intrebare inele lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

alexandru varga
utilizator constant
utilizator constant

intrebare inele lanseta

Mesaj de alexandru varga » 11 Dec 2009, 17:57

M-iam achizitionat o lanseta berkley cu inele ss-304 si nu stiu din ce material sint facute si cit sunt de fiabile,si daca pot sa folosesc fir textil ld ele.rog un sfat despre modelul de inel ss-304.multumesc anticipat

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 11 Dec 2009, 18:08

am si una si din cate stiu ele sunt date ca poti fi folosite si cu textil.dar iti spun din experienta ca sunt praf.le-am folosit cu mono pe dunare si dupa cateva iesiri deja au lasat de dorit.cred ca e o chestie de marketing.
nu sunt deloc multumit dar la 60 de euro cat am dat pe lanseta nu cred ca se putea mai mult
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 11 Dec 2009, 18:47

Berkley spune ca sunt de 20 de ori mai rezistente si pana la 50% mai usoare decat inelele sic normale, ceea ce le face ideale ptr. fire textile. Prescurtarea "ss" inseamna stainless steel. Acuma nu stiu daca e totul adevarat, producatorii astia mai exagereaza de obicei... da cred ca nici foarte proaste nu sunt.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Dec 2009, 19:55

http://www.tackletour.net/TTForums/view ... 74&start=0
In acest tabel se da duritatea diferitelor materiale din care sint confectionate inelele.Dupa cite se poate observa inelele ss au duritatea cea mai mica,insertiile sic fiind mult mai dure decit otelul obisnuit.Si inca ceva ,otelul chiar daca este dur ,rugineste,iar pentru a nu rugini se poate placa cu cr sau ni,metale neferoase,a caror punct forte nu este in nici un caz duritatea.Producatorii pot afirma orice,iar noi sintem liberi sa credem sau nu.. :wink:

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 11 Dec 2009, 20:03

semlecangheorghe scrie:http://www.tackletour.net/TTForums/view ... 74&start=0
In acest tabel se da duritatea diferitelor materiale din care sint confectionate inelele.Dupa cite se poate observa inelele ss au duritatea cea mai mica,insertiile sic fiind mult mai dure decit otelul obisnuit.Si inca ceva ,otelul chiar daca este dur ,rugineste,iar pentru a nu rugini se poate placa cu cr sau ni,metale neferoase,a caror punct forte nu este in nici un caz duritatea.Producatorii pot afirma orice,iar noi sintem liberi sa credem sau nu.. :wink:
:lol: :lol: :lol: Inseamna ca sunt intr-adevar foarte proaste... Bine ca am fost prudent si am zis "Berkley spune..." :lol: :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Dec 2009, 20:13

Eu nu zic ca sint inele proaste, pentru ca n-am pescuit cu asa ceva,ci vreau sa spun ca sint alte optiuni mult, mult mai bune..

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 11 Dec 2009, 20:16

Stai asa, m-am mai uitat odata, in articolul ala era vorba de inele ss-304 hard chrome... :roll:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 11 Dec 2009, 20:29

... uite aici :
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... ight=ss304

...dupa vreo 25-30 partide la avat am schimbat inelul din varf care deja avea "shantzuri" formate din cauza textilului (sau din cauza materialului din care sunt facute inelele :? ) .Am inlocuit inelul din varf cu un inel SIC si sunt foarte multumit de lanseta.

CONCLUZIE : SS 304 , NU este compatibil cu textilul :!: :!: :!:

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 11 Dec 2009, 20:32

Da, scuze, ce am citit eu era despre inele ss304-hard chrom, astea sunt intr-adevar mai bune ca sic.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 11 Dec 2009, 20:37

Da...adiwolf avea dreptate
adiwolf scrie:inelul de varf,destul de repede v-a face rizuri pe el...
...asa ca , daca iti place lanseta , sa o folosesti SANATOS cu FIR INTINS !
...iar inelul din varf se schimba foarte usor si nu te costa mai mult de 5-8 lei... :wink:

Scrie răspuns