Prohibitia 2008
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- senior
Prohibitia 2008
Pe site-ul ministerului agriculturii(MADR)este afisat urmatorul ordin:/www.maap.ro/pages/l52.php?offset=0&limit=15.Este real?Adica asta-i prohibitia pe anul asta?
Cam lunga mi se pare ptr.Dunare ...

Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!
- johnnybravo
- Moderator
Cod: Selectaţi tot
Art.1 Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în bazinele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 14 aprilie – 12 iunie inclusiv, şi în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 14 aprilie – 28 mai inclusiv, cu excepţia celor prevăzute în prezentul ordin.
Art.5 (1) Se interzice pescuitul anumitor specii de peşti, după cum urmează:
a)ştiucii, pe o durata de 40 de zile, în perioada 15 februarie - 26 martie, în anii 2008 şi 2009; în perioada 14 aprilie – 12 iunie pescuitul ştiucii se poate efectua numai în scop recreativ sportiv prin utilizarea momelilor artificiale;
b)lostriţei, păstrăvului de mare şi mihalţului tot timpul anului;
c)păstrăvului indigen, păstrăvului fântânel şi al coregonului, pe o durata de 228 de zile, în perioada 15 septembrie 2008 - 30 aprilie 2009, iar al lipanului, pe o durată de 152 de zile în perioada 1 ianuarie - 31 mai, în anii 2008 şi 2009.
- johnnybravo
- Moderator
si asta e pe anul trecut:
mi se pare la fel 
Art. 1 Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in bazinele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, si pe zonele de frontiera, pe o durata de 45 de zile, in perioada 09 aprilie – 23 mai inclusiv, cu exceptia celor prevazute in prezentul ordin.
===========
Art. 5 (1) Se interzice pescuitul anumitor specii de pesti, dupa cum urmeaza:
a) stiucii, pe o durata de 40 de zile in perioada 15 februarie - 26 martie in anii 2007 si 2008; in perioada 09 aprilie – 07 iunie pescuitul stiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ/sportiv si a momelilor artificiale;
b) lostritei, pastravului de mare si mihaltului, tot timpul anului;
c) pastravului indigen, pastravului fantanel si al coregonului, pe o durata de 228 de zile, in perioada 15 septembrie 2007 - 30 aprilie 2008, iar al lipanului, pe o durata de 152 de zile, in perioada 1 ianuarie - 31 mai, in anii 2007 si 2008;

-
- senior
-
- utilizator constant
sal
ar fi bine sa dai un mail cu privire la omisiunile si greselile constatate la ministerul agriculturii sau la anpa.MihaiV scrie:1. Doar vi se pare la fel. Nu e la fel.
2. Este un proiect doar. Inca nu a fost dat acest Ordin. Dar e posibil sa fie dat in forma aceasta.
Din pacate are cateva greseli f grave. Nu le voi specifica aici pentru a nu da apa la moara braconierilor.
din cate am vazut eu pe apa masurile cele mai drastice trebuiesc luate impotriva celor care braconeaza cu curent electric.aia sunt cei mai periculosi..si ca indivizi si ca pericol ptr resursa piscicola.eu sunt pe apa aproape 7 zile din 7 si am vazut braconieri si dintre cei cu lanseta si dintre cei cu plasa.nu exista exclusivitatea braconajului in vreo categorie de pescuit.am vazut chiar aceeasi persoana care azi dadea drumul capturilor sub dimnesiune si a doua zi oprea si pestii cat palma.din constatarile mele zic ca s-a redus destul de mult braconajul si ca intensificarea controlului facut de jandarmerie a speriat destui, cel putin in zona mea.in pescuitul comercial au fost reduse numarul de barci si de pescari cu 25%,au fost intensificate controalele si introduse reglementari stricte.
Toti pescarii ajung in Rai...
-
- utilizator constant
legea ca lege
legile sunt bune in general..numai aplicarea lor lasa de dorit..la noi se aplica selectiv si preferential...
Toti pescarii ajung in Rai...