GAlet

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Puiu.BZ
veteran
veteran

GAlet

Mesaj de Puiu.BZ » 15 Feb 2010, 09:19

Salut suflarea pescareasca.

Posed, printre altele, o mulineta de la Cormoran CORCAST nustiucat.
Am schimbat un galet in garantie. Motivele...poate material prost, poate actiunea galetului defectuoasa.
Intrebare: confectioneaza cineva astfel de piese sau trebuie mers la magazinul de "scule" noi?
Imi place mulineta asta pt. rata ei buna si pentru lejeritatea lanseurilor, avand tamburi cu diametru mare.

bogdan_br
junior
junior

Mesaj de bogdan_br » 15 Feb 2010, 10:58

Incearca sa gasesti un strungar meserias care sa ti le faca dintr-un inox mai dur si foarte bine finisate, cu o rugozitate cat mai mica. Eu asa am mai prelungit durata de functionare a unor mulinete si am fost multumit.

Si pentru ca tot suntem on topic, am si eu o intrebare pentru ceilalti confrati. Am vazut la un pescar de spin o mulineta cu galet din ceramica, care cica se preteaza foarte bine la pescuitul cu fir textil, dar in comert nu am gasit asa ceva. Ati vazut, sau ati folosit asa ceva, ce parere aveti? Nici in magazinele virtuale nu crec ca se gasesc. Ma puteti indruma eventual catre un link, etc ?
Va rog macar sa-mi recomandati o mulineta cu un raport bun calitate/pret, cu care pescuiti de mai mult timp, numai cu fir textil (mai ales la stiuca, unde tensiunile in fir sunt mai mari datorita agataturilor in iarba) si la care nu ati avut pana acum probleme cu galetul. Multumesc.

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 15 Feb 2010, 12:04

Am avut doua mulinete Okuma cu galet ceramic, le-am folosit cu textil ani buni, si au trecut in nefiinta cu galetul intact, fara nici o zgarietura, sant sau alte defecte.

bogdan_br
junior
junior

Mesaj de bogdan_br » 15 Feb 2010, 12:54

Lucius scrie:Am avut doua mulinete Okuma cu galet ceramic, le-am folosit cu textil ani buni, si au trecut in nefiinta cu galetul intact, fara nici o zgarietura, sant sau alte defecte.
.

Mai stii cumva ce model erau mulinetele Okuma ? Poate reusesc sa le gasesc si eu de vanzare pe undeva. Multumesc

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 15 Feb 2010, 13:10

La fel am avut si eu o Okuma Miramar cu galet din ceramica, foarte multumit de ea, am folosit-o cu textil, n-a avut nimic... :wink:

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 15 Feb 2010, 13:30

Unul a fost un miramar micut usor, celalalt era un alt tip de marime 4000, dar din pacate nu imi mai amintesc numele modelului.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 15 Feb 2010, 16:27

Pescuiesc numai cu textil de 10 ani si inca nu am avut o mulineta cu probleme la galet, am folosit mulinete Daiwa, Shimano, Ryobi, Trabuco, Sert, Okuma, diferite modele ale fiecarui producator, intr-adevar nu cele mai ieftine, dar am avut modele incepand cu 40-50Euro, pret de magazin.
In general, mulinetele trebuie sa aiba un termen de garantie, foloseste-o intensiv in timpul garantiei si daca are ceva, da-o inapoi.

Scrie răspuns