taxele vamale si la transport?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Torescu Octavian
senior
senior

taxele vamale si la transport?

Mesaj de Torescu Octavian » 04 Feb 2007, 23:02

Este posibil ca cei de la vama sa vamuiasca si banii pe care i am platit ca sa mi aduca un colet din america?(Normal cu o groaza de twistere)
de ce nu fac vama la produsele pe care le am cumparat si adauga si banii de transport?
Cine a mai facut comenzi cabelas ce a patit cu cei de la ups?
eu am fost furat ca in codru de nenorocitii aia de la vama baneasa sau chiar de firma de curierat adica UPS.I mi vine sa injur dar nu cred ca am voie.
astept raspunsurile celor multi si patiti.:((

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Feb 2007, 23:28

taxele vamale se platesc atat pe valoarea marfii, cat si pe taxa de transport. in general ar fi bine sa stii daca valoarea marfii include si taxa de transport. viitoarea mea sotie (22.septembrie.2007) lucreaza ca declarant vamal, si am deranjat-o din pat pentru problema asta...

sper ca twisterele comandate sa fie prinzatoare...

tomy
junior
junior

Mesaj de tomy » 04 Feb 2007, 23:49

am comandat de la "Cabela`s" recent un float-tube,in 2 saptamani mi-a ajuns.Nu am platit nici o taxa vamala

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 05 Feb 2007, 00:50

tomy, ti-a venit prin posta? sau mai bine zis, posta la preluat la vama? cat ai platit transportul? TVA ai platit?

tomy
junior
junior

Mesaj de tomy » 05 Feb 2007, 18:05

am primit o instintare sa ma prezint la vama interioara cu buletinul pt.a ridica coletul.Acolo m-au intrebat despre continutul coletului,le-am spus despre ce e vorba,mi-au desfacut coletul,cat sa vada marfa,dupa care...pa si pusi,n-am platit nimic.
am mai spus-o si pe alt topic,floatul a costat 89$,iar in final mi-au retras de pe card 107$,probabil cei 18 $ in plus au costat transportul.
M-am mirat si eu ca nu am platit vama

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 05 Feb 2007, 18:17

tomy scrie:am comandat de la "Cabela`s" recent un float-tube,in 2 saptamani mi-a ajuns.Nu am platit nici o taxa vamala

transportul a venit prin aer sau pe sol?
ca ti-au luat cam putin din cate imi dau io seama...
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

tomy
junior
junior

Mesaj de tomy » 05 Feb 2007, 18:29

si inca ceva...coletul meu (floatul),a cantarit 3,350 kg, probabil la asa greutate mica nu percep taxe

tomy
junior
junior

Mesaj de tomy » 05 Feb 2007, 18:32

dupa ce-ti verifica cardul si totul e ok,te intreaba cum vrei sa-l primesti,paravion sau normal.
eu am optat normal si zic c-am facut bine (in 2 sapt.)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 05 Feb 2007, 19:47

bajeti
cabelas trimite si paravion si posta normala
paravion vine intr-o saptamana
posta normala vine pana in 3 luni ( eu am stat odata 3 luni dupa un pachet ), se mai fura, nu ai control
si pe-o parte si pe alta se face vamuire
avantajul la posta normala e ca te duci cu buletinu la oficiul respectiv, si... ca sa zicem asa...., asta este......, ma intelegeti

la paravion, coletul vine cu ups
se face o vamuire de mare angajament la otopeni, dupa care esti informat sec: atat platesti, baga banii si pe urma primesti marfa
nu ai nici un control asupra procesului, vama variaza si de obicei e aplicata la sange
e cam teapa cum s-ar zice
basca ca platesti si 40 % la cabelas sa-ti trimita paravion

remus s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remus s » 05 Feb 2007, 19:56

Tot ce depaseste 40euro sau contravaloarea lor se vamuieste daca e non EU . La faza asta pot sa-ti bage si transportul , discutabil zic eu .
In vara am primit o lanseta din USA , trimisa cu UPS , a ajuns la Bucuresti dupa care a fost trimisa la aeroportul Timisoara , preluata de o alta firma ( nu dau nume ) . Am fost sunat daca sunt de acord sa platesc o vama de 230 ron , daca nu trimit pachetul inapoi , dupa vre-o cateva zeci de telefoane si scandaluri au recunoscut ca au calculat gresit si trebuia sa dau vama doar 80ron . Am fost de acord , scapand si datorita faptului ca lanseta era scurta 2,10. Atentie insa la lansete, grafitul si carbonul beneficiaza de taxe vamale diferite , cat si lungimea lansetei !!!!!!!!!

Scrie răspuns