Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 22 Aug 2014, 11:21

Mos Martin scrie:Borcanele se tin in camara sau trebuiesc pastrate in frigider ?
Chiar asa , cam cat timp rezista pestele marinat in stilul asta si in ce conditii ?

...nu plec in delta...se amana 5 zile.

Avatar utilizator
sorinB
veteran
veteran
Mesaje: 14612
Membru din: 25 Ian 2007, 00:06
Localitate: sibiu

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de sorinB » 22 Aug 2014, 12:26

Mos Martin scrie:Multumim pentru reteta.
Am toate ingredientele, mai putin carasu'. :mrgreen:

Borcanele se tin in camara sau trebuiesc pastrate in frigider ?
Se poate face din mai multe specii de peste, clean, platica, etc, si mai si scade timpul de fierbere cam pe la 7-8 ore ;)
Daca e loc in frigider e foarte bine, daca nu, e bine si in camara, nu se intampla nimic, mai mult de o luna eu nu le-am tinut in camara pentru ca le-am terminat :D Sau in pivnita se mai pot tine...


deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 23 Aug 2014, 08:58

Cand Dumnezeu a creat pestii astia, la saramura s-a gandit , cu siguranta ! Stilul asta de saramura este preferat la noi in familie.

Avatar utilizator
edâ„¢
veteran
veteran
Mesaje: 1803
Membru din: 04 Iul 2005, 23:46
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de edâ„¢ » 23 Aug 2014, 10:54

adevarat graiesti,cea mai buna punere in valoare a carni mai ales daca sunt asa de mari si chinul curatari solzilor dispare o data cu prajirea pe pat de sare,singuru lucru negativ e ca nu mai te bucuri de piele...

Avatar utilizator
Zuckala
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 205
Membru din: 14 Dec 2009, 12:42
Localitate: Lugoj
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Zuckala » 25 Aug 2014, 17:04

asa este, pielea bibanului este foarte gustoasa, eu am o scula facuta din inox, e ca un fel de razatoare cu maner cu care curat solzii bibanului. Ii fac o poza si o postez, nu e greu de confectionat.

Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 144
Membru din: 20 Iun 2005, 17:39
Localitate: Alba-Iulia/Timishoara
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Pitonu' » 26 Aug 2014, 18:24

Zuckala scrie:......, eu am o scula facuta din inox, e ca un fel de razatoare cu maner cu care curat solzii bibanului. Ii fac o poza si o postez, nu e greu de confectionat.
Daca's pe malu' Dunarii si ma apuca chefu de curatat sau pofta (cu toate ca'i mai fain carasu' la gratar), bat vre'o 4-5 capace de bere (de la sticla, nu de la PET :mrgreen: - har Domnului, ca sunt de unde) pe o bucata de lemn si mere ca uns la curatat salaii. Banuiesc ca merge si la biban. Merg si alea de racoritoare, da' la mine sunt mai greu de gasit... :mrgreen:
Consumata cu moderatie, apa nu poate face rau.... - Mark Twain

Avatar utilizator
Zuckala
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 205
Membru din: 14 Dec 2009, 12:42
Localitate: Lugoj
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Zuckala » 26 Aug 2014, 22:17

ai dreptate, merge cu capace de bere si la biban, dar cu "razatoarea" merge mult mai usor.

Avatar utilizator
edâ„¢
veteran
veteran
Mesaje: 1803
Membru din: 04 Iul 2005, 23:46
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de edâ„¢ » 29 Aug 2014, 21:07

Imagine

zuckala is curios sa vad cum arata razatoarea,am si eu ceva dar mai mult e pentru solzi mari

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 31 Aug 2014, 17:43

@edi-frumoase rosii,cele mari,produc strashnic(multam mult pt rasad)..dar marea intrebare e..ce soi e?
Acum o supa de rosii,morcovi@alte legume, musai taitei de casa(facuti cu oua de tzara,nu de tzaran :oops: ) e binevenita...
Si leustean taiat fin,ca tusa de final, desigur..

Scrie răspuns