Pe scurt: sunt fotograf profesionist, de 5 ani fac fotografie la nivel destul de inalt: albume turistice, presa, publicitate etc.
Am fost la o prezentare , la o firma ce mi-a cerut oferta pentru un set de imagini, incepand de la produse si terminand cu diverse evenimente. Cand imi prezentam portofoliul de eveniment, directorul ma intreaba "cum e posibil sa arat imagini ce nu imi apartin ?!!? ". Eu, uimit, cer explicatii.... El ...ma invita sa ies pe unde am intrat.Nu are rost sa mentionez valoarea contractului pierdut.... Dupa sute (nu exagerez) de cautari pe google, gasesc sursa

Am gasit un site ce se ocupa de organizarea de evenimente. printre multe servicii oamenii asigura si foto. In Flash-ul de prezentare am gasit 5 poze ce-mi apartin. Din aceste poze, una apare pe inca 9 (noua)site-uri detinute de diverse pers juridice, binenteles imaginea apare sub copyright. Poza cu pricina a fost publicata in unul din cele mai importante ziare de la noi.
Am facut deja capturi si printuri dupa toate site-urile, mai am nevoie doar de pagina de ziar. Cand o am si pe aceea incepe nebunia..
Voi deschide 11 procese diferite, impotriva a 11 persoane juridice diferite. Evident, 11 plangeri penale. De retinut ca firma care organizeaza acele evenimente este una cu nume greu pe piata. Sunt dispus sa merg cu toate 11 pana in panzele albe, indiferent de costuri. Dupa jumatate de saptamana de nesomn am dovezile necesare pentru 10 procese : poze originale, pagini web datate, capturi de pe site-uri, printuri, martori.
Cunoasteti vreun avocat specializat pe astfel de procese??? Care ar fi dispus sa tina toate cele 11 cazuri?
Avocatii contactati de mine nu au experienta pe acest domeniu.... mi-e teama sa nu pierd din cauza unui avocat slab. Ma gandesc serios la varianta de a ma prezenta fara avocat (mai am un pic si recit legea dreptului de autor ). Exista printre colegii de forum vreun jurist, vreun judecator ori vreun avocat care sa ma ajute macar cu niste sfaturi pertinente?