Zair al meu are probleme mari . Probleme ivite absolut ,, instant " , probleme cu coloana . Mai exact , ceea ce doctorii numesc , ,, ciucuri pe coloana " .
De la un comportament absolut normal , de la locomotie ireprosabila , in ultimele trei zile asist disperat si neputincios la agonia lui . Poate exagerez , poate nu-i chiar agonie . Insa este evident faptul ca se misca foarte greu , cu eforturi isi controleaza trenul inferior , etc, etc .
Nu scriu asta sa va impresionez , scriu in atentia celor ce au deja sau isi doresc boxeri . Asta se pare ca e problema lor . Coloana vertebrala !
E nasol , nene , sa cresti un caine atatia ani , sa dea ce-i mai bun in el , sa fie devotat pana la extrem cu tine si cu intreaga familie , ba sa fie chiar dispus sa moara pentru stapani , .... si sa vina momentul la care simti ca trebuie sa raspunzi la intreg acest devotament , si sa constati disperat ca nu ai ce face . Te uiti in ochii lui , se uita-n ochii tai , ambii intelegeti ...... ce-i de neanteles , si parca tot cainele-i mai rational si resemnat decat omul . Pffffffffffffffffff !
Ca dracu' , la radiografie , astazi , am descoperit ca are coloana ,, varza " . Ca tratament .... nimic sigur , nimic operabil , .... nimic concret . Si ,, bomboana de pe coliva " a fost un ... obiect ciudat de cam 7 cm ... in stomac ! Imi venea sa-l strang de gat pe ,, tampitul meu personal " ! De cand dracu' tine chestia aia-n el si ce-o fi ? Astia , doctorii , deja faceau scenarii : ,, il operam azi , maine , sau cel ai tarziu Sambata " . Pana a venit unu' mai cu capu' pe umeri de mi-a adus la loc pamantul sub picioare : ,, Domle , daca are apetitul normal , daca nu-l deranjaza vizibil , ce rost are sa-l ,, deschidem " ? . Chestia aia e ..... a lui !

Deci , domnilor , daca aveti nevoie de un suflet urias pret de cativa ani prin preajma dvs , ..... boxer sa fie !!! Dar nu uitati vreodata ca are si el problemele lui . Specifice rasei .
p.s. Sunt .... terminat !!!