Pescuit pe Volga

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
silvian2007
junior
junior

Pescuit pe Volga

Mesaj de silvian2007 » 04 Feb 2010, 22:39

Am citit recent intr-un numar mai vechi al revistei "Aventuri la pescuit" un articol despre cativa aventurieri (din cate am inteles, in frunte cu un domn, Laurentiu Ionete, pentru cei care-l cunosc) care s-au incumetat sa faca o iesire la pescuit, pan'aci in delta Volgai, in cei 5% din suprafata, care se afla pe teritoriul Kazakhstanului.
Nu e prima data cand aud si citesc despre acest colt de rai al pescarilor, despre salbaticia locurilor si abundenta faunei piscicole specifice zonei si din acest motiv, as fi curios sa aflu cat mai multe despre ceea ce inseamna aceasta delta, asta binenteles daca exista persoane in randul dumneavoastra care pot da relatii in acest sens.
In primul rand ma intereseaza(si cred ca nu sunt singurul), daca se merita sa bati atata amar de drum pentru cateva zile de pescuit, de la care asteptam implinirea celor mai nazdravane visuri in materie de pescuit.
Pareri pro si contra...
In alta ordine de idei, cam care ar fi investitia necesara, sa zicem, petrecerii unei saptamani de pescuit pe aceste meleaguri?... transport, cazare, masa, inchirieri ambarcatiuni si ghizi, etc.
Exista pe acest forum sau intre prietenii/cunoscutii dvs. cineva care sa fi fost acolo?
Sa fie oare Delta Volgai, Meka pescarilor?
...si nu in ultimul rand, in afara de mine, s-a mai mai gandit cineva la o excursie de pescuit aici...in Kazakhstan?

Nota:pentru ultima intrebare, raspundeti in lipsa nevestelor/iubitelor, etc. :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 04 Feb 2010, 22:54

hmmmm, interesant. Cum o fi sa prinzi stiuci si somni in Tzara lui Borat? :lol: Ai grija ca misuna agentii FSB-ului, serviciul rusesc de spionaj intern. Cu aia nu e de glumit. Daca vezi ca prinzi peste dupa peste poate ca sta rusnacul scafandru pe fundu' Volgai si baga pestii in carlig. Doar o parere...
Mai bine mergi in Mongolia sa prinzi lostrite (taimen), e mai distractiv.

silvian2007
junior
junior

.

Mesaj de silvian2007 » 05 Feb 2010, 11:35

Din partea mea, pot sta sub apa sa-mi puna pestii in carlige, totul e sa-i scot eu in lanseta.
Acum, serios vorbind, cum ar fi sa scoti stiuci una dupa alta, aruncarea si captura, sute de bucati in cateva ore?...asa cum scria in articolul din revista despre care va spuneam putin mai devreme.
A fost totusi cineva acolo, care sa ne poata da mai multe relatii?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Feb 2010, 18:34

nu, nu am fost acolo, dar intamplarea face ca acuma cateva zile sa descarc si sa vizionez un film-documentar cu doi pescari englezi la pescuit in Delta Volgai.
ce sa zic, filmul nu este cine stie ce, dar abundenta de peste se observa usor prin nr capturilor si frecventa lor (avat,biban,stiuca,etc)
accentul a fost pus pe capturarea somnului mare si au reusit cu ajutorul ghizilor sa prinda exemplare foarte frumoase.
nu stiu cum se cheama acel film fiindca l-am sters din calculator, dar o sa incerc sa aflu daca esti interesat.

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 05 Feb 2010, 19:36

adiwolf scrie:nu, nu am fost acolo, dar intamplarea face ca acuma cateva zile sa descarc si sa vizionez un film-documentar cu doi pescari englezi la pescuit in Delta Volgai.
ce sa zic, filmul nu este cine stie ce, dar abundenta de peste se observa usor prin nr capturilor si frecventa lor (avat,biban,stiuca,etc)
accentul a fost pus pe capturarea somnului mare si au reusit cu ajutorul ghizilor sa prinda exemplare foarte frumoase.
nu stiu cum se cheama acel film fiindca l-am sters din calculator, dar o sa incerc sa aflu daca esti interesat.
poate ca e asta Russian Fishing Adventures il am eu,la final prinde un somn urias la vreo 124 pounds si 7foot

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Feb 2010, 11:26

dap,
asta este.
eu l-am sters dupa vizionare, am considerat ca nu merita sa ocupe locul, nu prezenta tehnici, mai mult arata a documentar

Scrie răspuns