Cel mai usor si bun combo

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
pikeman
veteran
veteran

Cel mai usor si bun combo

Mesaj de pikeman » 25 Aug 2007, 20:44

Ia sa vedem :twisted: dispunem de 4-5 milioane MAXIM si vrem asa:

- batz cu actiune 15-40gr specii vizate - stuk, avat, somn, eventual shalau ( un batz mai rigid totusi deci specia aceasta ramane facultativa ) lungime 2.70 dar ne putem multumi si cu 2.40 (asta e dupa preferinte 2.40 e mai usor oricum)

- mulineta tambur 2500 - 3000 (de preferat si unu de rezerva), nr de rulmenti nu reflecta calitatea :wink:

Si cireasa de pe tort, cu banii astia (care pot fi impartiti oricum) si specificatiile de mai sus...dorim sa gasim cel mai usor combo de pe piatza

Sa vedem fiecare ce are acasa sau daca e invidios pe capra vecinului :twisted:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 25 Aug 2007, 20:55

in opinia mea un combo care merita este Cabela's XML - XCLS864-2 si Shimano Stradic 2500 FH... http://cabelas.com/cabelas/en/templates ... 20287&rid=

Stradic-ul nu are nevoie de prezentari, XML-ul 864 este un bat f. bun, lung. lucreaza sus in prima treime in intepare, dupa care lucreaza frumos pana pe la jumate...inele Fuji Alconite, mandrina Fuji, blanc grafit, un bat bun cu componente de calitate.

la 200$ e un combo excelent.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 25 Aug 2007, 21:36

andrei-ovidiu scrie: la 200$ ...
+ comisioane + etc.... nu te incadrezi in suma:
pikeman scrie:dispunem de 4-5 milioane MAXIM
:P
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 26 Aug 2007, 00:45

Pikeman , lasa cireasa de pe tort , ca o sa te coste .

Nu o zic in plan masochist , da exista citeva ideei incetatenite referitor la echipamentu de pescuit , inclusiv cel de spin , si una dintre ele ii echipamentu cit mai usor , sau celebra echilibrare bat-mulineta in functie de greutatea acestora .

La tropice se pescuieste , si ghizii o fac destul de des , cu mulinete de 800-900 grame , bete de 300-400 grame , la spin .Arunca poppere de 100-150 gr la 80 de metri timp de opt ore normale ( sa nu-mi ziceti ca voi nu mincati , bagati o bere , o tigara , etc ) Si trag si de pesti . La 45 de grade si umiditate teribila , nu pe marginea riului la umbra .
Eu nu dau la tropice , da am niste combinatii he!he! de 800-900 de grame , si nu-s florete . Si aici nu prea dai la punct fix decit foarte rar , te intereseaza sa dai departe . La primele partide credeam ca ma ia dracu , dar dupa aia te obisnuiesti , odata ce inveti sa incarci batu , merge usor treaba . Ca sa-ti faci o idee , taie dintr-un bat de crap o bucata , si dupa aia te apuci de lansat naluci he!he!Suna a SF he!he! nu ?
Cei care strimba din nas la greutatea sculelor , ginditi-va ca soarta va impinge intr-o buna zi undeva unde sint pesti adevarati , si-ti pune unu in mina un combo de 1,2 kile cu o naluca de 120 de grame . Ce dracu faci ? Sti , eu nu dau la trena , da-mi o scula de spinning te rog he!he!

Pikeman , is pescari si pescari , dar daca dai de 3-4 ori pe saptamina , chiar scurt , dar intens , se cheama ca handralesti sculele , mergi cu batu prins cu doua elastice , nu ca duminicarii , care merg odata pe saptamina cu batu in husa si fac febra musculara cu bete de 150 de grame . cred ca tragi si tu concluzia ca exista echipamente pentru amindoua clasele . In general , sculele tari cintaresc mai mult , sau daca se apropie de gramaj pe aceasi putere diferenta de pret ii majora . Cu banii aia poti lua ceva coaja fina si mulinel colorat pentru pescuit duminical , cu conditia sa-l cureti cu drag de fiecare data , ii drept ca o sa fie usor , sau cauti ceva mai greu si de tavalit . Alegerea ii dupa gust si banii conditionati he!he!

Fir Intins!!!

adiwolf
veteran
veteran

Re: Cel mai usor si bun combo

Mesaj de adiwolf » 26 Aug 2007, 07:53

pikeman scrie:Ia sa vedem :twisted: dispunem de 4-5 milioane MAXIM ..
moooaama,
ma,tu ai spart banca sau au venit banii de la arabi?! :twisted:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 26 Aug 2007, 08:00

Mai pui ceva banuti si iei o mulineta de calitate (trebuie considerata investie pe termen lung ) ; cu lanseta .., mai asteapta pina la urmatoarea rectificare de buget ...
Din viata scapa cine poate.

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 26 Aug 2007, 09:44

Poti incerca asta:
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... 20287&rid=
Eu il am si-s multumit de combo,destul de rigid dar si elastic,mulineta e Daiwa(made in China,of course)iar pretul se incadreaza in ce ai tu;cu tot cu taxe :wink: si-ti mai ramane si de-o bere :lol:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

Scrie răspuns