)

Din pacate , in noua dimensiune, forumul nu a inghitit intreaga fotografie
Si ca sa fie lucrurile limpezi, continutul tavii din fotografie este realizarea lui Deltaic
Midii cu lamaie (nota redactiei :



Din pacate , in noua dimensiune, forumul nu a inghitit intreaga fotografie
Si ca sa fie lucrurile limpezi, continutul tavii din fotografie este realizarea lui Deltaic

Ultima oară modificat 15 Feb 2012, 12:48 de către ANDREI RIGA, modificat de 2 ori în total.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Arata apetisant
. Iti recomand sa incerci si alte retete de midii, pentru ca sunt multe care le bat pe astea simple cu lamaie
Vinul alb merge superb cu midiile, mai ales daca e suficient
. Eu recomand totusi cu caldura pentru midiile nu foarte condimentate, in masura in care aveti de unde sa luati, berea alba fina.


Vinul alb merge superb cu midiile, mai ales daca e suficient

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.