numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

"...in plus iti creste inima cand prinzi cu ceva facut de tine

"
Ceea mai mare satisfactie in pescuit e , cand prinzi peste ,indiferent de marime cu o naluca facuta de tine .
Am avut pe undeva de 1.5 mm parca ,daca mai gasesc pe unde e trimit MP sa scrii adresa unde sa trimit .
-
Bogdan_Alex
- veteran

-
@Radu G H - ar fi suficient pt inceput sa vad daca functioneaza ce vreau eu sa fac.
@kzoli - ok , mersi mult!
-
Radu G H
- senior

D-ami adresa sa-ti trimit. Sau da-mi un tel pe 0744796697.
In ceea ce priveste pretul stai linistit...e moca. Mai trebuie cateodata sa sprijinim spiritele creative.
Stiu cum e.... ca m-a bantuit si pe mine obsesia creatie....si au iesit niste voblere prinzatoare. A meritat framantarea.
-
Bogdan_Alex
- veteran

-
wow da in TG Mures e alt fus orar? Ce matinali sunteti

.
Mersi mult Radu, am sa te sun in cursul zilei de azi.
-
Radu G H
- senior

L-am trimis prin posta ....spor la treaba!
Daca ai nevoie, pot sa-ti trimit si niste lemn de tei..e foarte bun pt voblere. Eu am facut si din tei si din balsa si imi pare mai potrivit cel de tei. Intr-o vreme voiam sa le fac din spuma dar am abandonat temporar ideea. Poate te apuci tu.
Mic sfat pe care poate il cunosti:....inainte sa decupezi fa-ti pe calculator modelul de barbeta, listeaza-l pe hartie autoadeziva, lipeste-l pe policarbonat si decupeaza cu freza urmarind conturul. Va iesi bine.
Foloseste Flex Coat Lite pentru ultimul strat si usca-le invartindu-le continuu.
Eu mi-am facut un aparat de uscare ce invarte permanent pana se usca . E important pt. ca in felul acesta stratul de rasina se aseaza uniform.
-
semlecangheorghe
- veteran

Radu ,am si eu o intrebare:dupa ce corpul voblerului are forma care ti-ai dorit-o,ii mai aplici suplimentar ceva ,un strat de grund sau il tii in baie de lac ceva timp,sau pur si simplu il vopsesti?Daca cumva stratul final este gaurit de dintii pestelui saude lovirea triplelor de corpul voblerului(care nu este de neglijat,cind dai cu fir textil),nu se umfla de la apa,depreciindu-se?
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
Radu G H
- senior

Dupa lestare , introducerea camerei de rezonanta (dupa caz) si armarea cu sarma dentara, se umple spatiul ramas (santul de pe burta) cu pilitura de lemn amestecata cu rasina epoxidica. Dupa ce s-a uscat foarte bine trebuie date cu un chit (spray) rezistent si se slefuieste cu hartie abraziva fina....dupa care se vopseste cu aerograful sau cu sprayuri cu vopsea + rasina epoxidica. Toate astea in cazul voblerelor pt. clean sau avat.
In ceea ce priveste voblerul din lemn pt. stiuca, salau, somn trebuie un tratament special...(unii folosesc o solutie obtinuta din dizolvarea mingilor de ping-pong in acetona, sau alte metode ).
Eu cred ca totusi este mai simplu si eficient sa obtii voblere pt stiuca , prin turnarea spumelor cu densitatati diferite in matrite...odata ce ai obtinut un model prinzator. Din lemn este destul de greu sa obtii voblere cu o calitate constanta si identice din pct. de vedere al evolutiei...mai ales daca le faci manual de la A la Z.
-
Radu G H
- senior

Oricum...discutia asta cred ca trebuie sa o purtam in alt loc, aici e zona de comert a forumului. Ne putem muta oricand conversatia in locul potrivit.
-
radu_bug
- utilizator constant

crysst scrie:am inteles....parerea mea personala este ca trebuie sa fii putin masochist sa te apuci sa manufacturezi voblere.
o parere f. proasta . daca te mai interesezi putin pe la pescarii de concurs la clean-pastrav ai sa afli cu stupoare ca cei de pe podium castiga cu voblere hand-made

-
crysst
- veteran

RADU_DRILL scrie:crysst scrie:am inteles....parerea mea personala este ca trebuie sa fii putin masochist sa te apuci sa manufacturezi voblere.
o parere f. proasta . daca te mai interesezi putin pe la pescarii de concurs la clean-pastrav ai sa afli cu stupoare ca cei de pe podium castiga cu voblere hand-made

este prerea mea.....si este foarte buna pentru mine....nu vreau sa ma interesez la nimeni pentru ca nu vreau sa imi schimb parerea.....tu te bagi ca musca.