Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
mersi frumos luci_t,adevarul e ca nimic nu se compara cu satisfactia pe care o ai atunci cand mananci sau bei ceva care e facut de tine,e greu cu munca fizica iar cu pamantu daca nu sti ce sa ii faci o dai in bara rau, de nu iti mai vine sa faci nimic,in fiecare an se schimba regurile nu e asa de simplu.....singurul motiv pentru care fac asta e ficamea,nu vreau sa fie obisnuita cu mancare de fast food si mai tarziu sa aiba tot felul de probleme datorate alimentatiei,isi ia ce vrea si cand vrea din gradina.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Cat despre Edi , ce pot spune ? Postarile lui ma binedispun indiferent de starea in care ma aflu. Sa traiesti stimabile !
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Pe curand Mojito , bun venit tuicii fierte ! De ieri ,de cand a inceput sa ninga , parca are alt gust slanina si tuica(in premiera in sezonul 2014-2015 fiarta) , nu am putut rata asa moment asa ca am profitat.
Acum , vroiam sa scriu reteta de ciorba de potroace dar, ma suna Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum) si ma invita la o palinca si la organizarea planurilor de atac de saptamana viitoare din delta . Ma vad silit sa aman si de data asta publicarea retetei.
Ce ciudat ! Dimineata mergeam prin cartier prin zapada si mirosea a ardei copti si vinete coapte...
Acum , vroiam sa scriu reteta de ciorba de potroace dar, ma suna Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum) si ma invita la o palinca si la organizarea planurilor de atac de saptamana viitoare din delta . Ma vad silit sa aman si de data asta publicarea retetei.
Ce ciudat ! Dimineata mergeam prin cartier prin zapada si mirosea a ardei copti si vinete coapte...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Re: Gastronomie si alte dichisuri
hai ca nu e frumos asa...scoate ceapa zdrobita, ca imi face pofta
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Daca vrei sa te bucuri de tot continutul lor , trebuie tratate cu tandrete ,fara miscari bruste ,tinute la temperatura ambientala ,la zvantat.Ghenadie scrie:da chiar, cum se gatesc astea ?
Re: Gastronomie si alte dichisuri
da cu porcu' ce fac
Re: Gastronomie si alte dichisuri
cel mai bun mic dejun....
reteta caltabos:
ingrediente:cap de vitel,cap de porc,organe(ficat porc si vitel,plamani vitel si porc,rinichi porc si vitel),gusa de la porc si osul gatului de la vitel,sorici,ceapasi condimente...
se fierb bine pana se desprinde carnea de pe os,pe urma gusa si osul gatului,la sfarsit organele ,incepem cu plamani si rinichi,plamani se intorc la 15 min sa devina tari,rinichi taiati se lasa in apa sa iasa mirosul pana se pun la fiert si pe urma ficatul care trebuie lasat numai 25 min altfel se intareste,se indeparteaza carnea de pe oase,se curata plamani de canale si se lasa tot racit....
se toaca carnea,gusa si organele se pun sorici la fiert si ceapa la calit pana prinde o culoare galbui(ceapa o toc nu o mai tai feli julien pentru ca o storc de apa inainte de o pune la calit,apa de la sorici o adaug dupa ce toc tot si amestec impreuna cu vreo 5 polonice de grasime din oala in care au fiert toate sau mai putin in functie de cat de grasa e compozitia....
cimbrisorul impreuna cu cimbrul il frec bine in maini pana cade frunza de pe el si florile mai adaug si varfurile plantei taiate cu foarfeca si il macin cu aparatul de verdeturi apoi cu rasnita pana devine aproape un praf,piper alb pentru aroma si sare mare sau de mare care a devenit mai acesibila acum la pret(5kg-5,5lei)....
il las la zvantat vreo 2-3 zile in functie de temperatura si la lada,merge si afumat dar isi schimba gustul,nu il mai oparesc in apa in care am fiert tot si nu mai folosesc mate de caltabos doar de carnat,merge si pus la borcane date in duns si pus deasupra grasime....
reteta caltabos:
ingrediente:cap de vitel,cap de porc,organe(ficat porc si vitel,plamani vitel si porc,rinichi porc si vitel),gusa de la porc si osul gatului de la vitel,sorici,ceapasi condimente...
se fierb bine pana se desprinde carnea de pe os,pe urma gusa si osul gatului,la sfarsit organele ,incepem cu plamani si rinichi,plamani se intorc la 15 min sa devina tari,rinichi taiati se lasa in apa sa iasa mirosul pana se pun la fiert si pe urma ficatul care trebuie lasat numai 25 min altfel se intareste,se indeparteaza carnea de pe oase,se curata plamani de canale si se lasa tot racit....
se toaca carnea,gusa si organele se pun sorici la fiert si ceapa la calit pana prinde o culoare galbui(ceapa o toc nu o mai tai feli julien pentru ca o storc de apa inainte de o pune la calit,apa de la sorici o adaug dupa ce toc tot si amestec impreuna cu vreo 5 polonice de grasime din oala in care au fiert toate sau mai putin in functie de cat de grasa e compozitia....
cimbrisorul impreuna cu cimbrul il frec bine in maini pana cade frunza de pe el si florile mai adaug si varfurile plantei taiate cu foarfeca si il macin cu aparatul de verdeturi apoi cu rasnita pana devine aproape un praf,piper alb pentru aroma si sare mare sau de mare care a devenit mai acesibila acum la pret(5kg-5,5lei)....
il las la zvantat vreo 2-3 zile in functie de temperatura si la lada,merge si afumat dar isi schimba gustul,nu il mai oparesc in apa in care am fiert tot si nu mai folosesc mate de caltabos doar de carnat,merge si pus la borcane date in duns si pus deasupra grasime....