Recomandare lungime lanseta si fir
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
- utilizator nou
Recomandare lungime lanseta si fir
Salut prieteni, doresc sa incep sa pescuiesc la spinning ( probabil a venit vremea si pentru mine ) dar nu stiu ce lansete sa aleg, ce lungime are fi ideal sau cum sa le deosebesc intre ele, am vazut multa lume cu 1.8, 2.10 sau 2.4.. chiar 2.7. Chiar nu stiu ce sa aleg si ce ar fi potrivit si pentru ce.
Pe urma, ce fir recomandati? Fluo, mono sau textil?
10x multumesc!
Pe urma, ce fir recomandati? Fluo, mono sau textil?
10x multumesc!
Re: Recomandare lungime lanseta si fir
Intrebare prea generala ...Mai concret, locul ,specia vizata, etc.Da ,stiu, e greu.Va devenii naucitor )))
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
In afara de ce a zis Zamfi, pescuiesti din barca sau de pe mal ?
in rest ... we are the best!
-
- utilizator nou
Ok am inteles.. cel mai probabil o sa le iau la rand sa vad ce si cum
Nu trebuie sa le iei la rind, poti afla multe informatii utile dar nimeni nu stie ce si cum vrei sa pescuiesti, De pe mal este buna o lanseta mai lunga sa poti lansa iar din barca una mai scurta pentru ca nu ai nevoie de laseuri lungi ( nu vorbim de senzitivitate, spatiu necesar, mina pescarulu samd,...). Daca dai cu naluci reactive iti trebuie un bat mai moale, daca dai cu jiguri la salau iti trebuie un bat mai rigid . De aceea este important sa dai mai multe detalii despre tipul de pescuit pe care il vizezi si bugetul pe care il vei aloca
in rest ... we are the best!
O lanseta de 2.40m, cu putere de aruncare pana în 20-25g și te vei bucura de ceva capturi la locul și momentul potrivit.
Îți recomand o mulineta de marime 2500-3000, cu tambur de schimb (pe unul multifilament de 0.10-0.12 și pe celalt un monofilament de 0.18 sau 0.20)
Succes!
Îți recomand o mulineta de marime 2500-3000, cu tambur de schimb (pe unul multifilament de 0.10-0.12 și pe celalt un monofilament de 0.18 sau 0.20)
Succes!
Cu un vobler bine ales, poți sa te bucuri de aproape orice răpitor din apele dulci De exemplu un FLAP JACK de la Strike Pro.
Nu mai complicați lucrurile cu cei mai puțin cunoscători.
Cred ca dupa un an si.a rezolvat omul problema...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
In subiect era vorba despre lanseta si fir, nu despre naluci. Ai pescuit si alte naluci in afara astuia pe care vad ca il recomanzi tuturor...drept voblerul minune ?