Daca e sa vorbim despre comerciantii nostri de scule de pescuit, intram intr-o discutie ampla si finalul nu are darul sa ne dea mari sperante. Nu vreau sa le iau apararea, dar nici daca le sar in cap nu rezolvam nimic , e normal sa-si doreasca sa faca profit insa cam avem piata pe care ne-o meritam incep sa cred uneori.
Piata de produse de carpfishing unde s-a investit masiv in ultimii 10 ani este o piata cat de cat matura, investitiile si-au aratat roadele , insa cenusareasa , piata de spinning , inca e dominata de chinezisme ieftine si e departe de a fi matura.
In spin nu s-au facut nici pe departe macar 10% din investitiile care s-au facut in amenajarea baltilor de crap spre exemplu. Cate energii si interese nu s-au unit cand a fost necesar sa propovaduiasca la crap sistemul C&R in Romania de care stiam numai din filme daca stiam. In spining nu avem nici macar balti populate corespunzator , nu avem baza logistica, deci de unde sa fie vanzari adecvate in magazinele de specialitate ?!? Nimic nu e intamplator, totul se leaga si se construieste pas cu pas, cu rabdare , cu eforturi si se vad si rezultatele . Dar unde nu s-au facut deloc eforturi ce rezultate sa se vada ?!?
In magazinele de pescuit inca carpfishingul are primul cuvant de spus si abea ulterior intr-un colt nasparliu al magazinului gasesti ceva produse de spin. Insa pare se ca lucrurile usor usor sunt in schimbare, dar trebuie sa mai avem rabdare, spinningul pare ca incepe sa mai ia ceva viteza insa si criza asta a blocat puternic sectorul si investitiile sunt cu atat mai riscante si mai greu de facut astazi. Cu alte asteptari si cu alt elan investeai intr-un magazin de carpfishing in 2004-2005 si altfel te gandesti sa investesti acum intr-unul de spinning, e un adevar si o realitate.
Cat priveste Avid-ul de 8.6 de < 1 oz o sa-l caut sa-l vad ca sa-mi pot face o impresie cat de cat, insa trebuie sa revin si sa spun ca Dragonul mi-a lasat o impresie foarte frumoasa si sunt sanse mari sa fie alesul, cu atat mai mult cu cat si chrisfisher nu a fost deosebit de incantat de Avid.
Timp este acum berechet de cercetat si studiat piata, nu e nici un motiv de graba mai ales ca trei luni de zile va fi pace si liniste.
Cele bune voua si Sarbatori Fericite in continuare !