..............34 de ani!Atit a trecut, 4 matrie 1977.o sa tin minte,pentru ca in accea zi am fost la pescuit la cretuleasca, in oala.Fusesem cu citeva zile inainte si il dibuisem.Ciortan(1-1,5 kg) ,caras, balos(eram pescar de stationar).Cu o zi inainte, ninsese si tot ne am dus,a mincat in draci si ne propusesem sa venim si a doua zi(am fost 4, intr un wartburg)!Seara s a intimplat nenorocirea .El, unul s a prapadit,26 ani statea in celebrul OD 16 ,
Dumnezeu sa il ierte !.....sa aiva acolo sus o "dunare" a lui.O luna jumatate am fost "voluntari"in costume de garzi si pot spune, ca am ajutat multi oameni,toti, care am fost acolo!AS VREA CA ASA CEVA SA NU SE MAI INTIMPLE, NICIODATA!
4 martie 1977!.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Didel, 32 de ani; sunt nascut in acelasi an doar ca in luna Mai 
da...putem spera ca nu se va mai intampla...dar mai bine ar fi sa ne pregatim.
Cutremure de aceiasi talie in alte tari nu faceau atatea pagube..nici victime... si desi suntem departe de japonezi , ar trebui facut ceva si invatat de la ei...
Cumnata mea lucreaza la un institut de de seismologie si lucreaza in colaborare cu niste japo, am vazut niste filme cu organizarea si mobilizarea lor la cutremur ... am ramas mut.
dar e munca la multe nivele.

da...putem spera ca nu se va mai intampla...dar mai bine ar fi sa ne pregatim.
Cutremure de aceiasi talie in alte tari nu faceau atatea pagube..nici victime... si desi suntem departe de japonezi , ar trebui facut ceva si invatat de la ei...
Cumnata mea lucreaza la un institut de de seismologie si lucreaza in colaborare cu niste japo, am vazut niste filme cu organizarea si mobilizarea lor la cutremur ... am ramas mut.
dar e munca la multe nivele.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
nu prea am realizat eu atuncea ce mare grozavie s-a petrecut.
in orasul nostru nu au fost victime sau mari daramaturi
eram in casa,putin bolnav,cu saraca bucanica mea dumnezeu so ierte,si ma straduiam sa bag pestii inapoi in acvariu.
nu intelegeam de ce naiba incepusera sa sara afara din acvariu si am rezolvat problema punand un geam deasupra,iar pe catel l-am certat sa nu mai urle.
ce prost eram,daca as fi stiut atuncea sa "citesc" semnele...............
in orasul nostru nu au fost victime sau mari daramaturi
eram in casa,putin bolnav,cu saraca bucanica mea dumnezeu so ierte,si ma straduiam sa bag pestii inapoi in acvariu.
nu intelegeam de ce naiba incepusera sa sara afara din acvariu si am rezolvat problema punand un geam deasupra,iar pe catel l-am certat sa nu mai urle.
ce prost eram,daca as fi stiut atuncea sa "citesc" semnele...............
Aveam 13 ani.
Ma jucam cu fratele meu (el este cu 6 ani mai mic). Faceam omuleti din plastilina ... ii puneam pe tablia unui scaun (le presam usor picioarele cit sa se lipeasca putin
) apoi miscam scaunul pina cadeau ... adica simulam un cutremur sa vedem cum cad oamenii.
Imediat dupa cutremur am remercat ca ultimul omulet facut nu cazuse.
In orasul in care locuiam atunci (Roman) nu au fost victime.
Abia dupa am inceput sa inteleg ce tragedie poate insemna un asemenea cutremur ... si parca, pe masura ce inaintez in virsta, sunt tot mai speriat de neputinta omului in fata unor astfel de situatii.
Ma jucam cu fratele meu (el este cu 6 ani mai mic). Faceam omuleti din plastilina ... ii puneam pe tablia unui scaun (le presam usor picioarele cit sa se lipeasca putin

Imediat dupa cutremur am remercat ca ultimul omulet facut nu cazuse.

In orasul in care locuiam atunci (Roman) nu au fost victime.
Abia dupa am inceput sa inteleg ce tragedie poate insemna un asemenea cutremur ... si parca, pe masura ce inaintez in virsta, sunt tot mai speriat de neputinta omului in fata unor astfel de situatii.
-
- veteran
Daca se intampla si vine mister Earthcake peste noi sper sa ma prinda la pescuit pe balta cu stiuca aia de 10 kile in capatul firului....
sau la un lipan pe Cheile nerei, un pastrav in Cheile Beusnitei, sa vad cum cad bolovanii din peretii defileului.
Lasand gluma la o parte, sper sa nu fie victime (oameni si animale) ci doar pagube materiale. De pilda sa cada cladirea guvernului, Casa Poporului etc.

Lasand gluma la o parte, sper sa nu fie victime (oameni si animale) ci doar pagube materiale. De pilda sa cada cladirea guvernului, Casa Poporului etc.