CUM SA PLATESTI COMENZI EXTERNE CU COMISION MINIM

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

dalea robert
senior
senior

CUM SA PLATESTI COMENZI EXTERNE CU COMISION MINIM

Mesaj de dalea robert » 24 Feb 2012, 17:01

Salut, am avut norocul sa pot face o comanda care a si ajuns, intre timp, pentru doua cloncuri TARENZI; problema este ca pentru plata, cand am incercat prin Western sau transfer bancar, comisionul este intre 45-55 de euro pentru sume de la 1 la 100 de euro, in functie de banca, ceea ce dupa mine inseamna mai rau decat camataria, dar am reusit printr-un var din Italia sa platesc fara niciun comision. Cum se pot face platile pentru comenzi externe, sa zicem din Europa(separat si pentru alte continente), cu comisionul minim? Am tot auzit de paypal, eu pana acum am facut comenzi print-un prieten, deci nu cunosc toate detaliile acestea, cine are informatii in legatura cu aceasta problema, poate ne lumineaza si pe noi, cei care n-am avut ocazia sa le aflam!! :wallbash: :x :shock:
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

old_radu
veteran
veteran

Re: CUM SA PLATESTI COMENZI EXTERNE CU COMISION MINIM

Mesaj de old_radu » 24 Feb 2012, 17:50

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 24 Feb 2012, 18:51

Mai pe scurt : PayPal plateste furnizorul (care accepta plata prin PayPal) la comanda ta sau poate trimite bani din contul tau (card Master,Visa,etc) oriunde in lume. Marele avantaj al acestui sistem este faptul ca nu mai poti fi "tzepuit" - singurul care are acces la cardul tau bancar este PayPal (nu mai trebuie sa comunici datele cardului la cel de la care cumperi si despre care nu stii cat de serios este). Majoritatea comerciantilor accepta PayPal iar cei care nu mentioneaza expres acest lucru pe site-ul lor trebuie intrebati (ex.: MudHole accepta plata prin PayPal in anumite conditii - banale)
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 24 Feb 2012, 18:59

sau aici: https://www.paypal-europe.com/romana/?m ... 0-12439-19

pentru a obtine un cont PayPal ai nevoie de:
1) o adresa de e-mail;
2) un card Visa/Visa Electron in euro sau $, preferabil la o banca care nu percepe taxa de conversie in alta valuta, eu am Visa BCR in euro si comisionul de converisie este 2% :( ,
3) 1,5 euro in cont, pentru comision verificare card, se returneaza dupa verificare;
4)configurarea contului PayPal......,printre altele se introduc datele cardului, dupa care se cere activarea;
5) activarea cardului - se solicita parola de activare la banca la care aveti cardul (prin telefon), dupa 3-4 zile de la data crearii contului;
6) dupa activarea cardului se pot face plati!!!

Foarte important, vanzatorul trebuie sa detina un cont paypal!
Comisionul pentru cumparator este ''0'' (zero)

PS: nu recomand pastrarea banilor pe cardul de PayPal.
Imagine

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 24 Feb 2012, 19:32

eu am cardul 'student' de la raiffeisen (mare hoti, ca toti de altfel), este un mastercard, la care am primit si un mini calculator astfel incat atunci cand ma autentific pentru internet banking introduc codul generat de acel calculici... la fel si cand fac plati de pe card, trebuie sa autorizez plata printr-un cod generat tot de acel calculici :D

Contul este in lei, comisioanele sunt zero iar daca cumpar in valuta conversia se face la cursul BNR :D in rest sunt niste escroci :lol:

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 24 Feb 2012, 19:40

Merge si card in lei fara nici o pb...folosesc paypalul de 3 ani si am avut doar carduri in lei...Se face conversia automat cand trimiti-primesti si comisioanele sunt f. mici!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Feb 2012, 19:44

Ionut the carp scrie:eu am cardul 'student' de la raiffeisen (mare hoti, ca toti de altfel), este un mastercard, la care am primit si un mini calculator astfel incat atunci cand ma autentific pentru internet banking introduc codul generat de acel calculici... la fel si cand fac plati de pe card, trebuie sa autorizez plata printr-un cod generat tot de acel calculici :D

Contul este in lei, comisioanele sunt zero iar daca cumpar in valuta conversia se face la cursul BNR :D in rest sunt niste escroci :lol:
calculiciul ala este un token si este foarte bine ca il ai, astfel varianta ta de internet banking este cu mult mai sigura.
dar aici era vorba de altceva si nu de internet banking
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 24 Feb 2012, 19:55

am incercat sa fac o plata prin internet banking in Austria, pentru 12 euro comisionul era 25 euro, cred ca v-ati dat seama de ce numai am incercat :wink:
Imagine

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 25 Feb 2012, 00:03

Ionut the carp scrie:eu am cardul 'student' de la raiffeisen (mare hoti, ca toti de altfel), este un mastercard, la care am primit si un mini calculator astfel incat atunci cand ma autentific pentru internet banking introduc codul generat de acel calculici... la fel si cand fac plati de pe card, trebuie sa autorizez plata printr-un cod generat tot de acel calculici :D

Si eu am un token de la BCR, dar nu am incercat decat tranzactii interne, pentru exterior ti se cer atatea date, incat nu prea ai cum sa le obtii de la destinatarul la care vrei sa trimiti banii. Varianta cu paypal cred ca ramane singura optiune de folosit!! Multumesc pentru informatii!!
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

cristian.onofrei
junior
junior

Mesaj de cristian.onofrei » 25 Feb 2012, 02:40

Salut,

Poti sa trimiti si bani unei persoane cu PayPal?

Nu va recomand sa trimiteti bani cuiva de afara prin transfer bancar! M-am interesat si am aflat comisionul la banca mea: 0,15%, minim 50 LEI. Am zis ca e mai mult decat civilizat si am trimis in State 720 $. Am ramas surprins sa aflu ca au ajuns la vara mea doar 665 $. Explicatia bancii mele a fost ca "probabil restul de bani au fost comisioanele bancilor prin care s-a facut transferul".

Toate bune!
Rabdarea este amara, dar fructele ei sunt dulci.

Scrie răspuns