Aventurile lui Sever la clean
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Aventurile lui Sever la clean
da gaby,ai dreptate
situatia este grava peste tot
prin unele zone critica
chiar si cei care vor sa faca ceva n-au sustinere
nu ne ramane decat sa bucuram cat mai mult de zonele care inca mai produc ceva
situatia este grava peste tot
prin unele zone critica
chiar si cei care vor sa faca ceva n-au sustinere
nu ne ramane decat sa bucuram cat mai mult de zonele care inca mai produc ceva
In anii 90,la inceput,pe Bezid,o acumulare de vreo 200 de hectare din Mures,faceam in doua ore treaba de o zi a lui Sever pe Siriu acum.Pa citeva sute de metri,de pe mal.Daca aruncai pe linga mal,jumate din lanseuri aveau atacuri de la clenuti.Daca doreai mai rasariti,aruncai lingura in larg,numarai pina la 15-20 si incepeai recuperarea-intrau mai rar ,dar punctabili
Ce e super trist e faptul ca cei care iau in folosinta bazine de la ANPA(exemplu:Bezid) nu sint interesati sa investeasca in pescuitul recreativ,pentru care,chipurile,au concesionat apa aia.Ca statul roman isi baga pixul in apele publice nu-i ceva nou,ne-am obisnuit.Dar si particularii sa faca la fel(majoritatea din ei,sau in orice caz mult prea multi),e nasol.Ape cu potential foarte bun(in cazul nostru,la spining) au fost date in grija unor mafioti,care si-au batut joc si de pesti si de pescari.Aici ,pe linga mine,asa s-au distrus Sacalaia,Bezid(asta inca nu-i chiar praf da-i aproape),Faragau,etc.Ape minunate,parte din ele rezervatii,violate de braconieri si sodomizate de stapini
Ce e super trist e faptul ca cei care iau in folosinta bazine de la ANPA(exemplu:Bezid) nu sint interesati sa investeasca in pescuitul recreativ,pentru care,chipurile,au concesionat apa aia.Ca statul roman isi baga pixul in apele publice nu-i ceva nou,ne-am obisnuit.Dar si particularii sa faca la fel(majoritatea din ei,sau in orice caz mult prea multi),e nasol.Ape cu potential foarte bun(in cazul nostru,la spining) au fost date in grija unor mafioti,care si-au batut joc si de pesti si de pescari.Aici ,pe linga mine,asa s-au distrus Sacalaia,Bezid(asta inca nu-i chiar praf da-i aproape),Faragau,etc.Ape minunate,parte din ele rezervatii,violate de braconieri si sodomizate de stapini
dorinta de imbogatire cat mai rapida...nu conteaza prin ce mijloace
tagma pescarilor sportivi este ceva neinteresant pentru stat iar pentru privat o "chestie" de muls...

tagma pescarilor sportivi este ceva neinteresant pentru stat iar pentru privat o "chestie" de muls...

Nu te imbogatesti rapid, cel putin in cazul raului Buzau. Da, te imbogatesti facand o balastiera. O vreme destul de mare balastiera de la Viperesti a stat inchisa si s-a furat din ea tot ce s-a putut fura: de la nisip si pietris pana la liniile si traversele de cale ferata. Acum cativa ani a preluat-o "baiatul ala destept" din Cislau, Dobrica sau cum ii mai zice, care a concesionat si o mare parte din valea Buzaului.
Cei pe care ii stiu eu personal ca baga plase sunt vai de mama lor de cand ii stiu. Nu sunt oameni saraci, dar daca prind peste si il vand, tot pe bautura se duc bani. Acum vreo 15 ani in urma un satean din Palici a luat o mreana de vreo 5 kg si a dat-o pe o sticla de votca. Cam asa sta treaba pe-acolo.
Au fost niste viituri mai puternice acum vreo 10 ani si se zvonea ca nu stiu care persoana prinsese peste 150 kg de scobar si era privit cu atata admiratie!! Intamplarea a facut sa fiu si eu pe malul apei cand a venit viitura si intr-adevar, dupa retragerea apelor era foarte mult peste ramas in crivina, in baltile formate si chiar pe islazul de langa apa. Satenilor care erau prezenti nu le-a ramas decat sa-l culeaga. In special scobar. Iar acum, de fiecare data cand ma gandesc la cum era apa aia si ce a ramas din ea, nu am cum sa nu imi fac sange rau. Acum vreo 2-3 ani, primavara, m-am dus pana spre Cislau pe malul apei sa vad locuri de pescuit. Abia asteptam sa vina vara sa merg iarasi pe-acolo, la pescuit. Cand am ajuns din nou dupa cateva luni, dezamagire mare: tot vadul Buzaului pe o lungime de peste un km fusese mutat in alta parte si acolo ramasese doar putina apa in niste balti. Lucrurile astea se intampla cel putin o data la doi ani, dupa bunul plac al balastierei.
Abia astept sa vina iarasi vara sa mai merg pe-acolo, la pescuit... macar niste poze sa mai fac...
Rog un moderator care are acces si la "Locuri de pescuit.." sa mute ultimile postari la "Raul Buzau"
Cei pe care ii stiu eu personal ca baga plase sunt vai de mama lor de cand ii stiu. Nu sunt oameni saraci, dar daca prind peste si il vand, tot pe bautura se duc bani. Acum vreo 15 ani in urma un satean din Palici a luat o mreana de vreo 5 kg si a dat-o pe o sticla de votca. Cam asa sta treaba pe-acolo.
Au fost niste viituri mai puternice acum vreo 10 ani si se zvonea ca nu stiu care persoana prinsese peste 150 kg de scobar si era privit cu atata admiratie!! Intamplarea a facut sa fiu si eu pe malul apei cand a venit viitura si intr-adevar, dupa retragerea apelor era foarte mult peste ramas in crivina, in baltile formate si chiar pe islazul de langa apa. Satenilor care erau prezenti nu le-a ramas decat sa-l culeaga. In special scobar. Iar acum, de fiecare data cand ma gandesc la cum era apa aia si ce a ramas din ea, nu am cum sa nu imi fac sange rau. Acum vreo 2-3 ani, primavara, m-am dus pana spre Cislau pe malul apei sa vad locuri de pescuit. Abia asteptam sa vina vara sa merg iarasi pe-acolo, la pescuit. Cand am ajuns din nou dupa cateva luni, dezamagire mare: tot vadul Buzaului pe o lungime de peste un km fusese mutat in alta parte si acolo ramasese doar putina apa in niste balti. Lucrurile astea se intampla cel putin o data la doi ani, dupa bunul plac al balastierei.
Eu personal in zona Ciuta nu am prins clean mare, desi nu avea cum sa nu fie. Si nici mult. Era in schimb foarte multa mreana mare si scobar. Erau pline vadurile acelea. Uneori veneam de cu seara "sa prindem loc" si cel mai bine prindeam mreana in zorii zilei, dupa ce nadeam bine vadul. Clean mare am prins in locurile dintre sate sau comune, mai neumblate.adrian99 scrie:paule,imi aduc aminte de zona Ciuta(cate gropane)care tineau peste mult si mare
am vazut la un localnic mrene intre 3si 5kg,e drept prinse la porumb.
scobar mare(la kil)....clean mare.eram singurul care pescuia cu artificiale(voblere cozma,dawn)
vremuri....
Abia astept sa vina iarasi vara sa mai merg pe-acolo, la pescuit... macar niste poze sa mai fac...
Rog un moderator care are acces si la "Locuri de pescuit.." sa mute ultimile postari la "Raul Buzau"
-
- veteran
La vara poate facem o intilnire,cei care pescuim pe Buzau,Siriu,nu va cotiti,cred ca ar fi frumos,poate gasim si peste,nu doar amintiri si peisaje superbe.Va bagati?
Eu ma bag, cred ca în a doua săptămâna din iulie voi fi acolo. Daca ar fi sa ne intalnim undeva intre Badila si Cislau ar fi perfect, nici nu as avea nevoie de masina sa ma deplasez
. Daca nu, poate facem o iesire pe Siriu...

da pe Siriu ar fi cel mai bine.
ne gasim si facem un pescuit frumos
din barca ar fi cel mai bine.daca nu si de pe mal
ne gasim si facem un pescuit frumos
din barca ar fi cel mai bine.daca nu si de pe mal
-
- veteran
Si pe Bisce ar fi niste locuri superbe.Cit despre barca ,daca nu vind Zodiacul pina atunci,il iau .Deja ma asteapta in Buzau,umflata intr-o mansarda.Ultimii 3 ani,mai putin 2013,pe 31 Decembrie pescuiam pe Siriu,la biban.Si mai am si un cort ,de 10 persoane,decomandat,deci mai sint locuri 

'Neata!
Deci asa ramane, ne vedem pe Siriu. Propun ca loc de intalnire viaductul Giurca, apoi mai vedem unde plecam de-acolo
Barca nu am, dar poate vreo 2-3 clenuti am sa pacalesc si de pe mal. Merge si o noapte de stat la cort, numai sa nu vina Mos Martin in vizita. Pe Basce sunt locuri frumoase, daca te referi la Basca aceea care vine de la Gura Teghii, cealalta care se varsa la Cislau nu are ciste stie ce locuri, am pescuit clenut pe ea si doar atat. Nici locuri adanci nu are. Oricum, locuri frumoase sunt si de la Patarlagele in sus. Abia astept
Deci asa ramane, ne vedem pe Siriu. Propun ca loc de intalnire viaductul Giurca, apoi mai vedem unde plecam de-acolo

Barca nu am, dar poate vreo 2-3 clenuti am sa pacalesc si de pe mal. Merge si o noapte de stat la cort, numai sa nu vina Mos Martin in vizita. Pe Basce sunt locuri frumoase, daca te referi la Basca aceea care vine de la Gura Teghii, cealalta care se varsa la Cislau nu are ciste stie ce locuri, am pescuit clenut pe ea si doar atat. Nici locuri adanci nu are. Oricum, locuri frumoase sunt si de la Patarlagele in sus. Abia astept

pe Basci(zona Gura Teghii) sunt locuri superbe,putin umblate
inca mai tin pastrav,lipan,clean
merita luate la pas
inca mai tin pastrav,lipan,clean
merita luate la pas