Alternative content

Pescuit sportiv la rapitori - Cel mai mare site despre pescuit la rapitori din Romania, forum de discutii despre pescuit cu peste 16.000 de mesaje. Articole noi despre pescuit la rapitori saptamanal ! Mai contine baza de date cu informatii despre pescuit, harti online, galerie foto, anunturi
Pestii rapitori Pescuitul rapitorilor Echipamente si accesorii Povestiri Schimba informatii Anunturi Galerie foto Forum
Autentificare
Creeaza-ti un cont ! Acest lucru iti va permite sa introduci informatii in bazele de date cu informatii despre pescuit sau sa postezi mesaje pe forum.

User:
Parola:
» Nu am cont | Am uitat parola




     Home » Retete
Retete culinare din peste

Biban "in coaja"
Pe jarul gata facut asezati busteanul (nu e o reteta de facut acasa ). Se cresteaza bibanii la baza operculelor si la 1 mm in fata anusului. Se scot branhiile si odata cu ele toate organele interne. Daca operatiunea esueaza, scoateti organe interne cu degetul sau cu un betisor. Clatiti pestii ...

Bors de crap
Se taie marunt ceapa si zarzavatul de supa si se pun la fiert. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga orezul curatat si spalat si boabele de piper. Se curata crapul de solzi, se scot urechile si osul amar de la cap, se spinteca si se scot intestinele, dupa care se spala repede pentru a nu-si ...

Bors de crap cu zarzavat
Se curata zarzavatul si ceapa, se taie marunt si se pune la fiert in apa rece cu sare. Rosiile se dau prin razatoare. Cind clocoteste, se adauga orezul ales si spalat. Intre timp, se curata pestele, se scoate osul amar de la cap, se spala repede in putina apa, se taie bucati si se pune la fiert ...

Bors de peste
Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire. Dupa ce s-a fiert zarzavatul, se adauga orezul si cind acesta este fiert se adauga bucatile de peste. Dupa citeva clocote, se adauga borsul clocotit, turnind cite putin pina se potriveste de acru. Se ...

Bors de peste cu leustean
Se fierbe zarzavatul taiat fire lungi si ceapa taiata marunt, in apa cu sare. Se adauga borsul, dupa ce zarzavatul este bine fiert, apoi bucatile de peste, care mai intii au fost frecate cu sare. Se fierbe la foc potrivit, sa nu se sfarime pestele. Se mai adauga felii de rosii sau bulion. Se poate ...

Bors de peste cu praz
Cel mai gustos bors de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban). Ciorba se poate gati, de asemenea, din salau sau cu diferiti pesti marunti, cu exceptia carasului si linului. Pentru ca ciorba de peste sa aiba consistenta gelatinoasa necesara, se fierb intii pestii ...

Bors de stiuca
Se fierb ceapa, ardeiul si rosia, taiate, in apa cu sare si, cind sunt gata, se adauga pestele, apoi leusteanul, patrunjelul si ...

CALCAN FIERT
Pentru a scoate placile osoase (negii), calcanul se inmoaie in apa fierbinte. Se pune la fiert apa cu sare, impreuna cu zarzavatul, boabe de piper si 1-2 foi de dafin. Cand clocoteste apa, se adauga o lingura otet si se pune calcanul. Dupa ce a fiert, se serveste cald, presarat pe deasupra cu ...

Chiftelute de salau
Carnea de peste fiarta se desface cu grija de pe oase si se da prin masina de tocat impreuna cu felia de franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca apoi cu orezul fiert, oul si sarea pina se omogenizeaza. Se formeaza chiftelute mici, care se fierb in aburi 15-20 minute, peste care se pun untul si ...

Ciorba de crap
Se taie zarzavatul marunt si se pune sa fiarba cu apa, adaugand putin orez ales si spalat. Se curata crapul, se spala bine si se taie bucati. Cand zarzavatul e aproape fiert, se pune si pestele in oala si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga sare dupa gust. Cand e aproape gata, se pune ...

Crap cu arpagic
Se opareste arpagicul curatat, se prajeste in cratita cu ulei, se adauga o lingura buna de faina, se stinge cu un pahar mare de vin, se mai adauga piper, sare, usturoi pisat, ? foaie de dafin, patrunjel verde mult. Se lasa sa dea citeva clocote, se adauga pestele taiat bucati, se acopera cratita si ...

Crap cu cascaval
Pestele curatat, spalat si lasat la sare o jumatate de ora, se asaza in tava pe niste betisoare. Se umple burta cu bucati de unt si cascaval ras. Deasupra se pune unt neincalzit si cascaval ras. Se da la cuptor, pina ce pestele este bine patruns si frumos rumenit. ...

Crap cu ciuperci
Se rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si putina apa, iar la urma patrunjelul taiat marunt. Se asaza in acestea crapul taiat bucatele dupa ce inainte a fost spalat si curatat. Se da la foc iute sa fiarba, iar cind e gata se serveste la masa ...

Crap cu menta
Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se taie felii si se pun la fiert. Cind s-au inmuiat, se adauga boabele de piper, o lingura de otet si pestele. Se mai lasa la fiert 10 minute, apoi se scurg si se asaza pe ...

Crap cu morcov
Pestele se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se presara cu vegeta. Apoi, pe feliile de peste, se aranjeaza ardeiul gras si ardeiul iute, taiate subtire. Se da la cuptor cca 10 minute, apoi se adauga morcovul preparat in prealabil astfel: se rade pe razatoarea mare, apoi se caleste putin in ...

Crap cu rosii
Se asaza in cratita un rind de rosii si verdeata. Deasupra se pune pestele taiat bucati si apoi un alt strat de rosii, verdeata si sare. Se pune unt si se da la cuptor. Se mai poate prepara si cu ulei si se serveste ...

CRAP CU ROSII
Crapul curatat si spalat se taie in bucati potivit de mari. Rosiile felii se aseaza cu verdeata in cratita; deasupra se pun bucatile de peste si apoi - din nou un strat de rosii cu verdeata si sare. Se da la cuptor, ungandu-se eventual inainte cu ...

CRAP CU SMANTANA
Crapul se taie bucati si se pune la fiert pentru 5 minute in apa cu sare si cu zeama de lamaie. Separat se prepara un sos din ceapa verde rumenita usor cu o lingura de faina, sare, putina boia si stins cu apa. Se adauga un pahar de smantana si multa verdeata tocata. Compozitia rezultata se ...

CRAP CU SOS DE CEAPA
Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine, se spala si se sareaza. Se lasa sa stea cu sarea pe el 30 min., timp in care se pregateste sosul. Se taie ceapa pestisori, se asaza pe fundul unei forme impreuna cu putin usturoi tocat marunt, doua rosii bine coapte, decojite si taiate felii ...

Crap cu sos de smantana si hrean
Pestele se curata si se spala, se indeparteaza capul si aripioarele, se taie felii mari si se pune la fiert cu apa calda cat sa-l acopere si cu sarea necesara. Cand estegata (este nevoie de doar 15 min.de fierbere la foc mic) se ia vasul de pe foc si se lasa la cald. Separat se pregateste sosul: ...

CRAP CU SOS MARINAT
Se curata pestele, se spala si se taie in felii groase. Se sareaza si se lasa sa stea asa 30 min., dupa care se trece prin malai sau faina si se prajeste in ulei incins. Se scoate cand carnea pestelui nu mai este moale, se scoate pe o farfurie si se lasa pana se pregateste sosul. In uleiul ramas ...

Crap cu sos rosu si cascaval
Pestele curatat si spalat se lasa ? ora cu sare. Se asaza apoi in tava cu rosiile taiate felii, ceapa taiata pestisori, untul topit si cel proaspat, uleiul, vinul, otetul de vin, sare, piper, foi de dafin, 100g cascaval ras. Se da la cuptor si cind pestele este bine patruns si rumenit se asaza pe ...

Crap grecesc
Se scot oasele pestelui cu un cutit ascutit si se cresteaza pentru a fi impanat cu opt felioare dintr-o jumatate de lamiie curatita de coaja si de camasa alba. Se da sare si putin piper si se asaza intr-o tava. Se toarna uleiul si zeama de la o lamiie. Se lasa pina se rumeneste, stropind din cind ...

Crap in foi de dafin
Se curata pestele, se goleste, se taie de-a lungul sirei spinarii, apoi in felii late de 4 cm. Se sareaza si se lasa sa stea. Se curata arpagicul si se inabusa cu unt pina se rumeneste. Se adauga faina, ciupercile taiate feliute subtiri, vinul, un pahar cu apa, cimbru, piper si foile de dafin. Se ...

Crap la cuptor cu sos de vin
Se curata pestele, se cresteaza in cateva locuri pe spate, se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora inainte de a se pune in tava.Se prepara un sos din: 1 ceasca apa calda, 1 lingura bulion, usturoi curatat si taiat marunt, vin, sare si piper boabe. Pestele se aseaza intr- o forma, se ...

Crap la gratar cu sos de unt
Pestele se pune intreg pe un gratar, dupa ce a stat cu sarea pe el 30 min. Pestele se intoarce des, pentru a se frige uniform.Se unge cu putin ulei daca nu este destul de gras, se scoate pe un platou si se taie feliidupa ce s-aracorit putin.Se prepara un sos din unt si lamaie astfel: untul se ...

CRAP MARINARESC
Se curata pestele, se spala, se taie felii groase, care se sareaza si se lasa sa stea 30 min. Se curata arpagicul si se inmoaie in unt, pe foc mic, adaugand din cand in cand putina apa calda. Ciupercile se spala in mai multe ape reci, se taie felii subtiri si se pun peste arpagic. Se inmoaie ...

CRAP PANE
Crapul curatat de solzi si intestine, spalat si taiat in bucati care se sareaza. Acestea se sterg cu o carpa, se dau pe o parte si pe cealalta prin faina, ou, pesmet si iar prin ou. Se prajesc in untdelemn foarte bine incins, insa la foc ...

CRAP PRAJIT
Crapul curatat de solzi si intestine, spalat si taiat in felii nu prea mari. Se da sare, apoi feliile se sterg cu o carpa. Se prajesc la foc potrivit in untdelemn incins, dupa ce s-au dat prin faina amestecata cu boia de ardei. Dupa ce s-au prajit, se toarna deasupra sosul in care s-au prajit ...

Crap prajit cu sos genovez
Crapul se curata, se spala si se taie in felii groase de 4-5 cm. Se sareaza si se lasa sa stea 30 min. cu carea pe el.Separat se pregateste sosul: se inmoaie untul pe foc, se amesteca cu doua linguri de faina, se subtiaza amestecul cu vin rosu si o cana de supa de pedte si se lasa sa fiarba la ...

CRAP SICILIAN
Se curata si se spala crapul, se taie felii si se lasa sa stea cat timp se pregateste sosul. Se curata cepele, se taie pestisori si se pun in ulei fierbinte impreuna cu telina tocata marunt, usturoi dupa dorinta, rosiile decojite si taiate felii subtiri si o ceasca de apa. Amestecul se lasa in ...

CRAP UMPLUT
Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine si se scot cu atentie oasele de la burta. Se sareaza pe dinauntru si pe dinafara; se lasa sa stea asa pana cand se pregateste umplutura: se toaca ciupercile si se pun intr-o cratita impreuna cu uleiul,ceapa tocata marunt si telina data prin ...

File de salau cu rosii la cuptor
Se incinge cuptorul. Se spala lamaia si se taie felii. Pestele, spalat si zvantat, se presara cu sare si piper. Intr-o forma unsa se aseaza mai intai feliile de lamaie, peste ele pestele, apoi rosiile taiate rondele. Se sareaza, se pipereaza, se presara cu ierburile aromate, se stropeste cu ulei si ...

Icre de stiuca
Icrele de stiuca fiind mai mari, se pot pregati si fara gris. Se pun intr-un castron adanc, se stoarce deasupra lor zeama de la jumatatea de lamaie, se adauga uleiul treptat si se amesteca energic cu o lingura de lemn. Cand amestecul este omogen, se toaca marunt ceapa, se freaca bine cu sare, se ...

Mancare de somn cu rosii
Somnul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea ? ora. Ceapa taiata foarte marunt se rumeneste in ulei, se adauga ? lingurita faina, sarea, zaharul, ienibaharul, foaia de dafin si rosiile fierte si strecurate. Se lasa sa dea citeva clocote si se ia de pe foc. Bucatile de ...

Mancare de somn cu rosii
Somnul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea ? ora. Ceapa taiata foarte marunt se rumeneste in ulei, se adauga ? lingurita faina, sarea, zaharul, ienibaharul, foaia de dafin si rosiile fierte si strecurate. Se lasa sa dea citeva clocote si se ia de pe foc. Bucatile de ...

Pana de somn
Se prepara din somn proaspat sau sarat. Cel mai bun este cel cu peste proaspat. Se sareaza si se lasa pina a doua zi. Se fierbe rasol. Se asaza pe farfurie si cind este inca fierbinte se toarna peste el ulei si apoi usturoi pisat, diluat cu zeama incare a fiert pestele si se pune otet dupa ...

Pastrav cu bere
Se curata pastravii si se spala in apa cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se usuca si se dau prin faina. Se taie rondele ceapa si cealalta jumatate de lamaie, iar foaia de dafin se rupe bucatele. Se aseaza pastravii intr-o forma rezistenta la caldura, se inconjoara cu felioare de ceapa si se ...

Pastrav cu piper verde si lamaie
Striviti piperul verde. Topiti 50 g de unt in tava pe care o veti introduce la cuptor, adaugati otetul, piperul verde pisat, piperul negru, piperul alb si sarea. Omogenizati bine amestecul si tavaliti pastravii prin el. Introduceti tava la cuptor 15 minte, dupa care scoateti tava si adaugati sucul ...

Pastrav cu smantana
Se pune smantana intr-o cratita si, cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata marunt. Se adauga malai (in ploaie) pana se ingroasa, amestecandu-se mereu. Se pune si pestele curatat, se acopera cratita si se tragi de pe foc. Se lasa timp de 15 minute. ...

Pastrav cu unt
Se curata pastravii, se spala si se fierb in zeama in care au fiert feliile de morcov, 20 de minute, la foc mic. Se scot cu atentie ca sa nu se ...

Pastrav umplut
Se amesteca brinza cu oul si ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Amestecul se introduce in pestele condimentat, ce a fost eviscerat pe spate. Se coase pestele cu scobitori (se trec scobitorile dintr-o parte in alta a pestelui). Intr-o tava ce a fost unsa cu ulei se pun bucatelele de unt, ...

PASTRAVI CU SMANTANA
Se curata pastravii si se spala. Se prajesc in unt fierbinte, upa ce au stat 15 min. cu sarea pe ei. Se scot pe o farfurie mare, se acopera cu smantana si cu verdeata tocata si se acopera ...

Pastravi cu sos de maioneza
Pastravii se curata si se spala cu apa rece, dupa care se pun la fiert in apa calda cu otet si sare. Dupa 15 min. se scot pe un platou si se acopera cu maioneza calda, pregatita astfel: un galbenus crud se freaca spuma cu doua linguri de unt. Cand pasta a devenit omogena, se adauga zeama de la o ...

PASTRAVI CU SOS GASCON
Se pregateste sosul astfel: se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun sa scada intr-o cratita cu unt, un praf de sare si usturoi tocat marunt. Cand s-au inmuiat, se adauga peste ciuperci un pahar de vin alb si verdeata tocata marunt. Sosul se fierbe la foc mic 20 min. ...

Pastravi la gratar
Pestele se curata, se spala, se sareaza si se usuca. Se unge cu ulei si se inveleste in hirtie de pergament. Se frige pe gratar. Cind este gata se scoate din hirtie. ...

PASTRAVI RASOL
Se curata pestii si se spala in mai multe ape reci. Se inlatura urechile si se pun sa stea 10 min. in apa cu otet. Se pune intr-un vas mare 1 l de apa sa fiarba si, cand da in clocot, se pune pestele, se micsoreaza focul si se lasa sa fiarba 15 min.Se scoate pe o farfurie mare si se serveste cu ...

Peste afumat
Pestelui ii pun sare/piper boabe zdrobit/timian/zeama de lamaie+tzest; sare putin in exces decat normal si-l las sa stea la marinat cel putin 1/2 de ora, dar depinde si de grosimea carnii. (totul intr-o punga de nylon) - pestele/bucatile de peste, le clatesc inainte de afumare - pe partea ...

Peste de toamna la cuptor
Se aseaza pestele intr-o tava adinca, pe un singur strat, intercalat pe specii. Se aseaza codimentele si se acopera cu legumele. Se toarna uleiul, otetul. Se completeaza cu apa cit sa cuprinda totul. Se introduce in cuptor si se lasa la foc mic 3 – 4 ...

Pilaf cu pana de somn sarat
Se desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga pestele si se lasa sa mai dea citeva clocote pina ce orezul este bine fiert ...

Plachie
Se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in ulei. Se adauga rosiile curatate si taiate, piper, mult patrunjel tocat si vin, amestecind totul bine. Dupa ce s-au prajit se pune totul intr-o tava, se asaza bucatile de peste ...

PLACHIE DE CRAP
Pestele se curata, se spala, se taie felii groase de 3-4 cm, se pune in apa rece cu 3 linguri de otet si sare. Pestele se lasa la marinat doar pana se pregateste sosul de ceapa: cepele se curata, se taie pestisori si se calesc in ulei fierbinte, in care se adauga o cescuta de apa calda. Se fierbe ...

RACI
Racii trebuie sa fie vii; se spala in mai multe ape si se scurg. In oala se pune numai atata apa cat ii acopera si o lingurita rasa de sare. Se pun vreo 2 catei de usturoi, o frunza de usturoi, o frunza de dafin, un fir de patrunjel, o ceapa. Se fierb la foc iute. Cand clocoteste apa, se arunca ...

Rasol de salau cald
Se fierbe pestele in apa clocotita cu sare, in care a fiert mult zarzavat, piper si foi de dafin. Inainte de a se pune pestele, se adauga in apa o lingura de otet. Se serveste cald cu unt incalzit amestecat cu zeama de lamiie si verdeata tocata fin. Sosul se toarna peste pestele fierbinte, imediat ...

Salau pane
Se curata salaii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea ? de ora. Fiecare salau se usuca cu un servet curat, se da prin oul batu cu o lingura de lapte, prin faina, apoi din nou prin ou si prin pesmet. Se tine pestele cu o mina de cap, iar cu cealalta mina de coada si se tavaleste bine prin ...

Salau cu cascaval si smantana
Se fierbe pestele si se inlatura oasele. Se unge cu unt vasul care merge la cuptor, se asaza fileurile de peste, presarind printre rinduri cascaval taiat cuburi mici. Se toarna deasupra smintina amestecata cu faina si pe deasupra cascaval ras si o parte din unt. Se da la ...

Salau cu ciuperci
Se curata salaul si se taie bucati. Ciupercile se spala si se taie felii, se pun la fiert alaturi de ceapa taiata marunt, adaugand 1 lingura de ulei. Se lasa sa fiarba pina ce apa lasata de ciuperci scade. Apoi se pun bucatile de peste, sare, piper, patrunjel tocat, 1 pahar de vin si se dau la ...

Salau cu patrunjel verde
Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper, se lasa sa fiarba incet circa 5 minute, fara capac. Cand s-au inmuiat legumele, se rastoarna intr-un vas de Jena. Se spala pestele, se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se asaza peste rosii. Se ...

Salau cu sos de lamaie
Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga pestele curatat. Se lasa sa fiarba incet 15-20 minute. Cind este fiert, pestele se scoate cu grija sa nu se sfarime si se aseaza pe o farfurie cu zarzavatul si cartofii fierti, taiati felii. ...

Salau in aspic
Salaul curatat si spalat se taie felii. Oasele, capul fara branhii, resturile de la curatat si icrele se pun in cratita, se adauga condimente, ceapa, sare, foi de dafin (1-2 foi), se toarna apa si se pun la fiert. Dupa 20-30 minute se pun in aceeasi cratita bucatele de salau si se fierb 10-15 ...

Salau in sos de Riesling
Pestele se curata si se acreste cu lamiie. Carnea afumata se taie in cuburi si se pune la fript, apoi se pun la fript fileurile de peste, fiecare parte timp de 3 minute pina primesc o culoare maronie. Se toarna Riesling, se pune capacul si la cea mai mica flacara se frige inabusit timp de 10 ...

Salau la gratar
Salaul curatat se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se ...

Salau la gratar
Salaul curatat se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se ...

Salau marinat
Se spala fileurile, se zvanta, se prajesc in uleiul incins (cate doua minute pe fiecare parte) si se condimenteaza cu sare si zeama de lamaie. Se curata telina si se taie felii subtiri, la fel ca si lamaia. Se ia o forma rezistenta la foc si se aseaza straturi-straturi fileurile de peste, telina ...

Salau polonez
Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cind este fiert se lasa sa se raceasca putin in zeama, apoi se scoate si se curata de oase cu atentie pentru a nu-i strica forma. Se asaza pe o farfurie lunga, la abur si se stropeste cu zeama de lamiie. Se ...

Salau polonez rapid
Salaul curatat si spalat se taie felii late si se fierbe impreuna cu zarzavatul, ca la pestele inabusit. Dupa aceea se prepara un sos de oua si unt. Bucatile de peste fiert se pun pe un platou, se garnisesc cu cartofi fierti. ...

Salau prajit cu usturoi
Se alege un salau de cca 1-1.5 kg, se curata, se fileteaza si se prajeste in ulei. Separat se piseaza usturoiul si se face un mujdei, adaugind putin cite putin ulei La sfirsit se adauga putin sifon. Cind e de consistenta unei maioneze, se adauga rosiile coapte si sfarimate. Se asaza intr-o tava ...

SALAU RASOL
Pestele spalat si curatat se pune la fiert in apa clocotita cu sare, in care s-au fiert in prealabil zarzavaturile, piperul, foaia de dafin. Se adauga o lingura otet. Sosul se pregateste din unt incalzit, amestecat cu zeama de lamaie - dupa gust - si cu verdeata tocata. Se toarna peste pestele ...

SARAMURA DE CRAP
Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sareaza bine si se lasa sa stea asa 30 min.Se pune apoi pe gratar sau pe o tabla pe care s-a presarat sare impreuna cu rosiile si ardeii capia. Se frige pe toate partile. Cand este fript, pestele se pune intr-o farfurie ...

Saramura dobrogeana
Pestele se curata de solzi si intestine, se spala, se scurge, apoi se frige pe un gratar incins uns cu grasime, pe ambele parti, pana se patrunde bine in interior. Saramura se pregateste cu apa calda, ulei, boia, ardei iute taiat marunt; se lasa sa fiarba si se adauga peste pestele fript, ...

Scrumbie italiana
Se curata pestele de solzii, , se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se lasa sa stea presarat cu sare 5 min. Se curata morcovii, se taie rondele, ceapa se taie felii subtiri, se pun intr-o oala, se adauga sare si boabe de piper si se acopera cu vin alb. Se fierbe ...

Scrumbie la cuptor
Scrumbiile se curata si se golesc de intestine. Daca sunt sarate, se lasa cateva ore la desarat in apa calda, apoi se ung cu unt si se infasoara in folia de aluminiu, impreuna fiecare cu cate 2 feliute de lamaie. Se pun intr-o forma unsa cu unt, apoi forma se introduce in cuptorul cald. Se frig o ...

Scrumbii cu ciuperci
Se curata scrumbiile, se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se sareaza si pe dinauntru si pe dinafara, se lasa sa stea cu sarea cateva minute. Se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun cu o lingura de unt sa scada pe foc mic, impreuna cu sare si piper ...

Scrumbii cu sos de smantana
Se curata peste, se spala si se sareaza. Se prajeste pestele in unt, apoi se scoate pe un platou si se lasa sa stea la cald. Se toaca ceapa marunt si se aureste in untul ramas, se stinge cu o lingurita de boia de ardei dulce, se adaugasmantana si se fierbe sosul acoperit15 min. Smantana se adauga ...

Scrumbii cu sos englezesc
Se curata scrumbiile, se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se asaza intr-o cratita cu o cana de supa de zarzavat, sare si boabe de piper, si se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa 20 min. se scot pe un platou si se acopera cu sosul obtinut astfel: se desface amidonul cu ...

Scrumbii de Dunare la gratar
Se curata scrumbiile, se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala. Se sareaza pe dinauntru si pe dinafara, sa lasa cu sarea pe ele cateva minute, apoi se ung cu ulei si se invelesc in folie de aluminiu. Se pun pa gratar, se frig la foc potrivit si se servesc calde, stropite cu zeama de ...

Scrumbii proaspete la gratar
Se curata scrumbiile, se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se sareaza si se lasa cu sarea pe ele cateva minute, apoi se ung cu ulei si cu mustar, se trec prin pesmet si se pun pe gratar. Se asaza gratarul pe jar, iar pestii se intorc cu grijapentru a nu se arde. ...

Stiuca cu rosii
Se curata ceapa si se taie marunt. Apoi se prajeste in unt, se amesteca cu bulion de rosii, se adauga 1/2 pahar de supa (sau apa), sare, piper, 1/2 lingurita zahar si se lasa sa dea in clocot. Dupa aceea, se scoate fileul de peste, se taie, se spala, se sterge cu un servet si se aseaza intr-o ...

Stiuca la gratar
Stiuca se curata si se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se ...

Stiuca umpluta
Se curata pestele, se spala foarte bine si se zvinta. Se fierb ouale foarte tare, se curata si se taie marunt. Se combina ouale cu orezul fiert separat, se adauga 3 cepe tocate si calite, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu stiucile. Se coase taietura si se leaga fiecare stiuca. Se ...

Stiuca umpluta
Se curata stiuca, se scoate cu atentie pielea, se spala, se freaca usor cu sare si se pune deoparte. Carnea se ia de pe oase, se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba, muiat in lapte si stors. Umplutura se freaca cu ulei, se adauga 2 oua, patrunjel verde tocat marunt, piper si ...

Sufleu de salau
Se fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar clatite, iar file. Peste ultima clatita se toarna un pahar de smantana, sos bechamel si cascaval ...



Pentru orice probleme referitoare la site ne puteti scrie pe adresa de
Copyright © 2004-2005, Rapitori.ro. Toate drepturile rezervate.

Site-uri partenere: pescuit la crap | fotografie de natura | expeditii foto in delta dunarii