despre motoare de barca

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tiburon
utilizator nou
utilizator nou

despre motoare de barca

Mesaj de tiburon » 27 Oct 2008, 00:54

Cine poate sa-mi spuna unde ma pot informa despre motoare de barca . Am achiz un motor de 6 cai cred si nu stiu aproape nimic . ex.de unde se masoara dimensiunea cizmei, manuale de reparatii , ce model poat fi un motor envirude 6 pe care nu mai scrie nimic altceva, an fabric, capacitate cil s.a.m.d, daca exista suport de motor ce se ataseaza la barci pneumatice normale fara oglinda ,si multe altele .Multumesc pt eventualele raspunsuri.

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 27 Oct 2008, 10:44

Salut!

Poti intreba ce te intereseaza(la obiect) sau poti cauta pe forumuri ca s-a scris muuult pe tema asta...

Cizma se masoara exact de unde incepe :lol: (adik de sub motor).
De obicei este o placuta pe care scrie serie, model, an de fabricatie si altele.

Da exista suport pt motor insa depinde de modelu de barca gonflabila...
Spining....Prea bun ca sa fie light...

tiburon
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tiburon » 27 Oct 2008, 19:46

Armand scrie:Salut!

Poti intreba ce te intereseaza(la obiect) sau poti cauta pe forumuri ca s-a scris muuult pe tema asta...

Cizma se masoara exact de unde incepe :lol: (adik de sub motor).
De obicei este o placuta pe care scrie serie, model, an de fabricatie si altele.

Da exista suport pt motor insa depinde de modelu de barca gonflabila...
Multumesc pt raspuns , imi imaginam ca se masoara de la baza dispozitivului de fixare pe oglinda (parca asa se numeste) si axul elicei sau partea cea mai de jos, sau placa de deasupra elicei ,ca nici nu stiu ce denumiri au. Asta asa de inceput ca nu stiu ce cizma am la motorul pe care l-am achizitionat . Oricum bine ca sunteti pe aci si ca o sa ma luminati pana la urma. :P Barca e o chinezarie , ce-i drept mai groasa, de 3 persoane,sau 300kg,are 3 m si are la pupa niste tuburi lipite ,in care cred ca se fixeaza suportul de motor ,numai ca nu stiu daca sunt oarecum standardizate,sau suportul de motor se poate adapta la fiecare barca si unde as putea sa gasesc asa ceva ,sau ma apuc sa confectionez unul .

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 27 Oct 2008, 22:01

Uite ce am vazut intr-un magazin online:
http://www.xxx.ro/suportmoto ... -2394.html
poate ti-se potriveste, oricum pretul mi se pare cam piperat, dar daca te apuci de confectionat poate iti da o idee

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 28 Oct 2008, 09:40

@ tiburon, grija mare ca un motor de sase cai itzi poate sparge chinezaria.

cum spunea si Armand ca sa te putem ajuta ne-ar trebui mai multe date.

fa si tu o poza sau masoara barca, are podea, chila ...in fine sunt mai multe de care trebuie tinut cont pentru a-ti da un raspuns care sa te si ajute.

Ce pot sa-ti spun e ca daca ai o gonflabila fara podea si fara chila la care-i aplici o placa +motor de 6 hp ai toate sansele la primul full-gas sa faci baie (tu impingi cu motorul din spate,apa opune rezistenta,barca face "buf")

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 28 Oct 2008, 10:00

Kingfischer scrie:....tu impingi cu motorul din spate,apa opune rezistenta,barca face "buf"....
ce vrei mai simplu de atat :lol:

tiburon
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tiburon » 28 Oct 2008, 20:53

Lucius scrie:Uite ce am vazut intr-un magazin online:
http://www.xxx.ro/suportmoto ... -2394.html
poate ti-se potriveste, oricum pretul mi se pare cam piperat, dar daca te apuci de confectionat poate iti da o idee
Multumesc , ai dreptate ,e piperat rau , in afara de faptul ca e lucrat jalnic. Nici un novice ca mine, in materie, nu l-ar "inghiti".M-am gandit la ceva similar, dar mai elaborat, sa-l fac cu tot cu podina sa se echilibreze mai bine si sa fie mai rezistent. Dupa ce o sa fac niste schite sau o sa-l fac o sa vi-l arat.

tiburon
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tiburon » 28 Oct 2008, 21:21

Kingfischer scrie:@ tiburon, grija mare ca un motor de sase cai itzi poate sparge chinezaria.

cum spunea si Armand ca sa te putem ajuta ne-ar trebui mai multe date.

fa si tu o poza sau masoara barca, are podea, chila ...in fine sunt mai multe de care trebuie tinut cont pentru a-ti da un raspuns care sa te si ajute.

Ce pot sa-ti spun e ca daca ai o gonflabila fara podea si fara chila la care-i aplici o placa +motor de 6 hp ai toate sansele la primul full-gas sa faci baie (tu impingi cu motorul din spate,apa opune rezistenta,barca face "buf")
Stiu, am auzit ca trebuie sa fiu grijuliu,dar deocamdata asta e barca pe care o am si daca nu gasesc alta mai potrivita incerc cu asta. Are 3 /1,25m si are podea gonflabila si materialul e destul de gros. suporta 300kg sau 3pers adulte si un copil. As face o podina care sa faca corp comun cu suportul de motor si care sa se sprijine pe flotoare prin niste suporti din platbanda de aluminiusi astfel s-ar mai echilibra. Oricum multumesc si daca nu mai raspund la intrventiile voastre inseamna ca n-am nimerit reteta si m-am scufundat :D Poate fac o schita cu ce am in cap, desi ce am eu in cap e ne schitabil si vi-o arat ca suntet o gasca misto. Pe data viitoare.

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 29 Oct 2008, 15:55

daca vrei sa-i pui podea (de tego) sa ai grija la canturile placii sa le protejezi cu ceva sa nu-ti frece materialul din care e confectionata barca. Daca reusesti sa-i confectionezi si o chila eeeeeeeee atunci e si mai bine. Spor la lucru

tiburon
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tiburon » 29 Oct 2008, 21:47

Kingfischer scrie:daca vrei sa-i pui podea (de tego) sa ai grija la canturile placii sa le protejezi cu ceva sa nu-ti frece materialul din care e confectionata barca. Daca reusesti sa-i confectionezi si o chila eeeeeeeee atunci e si mai bine. Spor la lucru
Merci merci

Scrie răspuns