CUM SA PLATESTI COMENZI EXTERNE CU COMISION MINIM

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

dalea robert
senior
senior

Re: CUM SA PLATESTI COMENZI EXTERNE CU COMISION MINIM

Mesaj de dalea robert » 25 Feb 2012, 03:36

cristian.onofrei scrie:Salut,

Poti sa trimiti si bani unei persoane cu PayPal?

Nu va recomand sa trimiteti bani cuiva de afara prin transfer bancar! M-am interesat si am aflat comisionul la banca mea: 0,15%, minim 50 LEI. Am zis ca e mai mult decat civilizat si am trimis in State 720 $. Am ramas surprins sa aflu ca au ajuns la vara mea doar 665 $. Explicatia bancii mele a fost ca "probabil restul de bani au fost comisioanele bancilor prin care s-a facut transferul".

Toate bune!

Am inteles ca se face transferul prin calculator, din contul bancar la care este cardul atasat, catre contul electronic paypal, din care, apoi, tot prin calculator, se face transferul sumei catre contul destinatarului! Am inteles bine, sau nu? Care este asemanarea sau deosebirea cu situatia relatata? :? :?:
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 25 Feb 2012, 04:48

Robert...ai inteles bine cu PayPal....
Cristian Onofrei nu cred ca a trimis cu PayPal ci direct de la banca. Asta ar fi deosebirea.
Si explicatia bancii lui mi se pare idioata. Ori pot trimite banii in contul rudei din SUA cu 0,15 % ori nu..Ca doar nu pot sa ciupesca toate bancile de pe traseu citiva dolari, ca nu i-a trimis cu postalionul in boccelutza de matase.
Serviciul Money Gram e al doilea dupa PayPal la capitolul cinste, pret mic si rapiditate.
Era chiar ceva hazliu scris sub o reclama Western Union ce zicea:
-De ce sa folosesti alt serviciu pentru transfer de bani?
-Pentru ca Money Gram e mult mai ieftin......era scris cu un marker gros sub .. :lol:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 25 Feb 2012, 05:00

Multumesc pentru informatii, totusi inca ma mai surprinde prostia romaneasca, de a merge inainte, ca berbecul, cu Western Union, majoritatea; eu nu ma pot lasa furat in halul asta, pentru ca altfel nu pot califica aceste valori de comision pe care le percep acesti hoti pentru cateva taste folosite la calculator!! :x :evil:
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 25 Feb 2012, 09:03

cristian.onofrei scrie:Salut,

Nu va recomand sa trimiteti bani cuiva de afara prin transfer bancar! M-am interesat si am aflat comisionul la banca mea: 0,15%, minim 50 LEI. Am zis ca e mai mult decat civilizat si am trimis in State 720 $. Am ramas surprins sa aflu ca au ajuns la vara mea doar 665 $. Explicatia bancii mele a fost ca "probabil restul de bani au fost comisioanele bancilor prin care s-a facut transferul".

Toate bune!
Se pot trimite, daca beneficiarul are cont Paypal.

In legatura cu faptul ca nu a ajuns toata suma la beneficiar, lucrurile stau cam asa: banii au ajuns in banca beneficiarului, respectiv cei 720$, la care banca aplica un comison, astfel beneficiarul ramane cu doar 665$.

Pentru transfer international exista 2 variante de comisionare:
varianta 1
Comisionul este impartit intre platitor si beneficiar (Comisionul bancii prin care faci transferul este suportat de platitor iar comisionul bancilor corespondente si beneficiara este suportat de beneficiar)
varianta 2
Toate comisioanele sunt suportate de platitor

Este evident ca tu ai bifat prima varianta ( care este dealtfel, implicita)
Imagine

ssfisher
veteran
veteran

Mesaj de ssfisher » 25 Feb 2012, 11:59

draqdevil scrie:Merge si card in lei fara nici o pb...folosesc paypalul de 3 ani si am avut doar carduri in lei...Se face conversia automat cand trimiti-primesti si comisioanele sunt f. mici!
Asa cum zice si "draqdevil" se poate atasa la contul de Paypal si un card de lei dar ptr. cumparaturi de afara este preferabil sa ai un card in valuta deoarece conversia valutara RON-EUR nu se face la cursul BNR din ziua tranzactiei ci la o rata de schimb internationala mult mai mare.
De exemplu, eu am achizitionat de pe E-bay mai multe produse in 26.01.2012, pretul total (in care este inclusa si taxa de expediere) a fost de 49,70 Euro. Plata s-a facut prin Paypal iar suma totala "trasa" de pe card-ul meu de lei a fost de 223,88 RON deoarece rata de schimb indicata pe site-ul Paypal la momentul incheierii tranzactiei a fost de 1 RON = 0,221994 EUR ceea ce inseamna, la un simplu calcul matematic, ca 1 EUR= 4,5046 RON, in conditiile in care cursul BNR din ziua de 26.01.2012 indica o rata de conversie de 1 EUR=4,3396 RON.
Cu alte cuvinte, este preferabil sa ai un card in EUR de pe care sa faci platile pe Paypal deoarece daca la o suma mica diferenta de 0,165 nu reprezinta o suma semnificativa, in cazul unor achizitii de sute sau chiar mii de EUR diferenta dintre cele doua cursuri de schimb insemna o pierdere destul de mare care poate fi evitata facandu-se plata direct in EUR.

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 25 Feb 2012, 12:17

A fost necesara plata vreunui comision? Sau avea si destinatarul cont paypal? :?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Feb 2012, 12:36

Cu pay pal nu ai cum altfel sa platesti... doar daca are si destinatarul cont pay pal.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 25 Feb 2012, 13:40

Una peste alta,PayPal-ul ramane cea mai sigura si ieftina modalitate de a plati pe tot mapamondul inclusiv catre alte persoane (care au cont PayPal) De ani buni il folosesc si nu am avut surprize neplacute.Si la urma urmei daca ai o "matusa" in State care iti cumpara mai des diverse de pe acolo,nu e mare lucru sa-si faca cont PayPal si sa-i trimeti banii cu costuri "moca"
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 25 Feb 2012, 14:06

cristian.onofrei scrie: Salut,
Daca persoana la care trimiti are cont Pay Pal, linistit poti sa o faci :wink:

cristian.onofrei
junior
junior

Mesaj de cristian.onofrei » 25 Feb 2012, 15:19

Va multumesc tuturor pentru lamuriri.

In general cand vreau sa cumpar ceva, fac comanda si o platesc eu, dar la destinatia pachetului trec adresa rudei din State (majoritatea site-urilor accepta asta). Cred ca asta este defapt cea mai buna varianta, pentru ca nu mai pui pe altii sa comande ce-ti doresti tu (wish list, etc...).
Am vrut insa sa cumpar mai multe de pe un site care nu accepta cardurile din Romania si a trebuit sa trimit bani. Nestiind ce insemna exact PayPal, cea mai ieftina varianta pe care am gasit-o a fost aceea de a trimite banii prin transfer bancar.
La ING Bank comisionul declarat pentru transfer era asa cum am mai spus destul de mic.

@Jedi
S-a intamplat exact ca si cu postalionul...

@vasile
Am bifat intradevar prima varianta.
Problema e in felul urmator:
15 $ comision ING - stiam de el
15 $ comisionul bancii in care au ajuns banii - ciudat, nu stiam de el pentru ca nu am intrebat, dar era ceva la vedere.
25 $ e diferenta de bani care s-a evaporat pe drum... ca si comisioane ale bancilor corespondente (asta e termenul dat si de banca). O suma destul de mare tinand cont ca nu esti informat ca se poate intampla asta. Asta m-a deranjat cel mai mult si de aceea am postat aici, pentru ca toti ceilalti care citesc sa cunoasca "ciorba" si sa nu se friga...

Va salut!
Rabdarea este amara, dar fructele ei sunt dulci.

Scrie răspuns