Covid 19 - horror!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Covid 19 - horror!

Mesaj de tdum » 30 Mar 2020, 17:34

Mesaj de dincolo de izolare

Va salut stimati colegi de forum si va adresez cateva impresii, profitand de sansa de a socializa cu dv. lucru ce poate fi realizat pe indelete, acum, in izolare.

Mor oameni! Multi oameni! Si se intampla aproape peste tot pe planeta asta care ne-a fost camin si care acum pare ca vrea sa se scuture de omenire, ca un caine de purici. Poate o meritam intr-o oarecare masura si suntem toti, buni si rai deopotriva in aceeasi ,,oala"

Cu totii, cei care vom scapa cu bine, vom iesi schimbati din aceasta experienta oribila. Vatamati, cicatrizati, fizic, psihic sau sufleteste ori poate mai caliti, mai empatici si mai integri decat am fost inainte. Izolarea, ofera la pachet si mult timp liber si poate fi o ocazie pentru introspectie si reconsiderare obiectiva a valorilor pe un spectru foarte larg. Timp pentru meditatie si descoperire a ,,eu"-lui interior si de ce nu a credintei, dar nu neaparat bazata pe canoanele vehiculate de diverse religii, ci chiar a unei versiuni proprii, in care sa acceptam si sa atribuim toate minunile si legile universului si ale infinitului unei ,,sfere" in care se inlantuie toate informatiile si energiile inchipuite si neanchipuite de mintea noastra slaba si de unde, bine definite, decurg atat destinele cosmosului cat si ale unei furnici ce cara o povara intre falci si stie fara cuvinte si ordonante de urgenta care este rolul ei in musuroi...

Ce faceti in izolarea la domiciliu? Probabil curatenie generala si amanuntita, sport, lectura, vizionari de filme, sex, multe multe planuri de viitor si desigur griji pentru membrii familiei si pentru propria persoana. Normal. Bucurati-va de cei dragi cu care impartiti spatiul vital si ganditi-va ca generatiile apuse au avut parte de rele mai mari decat acest virus si le-au facut fata. Omenirea nu a fost creata ca se se termine aici!

Eu sunt singur... Mai singur decat oricand. Viata a smuls oameni dragi de langa mine si in plus, mi-a demonstrat cu perfidie ca am crezut in jumatatea destinata mie pana la moarte si de fapt m-am inselat crunt. Si acum a venit izolarea. Pentru unii e sursa de angoasa, de depresie, pe altii poate ii fortifica si le intareste increderea in sine. Faza cu depresia am experimentat-o odata cu evadarea sotiei mele dintr-o casnicie de aproape 30 de ani si cu sarbatorile de iarna insingurate, apoi cu trecerea in nefiinta a tatalui meu, la inceputul acestui an, toate urmate de o cadere psihica si inerent fizica, urmata de boli trupesti care m-au ingenunchiat. Mai aveam putin si ma prabuseam de tot. Dar, daca tot am fost in genunchi, am decis sa ma rog, cu convingere, creatorului meu care mi-a pus in trup o mica scanteie din ,,mantia sa instelata" si am vrut sa cred ca am fost auzit. M-am ridicat cu vointa de a trece peste toate relele si de a-mi implini destinul asa cum mi-a fost scris. Depresia este acum uitata, sunt calit deja si privesc noul virus aparut la orizont cu o obiectivitate responsabila dar detasata de spaime. Am de pierdut doar o viata daca e sa fie. Nu ma tem, fiindca nu sunt egoist. Trupul il consider doar o haina, in curand usor ponosita, dar inca frumoasa si puternica (am trupul neschimbat de 30 de ani), dar sufletul din el il consider doar un locatar temporar. Deci, bucurati-va daca sunteti izolati cu cei dragi si nu singuri ca mine.

Iata cum am procedat eu cand a fost instituita izolarea si cred ca nu e o idee rea. Am intocmit o lista cu 29 de repere, din care am inceput sa execut unul cate unul in ordinea prioritatilor, astfel ca am avut ceva de lucru si au mai ramas in prezent doar trei repere mai cronofage. Am de facut niste bete de pescuit pentru prieteni, am de gandit si executat unul sau mai multe sisteme de paza si protectie a proprietatii, (capcane ca la Indina Johnnes)si in fine, am idei pentru trei scenarii de filme, sigur mult mai bune decat multe dintre prostiile la care m-am uitat intrigat ca pot fi cheltuiti bani pe asa ceva. Trebuie sa ma documentez insa despre cum trebuie redactate aceste scenarii.

Am recitit si biblia, (vechiul testament) pentru a treia si ultima oara, fiindca mi s-a reconfirmat prea pregnant impresia ca aceasta biblie scrisa de om este de-a dreptul jignitoare si ofensatoare la adresa Domnului, atribuindu-i niste trasaturi de caracter negative si profund specifice speciei umane. Poate socheaza aceasta afirmatie a mea, dar va spun responsabil ca divinitatea, (Dumnezeu daca vreti), e mult superioara imaginii zugravite de om in paginile bibliei. Da! Cel care dirijeaza destinele furnicii, ale fiecaruia dintre noi si ale intregului univers, este bunatatea, puterea, informatia, echilibrul, vibratia, energia, inimaginabilul, la puterea infinit!!! Deci, cred ca nu gresesc daca sfera divina pe care o implor sa ma ajute la nevoie, careia ii multumesc la bucurie si pe care generic sau nu o numesc ,,Domnul" este mult deasupra a ceea ce este reprezentat in vechiul testament, sau chiar e vorba de cu totul altceva. Nu intru in amanunte, ca e un subiect prea vast si sigur pentru alt topic, dar sunt argumente scrise, interesante si ma mir ca nu le-a zarit nimeni pana acum...

Iata ce postare vasta a rezultat, insa era unul din cele 29 de repere de pe lista mea de ,,izolare Covid" pe care l-am bifat ca executat chiar acum. Nu stiu cati vor citi si cum vor aprecia ceea ce am scris, dar mi-a facut placere sa ma destainui dintre peretii vizibili si invizibili dintre care imi duc existenta, fara ca sa razbata nici un strigat. Primesc totul asa cum vine si cred in destinul programat dincolo de vointa noastra. Chiar si aceste vorbe pot fi o vointa partial separata de a mea.

Faceti-va program, lista de activitati, credeti in voi, fiti puternici mental si fizic, nu fiti egoisti, dar totusi respectati-va pe voi insiva, meditati, rugati-va dupa cum va dicteaza constiinta, marelui apartinator care a pus suflet in voi si veti trece peste greutati si veti realiza tot ce va propuneti, daca credeti cu adevarat. Descoperiti-va eul, scanteia, farama de divinitate din voi si puneti-o in legatura cu sursa ei si totul va fi bine. Sunt doar indemnurile venite dintr-un suflet trecut prin purgatoriul suferintei si care sincer, vrea binele celor buni... Poate am dreptate, poate sunt nebun, nu conteaza prea mult, sunt doar un muritor ce poate fi si va fi in final ignorat...

Va doresc sanatate maxima si binele sa fie in preajma voastra!

T.D. Rew.

Avatar utilizator
johnnybravo
Moderator
Moderator
Mesaje: 2673
Membru din: 02 Oct 2006, 15:07
Localitate: Timisoara
Contact:

Re: Covid 19 - horror!

Mesaj de johnnybravo » 30 Mar 2020, 19:06

Sper sa treci cu bine este toate aceste etape, am cateva sugestii:
1) intra pe grupuri de Facebook (fa-ti cont daca n-ai, te pot ajuta), vei gasi si mutl cunoscuti din oras, poate fosti colegi?
2) vezi documentarul "The Secret", o varianta dublata:
3) ai telefon gratuit TelVerde 0800.0800.20 unde poti vorbi cu specialisti psihologi, poate primesti un sfat avizat

Biban
veteran
veteran
Mesaje: 1083
Membru din: 11 Noi 2009, 23:50
Localitate: Bucuresti

Re: Covid 19 - horror!

Mesaj de Biban » 30 Mar 2020, 20:51

Eu zic sa te insori.

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Covid 19 - horror!

Mesaj de tdum » 31 Mar 2020, 07:13

Am urmarit cu placere o ora si jumatate de documentar ,,The secret" despre care nu am stiut si am descoperit in indemnurile sale cu satisfactie o confirmare a propriilor mele convingeri. Foarte instructiv si folositor! Iata doar trei citate din postarea mea care tintesc exact pe linia acestui documentar:
tdum scrie:
30 Mar 2020, 17:34
Timp pentru meditatie si descoperire a ,,eu"-lui interior si de ce nu a credintei, dar nu neaparat bazata pe canoanele vehiculate de diverse religii, ci chiar a unei versiuni proprii, in care sa acceptam si sa atribuim toate minunile si legile universului si ale infinitului unei ,,sfere" in care se inlantuie toate informatiile si energiile inchipuite si neanchipuite de mintea noastra slaba si de unde, bine definite, decurg atat destinele cosmosului cat si ale unei furnici
tdum scrie:
30 Mar 2020, 17:34
Da! Cel care dirijeaza destinele furnicii, ale fiecaruia dintre noi si ale intregului univers, este bunatatea, puterea, informatia, echilibrul, vibratia, energia, inimaginabilul, la puterea infinit!!! Deci, cred ca nu gresesc daca sfera divina pe care o implor sa ma ajute la nevoie, careia ii multumesc la bucurie si pe care generic sau nu o numesc ,,Domnul" este mult deasupra a ceea ce este reprezentat in vechiul testament, sau chiar e vorba de cu totul altceva.
tdum scrie:
30 Mar 2020, 17:34
Descoperiti-va eul, scanteia, farama de divinitate din voi si puneti-o in legatura cu sursa ei si totul va fi bine. Sunt doar indemnurile venite dintr-un suflet trecut prin purgatoriul suferintei si care sincer, vrea binele celor buni...
Constat cu satisfactie acum ca incercarile prin care am trecut si pe care le-am lasat in urma m-au dus exact la concluziile si indemnurile enuntate de oamenii educati, doctori, cercetatori, scriitori, etc in documentarul de mai sus.

Postarea mea de inceput de pe acest topic, s-a vrut a fi un mesaj de incurajare pentru ceilalti. Nu a fost un strigat de disperare al unui om singur ci un indemn la speranta. Daca am indraznit sa vorbesc despre mine a fost doar ca sa arat ca momentele dificile pot fi depasite prin mobilizare mentala. Chiar si problemele fizice se vor rezolva apoi. Am experimentat asta si am dorit sa-i indemn pe cei aflati in impas sa faca la fel, cu credinta!

Am prieteni buni care mi-au fost alaturi in cele mai dificile momente si am simtit ca le pasa. Le multumesc pe aceasta cale pentru suportul moral pe care s-au straduit sa mi-l acorde. ,,Vindecarea" am primit-o insa doar atunci cand am cerut acest lucru cu convingerea ca sunt ascultat. Acum sunt bine si de aceea am zis ca pot ajuta cu un sfat si socializam placut si cu folos. Oroarea acestui virus ne poate afecta mai putin daca avem o astfel de abordare.

Despre facebook, nu stiu daca mi-l doresc, oricum, va multumesc pt oferta. Hai sa va mai povestesc ceva. Ultima data cand m-a sarutat sotia a fost in septembrie, atunci cand de ziua ei i-am facut cadou un telefon inteligent (nu ieftin) A devenit apoi atat de preocupata de facebook si de altele, ca instagram, twitter, etc. incat s-a izolat intr-o bula a ei, comunicarea cu familia a trecut in plan secund, a inceput sa comunice pe ascuns cu diferite persoane si sa urzeasca planuri care in noiembrie 2019 s-au soldat cu o veste socanta pt. mine: ,,Plec in Italia pt. vreo doua saptamani in vizita la sora mea" M-a lasat cu animalele de companie si cu toate problemele pe cap si n-am mai vazut-o de atunci. M-a sunat doar ca sa-mi faca rau cu vesti proaste. Si acum e tot acolo, langa Milano si savureaza deopotriva pandemia si like-urile din realitatea virtuala. V-am spus asta, nu ca sa vorbesc despre mine ci ca sa intelegeti ca am rezerve legate de facebook si cateodata simt o oarecare ,,vina" si pentru aceste postari pe care le fac pe forum...

Cat despre sugestia de a apela la psiholog, aceasta imi aminteste cand tata m-a dus, copil fiind la psiholog, sa vada daca eram normal, fiindca i s-a parut ca sunt diferit de alti copii, deci nu eram absolut normal. Imi amintesc ca am trecut prin multe teste, cu cartonase, multe intrebari, am fost pus sa si desenez si am primit la final si ciocolata de la doctor si m-a rugat sa astept in anticamera pe bancuta si sa-l trimit pe tata inauntru la el. L-a tinut mai mult decat pe mine si nu am mai ajuns niciodata de atunci in fata unui psiholog pana in 1988 la testarea psiho pentru carnetul de conducere auto. Am trecut si acel test si in prezent sunt prieten cu medicul care mi-a dat avizul atunci si desi acum traieste in Timisoara vine la Resita din cand in cand si ne vedem. Am vorbit cu el telefonic zilele trecute fiindca e si pescar, iar ca medic, nu-si face probleme pt. mine si chiar imi apreciaza abordarea situatiei generale si de moment.

Repet: Acesta nu este un topic despre mine, dar poate fi unul despre viata, credinta, spaime si biruinta. N-am vrut sa vorbesc din auzite, asa ca mi-am permis sa dezvalui cateva aspecte si incercari din viata personala, care au conturat omul care sunt si care va sfatuieste sa credeti in voi si in puterea binelui si veti trece peste greutati.

T.D. Rew.

Biban
veteran
veteran
Mesaje: 1083
Membru din: 11 Noi 2009, 23:50
Localitate: Bucuresti

Re: Covid 19 - horror!

Mesaj de Biban » 31 Mar 2020, 09:45

Ti ai ratat cariera. Arsenie Boca scrie pe tine.

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Covid 19 - horror!

Mesaj de tdum » 01 Apr 2020, 09:56

Am vazut de curand la televizor o femeie pe un pat de spital, chinuita de efectele acestui virus Covid-19 si spunea plangand ,,nu mai pot!!!" E cumplit si poti sa simti profund nenorocirea din sufletul acelui om daca ai un pic de empatie in tine. Drama e reala si caznele fizice sunt evidente. Totusi! Nu spuneti la greu: ,,Nu mai Pot!" E profund distructiv! Faptul ca respiri, vorbesti, gandesti si POTI sa spui ,,nu mai pot" e dovada ca poti si chiar duci o ,,povara" care inca nu te-a colpesit dar o va face daca insisti cu astfel de ganduri de renuntare. Daca dati de greu si tineti la voi si la cei dragi, nu spuneti ,,nu mai pot!"

Vorbesc din experienta de viata, nu din auzite. In urma cu aproape 30 de ani, am convins o femeie cu diagnostic de patologie de la psihiatrie sa renunte la acest ,,nu mai pot" pe care il repeta frecvent. In mod miraculos, viata ei, dintr-un dezastru, s-a schimbat in bine si frumos si i-a dezvaluit placeri si valente de care nu stia...
Alt exemplu: Practicand sporturi de contact si bikingul am avut in mai multe randuri oase rupte. Nu fisurate, rupte! Nu am luat nici macar algocalmin. Mi-am spus doar: ,,durerea asta e nimic fata de cat pot sa suport" Mi-am repetat asta si am simtit cum scade si se estompeaza pana la o limita suportabila/neglijabila. Si am facut asta si cu alte ocazii.
Sau, militar fiind, in 1986 am avut doi camarazi care s-au impuscat si inainte de asta plangeau si spuneau frecvent ,,nu mai pot!!!" Nu stiam la vremea aceea ce valoare are proiectia unei autosugestii in mentalul omului, dar acum realizez ca repetand vorbele fatidice au ajuns sa creada in ele mai mult decat in altceva si au pierdut orice ajutor.

As putea continua mult cu astfel de exemple, dar ideea e aceeasi. Ganditi pozitiv, iar oroarea si spaima de acest virus care e asemenea unui film suprarealist, se va diminua. Viata e totusi frumoasa in uratenia ei de moment. E drept, au murit multi oameni cu aceasta ocazie si vor mai muri. Dar tot timpul mor oameni, poate chiar mai multi din alte motive decat Covid, iar soarta omenirii merge totusi mai departe. Aceasta pandemie va disparea, virusul va degenera de la sine dupa o vreme, oamenii vor fi si vaccinati la un moment dat si toate evenimentele pe care le traim acum, in viitor vor fi doar amintiri de povestit. Trebuie sa credem cu tarie asta si asa va fi!

Numai bine!

T.D. Rew.

Avatar utilizator
johnnybravo
Moderator
Moderator
Mesaje: 2673
Membru din: 02 Oct 2006, 15:07
Localitate: Timisoara
Contact:

Re: Covid 19 - horror!

Mesaj de johnnybravo » 01 Apr 2020, 20:24

am un coleg din Franta care are COVID19 si vorbim cam zilnic legat de job, mi-e mila sincer de situatia in care e mai ales cand il aud cum respira la telefon....

scales
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 151
Membru din: 01 Noi 2010, 13:05
Localitate: Romania

Re: Covid 19 - horror!

Mesaj de scales » 02 Apr 2020, 09:26

Daca este sa ii sune ceasul cuiva, atunci aia este, vorba romanului, "daca iti este scris, te ia moartea si din bratele popii", nu vreau sa se simta nimeni jignit. Dumnezeu are planul Sau, cu fiecare, dincolo de puterea de intelegere omeneasca: "Intelepciunea omului este o nebunie in fata Lui Dumnezeu". In fata Lui Dumnezeu, toti suntem niste viermi, iar descrierea Sa depaseste orice ratiune sau imaginatie.

Dumnezeu nu este rau, fiinta umana este plina de apucaturi rele, de egoism, de lacomie, de aceea distrugem specii, defrisam in draci, ne omoram intre noi, samd, noi insine suntem un virus. Daca vom continua astfel, nu cred ca ne apuca anul 2101 pe planeta, probabil ne paste vreun WW3 in acest secol. Societatea omeneasca, DA, este bolnava!

Trupul de carne, da este o haina, sunt total de acord.

Istoria pe care o citim ici-colo, in carti, e scrisa subiectiv. Biblia e scrisa subiectiv. Cine poate verifica daca tot ceea ce e scris acolo este veridic, sau daca este complet, daca s-au scos pasaje. Nu ii cred pe preoti, faptele lor vorbesc, BOR este putred de bogata, dar nu i-am auzit zicand "hai sa construim un spital, exclusiv din banii Beore".

Pune la indoiala tot ce auzi/citesti/vezi, nu crede tot ce iti servesc politicienii, presa, etc.

scales
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 151
Membru din: 01 Noi 2010, 13:05
Localitate: Romania

Re: Covid 19 - horror!

Mesaj de scales » 02 Apr 2020, 10:03

Urmareste pe youtube sfaturile/conferintele lui Bruce Lipton, ne vorbeste despre mintea omeneasca si programarea neurolingvistica, sunt o sumedenie de clipuri, chiar si subtitrate, pentru cei care nu stapanesc limba engleza, pline de invataminte.

Urmareste sfaturile doctoritei Edith Kadar si Ralph Smart-"Infinite Waters", mai ales ca sunt GRATUITE !

Lucruri pe care trebuia sa le invatam la scoala, nu sa le descoperim, intamplator, pe google, iar noi, pe de alta parte, sa inghitim tot ceea ce ne ofera sistemul de invatamant, cel care este de c*c*o peste tot in lume, nu doar la noi.

Sanatate si pozitivism!

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Covid 19 - horror!

Mesaj de tdum » 19 Apr 2020, 10:21

Cristos a inviat! In spiritul invierii, va urez tuturor sa aveti incredere si speranta intr-un viitor frumos si sanatate maxima!

T.D. Rew.

Scrie răspuns