Pikeman , lasa cireasa de pe tort , ca o sa te coste .
Nu o zic in plan masochist , da exista citeva ideei incetatenite referitor la echipamentu de pescuit , inclusiv cel de spin , si una dintre ele ii echipamentu cit mai usor , sau celebra echilibrare bat-mulineta in functie de greutatea acestora .
La tropice se pescuieste , si ghizii o fac destul de des , cu mulinete de 800-900 grame , bete de 300-400 grame , la spin .Arunca poppere de 100-150 gr la 80 de metri timp de opt ore normale ( sa nu-mi ziceti ca voi nu mincati , bagati o bere , o tigara , etc ) Si trag si de pesti . La 45 de grade si umiditate teribila , nu pe marginea riului la umbra .
Eu nu dau la tropice , da am niste combinatii he!he! de 800-900 de grame , si nu-s florete . Si aici nu prea dai la punct fix decit foarte rar , te intereseaza sa dai departe . La primele partide credeam ca ma ia dracu , dar dupa aia te obisnuiesti , odata ce inveti sa incarci batu , merge usor treaba . Ca sa-ti faci o idee , taie dintr-un bat de crap o bucata , si dupa aia te apuci de lansat naluci he!he!Suna a SF he!he! nu ?
Cei care strimba din nas la greutatea sculelor , ginditi-va ca soarta va impinge intr-o buna zi undeva unde sint pesti adevarati , si-ti pune unu in mina un combo de 1,2 kile cu o naluca de 120 de grame . Ce dracu faci ? Sti , eu nu dau la trena , da-mi o scula de spinning te rog he!he!
Pikeman , is pescari si pescari , dar daca dai de 3-4 ori pe saptamina , chiar scurt , dar intens , se cheama ca handralesti sculele , mergi cu batu prins cu doua elastice , nu ca duminicarii , care merg odata pe saptamina cu batu in husa si fac febra musculara cu bete de 150 de grame . cred ca tragi si tu concluzia ca exista echipamente pentru amindoua clasele . In general , sculele tari cintaresc mai mult , sau daca se apropie de gramaj pe aceasi putere diferenta de pret ii majora . Cu banii aia poti lua ceva coaja fina si mulinel colorat pentru pescuit duminical , cu conditia sa-l cureti cu drag de fiecare data , ii drept ca o sa fie usor , sau cauti ceva mai greu si de tavalit . Alegerea ii dupa gust si banii conditionati he!he!
Fir Intins!!!