Ce scule sa folosesc la avat?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Claudiu Andrei
- junior
Ce scule sa folosesc la avat?
Salut. Ce scule imi recomandati pt pescuitul avatului (lanseta,mulineta)? Eu as opta pt. Okuma Alumina 20 sau 30 si o lanseta de 2,40. Ce spuneti?
- Claudiu Andrei
- junior
-
- veteran
salut, decat sa dai banii pe o alumina si dupa un an, un an jumate sa inceapa sa scartie de nu se poate, mai pune ceva bani acum si ia'ti o daiwa exceler care e mai ok decat okmua
sau iti poti lua o okuma epixor varianta spinning( atentie nu epix pro ci epixor care e cu ceva mai buna decat epix pro)
da'mi un mp si daca te hotoarasti poate te ajut cu o mulineta decenta la un pret corect

da'mi un mp si daca te hotoarasti poate te ajut cu o mulineta decenta la un pret corect

Exceller e ok, insa daca te gandesti doar la avat as prefera o mulineta cu raport de multiplicare mai mare..... uneori e nevoie si de speed....
Din cate stiu eu majoritatea Daiwelor au raport de recuperare mai mic, undeva pe la un 4.7.
Personal as prefera una cu raport de recupare mai mare..... chiar daca momentan pt. avat folosesc si eu tot o Daiwa.....
Din pacate nu prea mai gasesc mulinete de spin cu raport de recuperare peste 6.0... Poate nu stiu eu unde sa caut

Din cate stiu eu majoritatea Daiwelor au raport de recuperare mai mic, undeva pe la un 4.7.
Personal as prefera una cu raport de recupare mai mare..... chiar daca momentan pt. avat folosesc si eu tot o Daiwa.....
Din pacate nu prea mai gasesc mulinete de spin cu raport de recuperare peste 6.0... Poate nu stiu eu unde sa caut

-
- veteran
Cum sa nu.... insa chiar daca ai o mulineta cu ratio mai mare de cast... gen 6.3 sau chiar 7.0 nu o sa aduca mai mult fir la un tur de manivela decat una de spin cu acelasi ratio, deoarece diametrul tamburului este mult mai mic la cele de cast decat la spin.....
Deocamdata singura mulineta care pare decenta si cu un ratio de 6.0 ar fi Stradicul.... insa despre modelele fabricate in ultimii ani nu am auzit foarte multe laude... fata de cele mai vechi....
mai sap..... sau ramane sa mai antrenez mana sa bage viteza mai mare

Deocamdata singura mulineta care pare decenta si cu un ratio de 6.0 ar fi Stradicul.... insa despre modelele fabricate in ultimii ani nu am auzit foarte multe laude... fata de cele mai vechi....
mai sap..... sau ramane sa mai antrenez mana sa bage viteza mai mare

-
- veteran