Cateva cuvinte in plus despre lanseta.
Varful are acel "give away" atat de apreciat de americani. Romanii vorbesc despre acel varf permisiv care ii ofera pestelui posibilitatea de a inhala naluca. Cred ca, mai degraba, e vorba de momentul contrei, care are o acceleratie progresiva si nu smulge naluca, personal nu prea cred in chestia cu inhalatul. Insa ca ai mai putine rateuri cu un varf permisiv mi se pare o evidenta. In plus, chiar si la jerkuiri/twitchuri, naluca joaca mai bine cu o lanseta la care varful atenueaza miscarile prea bruste din incheietua mainii. De-aia unii simt nevoia sa foloseasca monofilament, altii prefera o lanseta cu varf permisiv

Iar altii, prea putin, isi dau incheietura mainii la scoala si pescuiesc bine cu orice scule...
Varful asta ajuta si la lanseuri cu gramaje mici. Chiar se incarca de la 7 grame, greutate totala jig+guma.
In plus, fiind o lanseta de flipping, primul inel al lansetei este deplasat mult mai in fata. Tehnica de flipping/pitching e misto, iti adauga cateva atu-uri in arsenal, iar lanseta asta e facuta special (dar nu doar) pentru asa ceva: sa lansezi extrem de precis in proximitate, silentios, printre crengi sau la marginea plaurilor, apoi, de la contra data pestelui, sa ai in mana o lanseta super puternica, cu care sa il poti scoate repede din salata. Iar cu modelul asta poti smulge din orice agatatura un peste ca salaul sau stiuca. Inelul dus mai in fata nu afecteaza deloc lanseurile, din cate am observat eu.
Insa la scuturarea la rece, lanseta te poate induce in eroare: "jig, pe rau" - ar spune oricine. Nu ar fi fals, ci doar partial adevarat.
In loc de concluzie, e lanseta (chiar toata seria) la care chiar s-a investit in conceptie si materiale. E usoara, puternica, senzitiva, cu inele si mandrina Fuji, carbon Toray - si chiar este o incercare de a prinde intr-o singura lanseta ce au mai bun de oferit scolile japoneza si americana.
Singurul dezavantaj, dupa mine, este dificultatea la transport.