Aventurile lui Sever la clean
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Aventurile lui Sever la clean
In '96 era peste tot peste mai mult. Nu inteleg, doar si atunci se bracona, dar tot exista peste, acum este din ce in ce mai putin. Pe Siriu am fost la pescuit pentru prima data prin 2010, cu tine si cu Alex si am mai fost doar de vreo 2-3 ori de-atunci.
Revenind la emisiune, aseara a dat-o in reluare. Tot cu clenuti mici s-a "luptat" si cu ceva bibanei.
Revenind la emisiune, aseara a dat-o in reluare. Tot cu clenuti mici s-a "luptat" si cu ceva bibanei.
eu am observat un declin incepand cu 2010
pana atunci mai faceam partide bunicele
incepand cu 2011 din ce in ce mai slab.
culmea de prins am prins mai bine pe rau,de la Valea Neagra in sus
ce este rau bibanul a urcat si acolo
pana atunci mai faceam partide bunicele
incepand cu 2011 din ce in ce mai slab.
culmea de prins am prins mai bine pe rau,de la Valea Neagra in sus
ce este rau bibanul a urcat si acolo
...zic ca inclusiv barajul a daunat mult cleanului, aval de baraj...
Barajul de la Candesti a daunat foarte mult pestelui de pe Buzau. Dupa constructia acestuia s-a diminuat mult populatia piscicola. Inainte de a fi construit, cand erau viituri, urca foarte mult peste din Siret, dupa constructie a ramas doar pestele dintre cele doua baraje, Candesti si Siriu. Anul asta poate voi urca si eu mai sus de Valea Sibiciului, inspre Nehoiu in cautarea cleanului. Anul trecut nu mi-a venit sa cred cat de pustie era garla, locuri minunate dar lipsite de viata ...
paule,aline pestele s-a cam dus
ramane doar frumusetea locurilor

ramane doar frumusetea locurilor

...si amintirile, baieti.
Primii mei scobari i-am prins la Ciuta, pe la vreo 10 ani.
Ma urcam cu bartanu' pe-o stanca inalta la baza ei Buzau forma o bulboana tzapana, iar de-acolo urmaream bancurile de scobari intr-o apa limpede-cristal. Ti se 'nmuiau genunchii ce matahale roiau pe-acolo.
...de clenosi, nu mai vorbesc...
Deh, vremuri...

Primii mei scobari i-am prins la Ciuta, pe la vreo 10 ani.
Ma urcam cu bartanu' pe-o stanca inalta la baza ei Buzau forma o bulboana tzapana, iar de-acolo urmaream bancurile de scobari intr-o apa limpede-cristal. Ti se 'nmuiau genunchii ce matahale roiau pe-acolo.
...de clenosi, nu mai vorbesc...
Deh, vremuri...
-
- veteran
De ce dupa 2010 a scazut populatia piscicola? Un raspuns este ca de atunci s-au intors acasa multi capsunari din Spania, Italia si mai stiu eu ce alte tari, si cum acasa este naspa sa muncesti pe 1000 de lei, ca deh, in Spania faceau 1000 euro, s-au apucat de braconat. Asta este situatia la Budeasa, dar cred ca poate sa fie un raspuns valabil peste tot.
cosmine,braconajul pe zona lacului Siriu este pe ultimul loc in scaderea populatiei piscicole
lacul are putine cai de acces,adancimi mari(de la mal)
nu zic,am vazut setci scoase de prin anumite zone
dar nu-l putem compara cu Budeasa
ca s-a marit nr pescaricilor....da,aici ai dreptate
la fel si nr sculelor ieftine de pescuit,a manelelor,lipsei de respect fata de apa...
la fel si nr sculelor ieftine de pescuit,a manelelor,lipsei de respect fata de apa...
intreaba-i pe baietii de la Ploiesti dupa concursurile LRS cine cara clean cu sacu iarna !!!!adrian99 scrie:cosmine,braconajul pe zona lacului Siriu este pe ultimul loc in scaderea populatiei piscicole
Deh, peste de interes culinar