Vreau Casting!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Vreau Casting!
Cei care practica acest gen de pescuiala,daca sunt dragutzi,sa ne dea cateva indicatii de baza,ii rog frumos.
Eventual prin metoda comparatiei,ca sa putem intelege mai bine.
Va multumesc.
Eventual prin metoda comparatiei,ca sa putem intelege mai bine.
Va multumesc.
si eu vreau casting in 2007,oricum voi incerca cu sculele cuiva inainte sa cumpar,sa vad la voblere si jiguri cum e.
din ce am vazut in filme precizia lanseului si controlul nalucii sunt mai bune.
din ce am vazut in filme precizia lanseului si controlul nalucii sunt mai bune.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
ai cele mai bune rezultate...o chestie ar fi perucile, dar se rezolva f usor...apoi ar mai fi lungimea lanseului, care din pacate nu-i asa de lung ca la spin(ma rog nu ma refer la mulinete trecute de 200$). de asemenea mai ii si greutatea nalucii...nu prea poti da cu 5g(am inteles ca daiwa sol ii buna la acest capitol) eu l-am pescuit exclusiv la jiguri si mi-a placut, dar lungimea lanseului
daca ai barca e perfect

-
- veteran
-
- veteran
- Stefan Tudose
- Moderator
La mulinete nu merita deloc sa te uiti la punga. Cu cat mai ieftina, cu atat mai proasta. Mulinete decente incep de pe la 100 USD.
Perucile se formeaza in marea lor majoritate datorita faptului ca tamburul continua sa se invarta si dupa ce naluca a atins apa. De fapt spirele bobinate se desprind de pe tambur incalcindu-se intre ele. Majoritatea perucilor se pot desface in 10-20 de secunde.
La orice mulineta de bait exista sisteme de reglaj care sa permita incepatorilor sa lanseze in conditii cat de cat safe. Sisemele de reglaj ingreuneaza de fapt rotirea tamburului, de unde si distantele mici de lansare. Cu timpul insa, vei putea face reglajele mai lejere, castigand distanta.
In ceea ce priveste precizia lanseurilor, e destul de adevarat. Naluca are spre finalul lanseului o viteza relativ mica, iar tu o poti opri din evolutie apasand degetul mare pe trambur. In acel moment, naluca pica instantaneu in apa.
Controlul nalucilor de dimensiuni si gramaje superioare mi se pare mai facil deoarece un combo de bait, datorita modului de dispunere a mulinetei pe lanseta, are centrul de greutate mai aproape de incheietura mainii cu care tii lanseta.
Naluci mici? Nashpa. Cu astea ramai pe spinning.
Perucile se formeaza in marea lor majoritate datorita faptului ca tamburul continua sa se invarta si dupa ce naluca a atins apa. De fapt spirele bobinate se desprind de pe tambur incalcindu-se intre ele. Majoritatea perucilor se pot desface in 10-20 de secunde.
La orice mulineta de bait exista sisteme de reglaj care sa permita incepatorilor sa lanseze in conditii cat de cat safe. Sisemele de reglaj ingreuneaza de fapt rotirea tamburului, de unde si distantele mici de lansare. Cu timpul insa, vei putea face reglajele mai lejere, castigand distanta.
In ceea ce priveste precizia lanseurilor, e destul de adevarat. Naluca are spre finalul lanseului o viteza relativ mica, iar tu o poti opri din evolutie apasand degetul mare pe trambur. In acel moment, naluca pica instantaneu in apa.
Controlul nalucilor de dimensiuni si gramaje superioare mi se pare mai facil deoarece un combo de bait, datorita modului de dispunere a mulinetei pe lanseta, are centrul de greutate mai aproape de incheietura mainii cu care tii lanseta.
Naluci mici? Nashpa. Cu astea ramai pe spinning.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com
www.wsbteam.com
- Stefan Tudose
- Moderator
-
- veteran
Ionut ,Ionut the carp scrie:da! dar trebe avut mare grija la inele! o data ce a dat al' mai baban textilul fiind dur inelele avand picioarele fixe, poate sa se creeze un sant de numa...si te..... pe ele de inele
Orice bat ce are inele de alumium oxid in sus se poate folosii cu fir textil fara nici o problema nefiind inelele afectate de textil in nici un fel.Se vede treaba ca nu esti cu lectiile la zi(cel putin cu cele de pescuit).
@Michael,
Pescuieste tu in continuare cu mulinete de spinning ,ca daca nu ai precizie cu cele de spinning nu vei avea nici cu cele de baitcasting.
Iar referitor la peruci se pot descurca usor,dupa unii ,dar am vazut destui descurcand cu...cutitul si ramanand fara fir si partida de pescuit terminata(am vazut asta si la un pescar bun aici ce toata viata a pescuit numai cu mulinete de casting).Chiar daca poti descurca firul nu uita ca naluca se duce la fundul apei(daca nu e floating) si pana tu descurci s-ar putea sa realizezi ca a gasit o agatatura...
Poti incerca daca bugetul iti permite si dupa aceea sa-mi spui avantajele descoperite de tine,poate asa voi trece si eu pe baitcasting.
Jean Scurtu
-
- veteran
nu am specificat tipul inelelor, tocmai de asta am zis a se avea grija...poate nu m-am exprimat corect, cand am spus a se avea grija la inele m-am referit strict la tipul alegerii inelelor!Jean Scurtu scrie:Ionut ,
Orice bat ce are inele de alumium oxid in sus se poate folosii cu fir textil fara nici o problema nefiind inelele afectate de textil in nici un fel.Se vede treaba ca nu esti cu lectiile la zi(cel putin cu cele de pescuit).
Jean Scurtu