"Accesorii" la pescuit

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Poppy
utilizator constant
utilizator constant

"Accesorii" la pescuit

Mesaj de Poppy » 12 Aug 2011, 21:24

Doresc sa cumpar un ceaun cu pirostriile aferente pentru a-mi servi in balta, ce-mi recomandati si de unde ? Vreau ceva bun si cu utilizare imediata, sa nu mai fiu nevoit sa trec prin nu stiu cate arderi, fierturi si spalari pana sa-l folosesc.
Multam' !

colega
junior
junior

Mesaj de colega » 13 Aug 2011, 14:57

In ardeal exista un termen unguresc - bogracs - (citeste bograci) pentru mancarea facuta in ceaun, neaparat cu carne multa si nu in mod obligatoriu cu boia picanta din greu.

Cele mai apreciate ceaune sunt cele emailate - usor de spalat - si care au in punctul superior al trepiedului o rozeta ce se poate actiona manual, rotind ceaunul si continutul acestuia, evitand astfel prinderea/afumarea mancarii pe fundul si peretii laterali.

Concluzie: ia unul emailat, e plug and play :D , de la cei ce vand 'artizanat' pe marginea drumului, poate obtii bonus un prosop cu tzatze.

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 13 Aug 2011, 15:11

Prin Baragan artizanatul este ca o floare de colt, dar merita un drum macar pentru prosop. :D

Cele emailate nu sunt din fonta (cel putin sunt foarte usoare) si tare mult as vrea unul de 10 l de vreo opt kilograme !

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 13 Aug 2011, 15:30

Din cate am auzit cele mai bune sunt din fonta si iar din auzite,mancarea facuta la ceaun,este foarte gustoasa .....
Until next time....Tight Lines!

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 13 Aug 2011, 15:38

Daca nu e cu suparare...iti pun o reteta din Bihor :D :D :D :D
http://www.gustos.ro/retete-culinare/gu ... bihor.html
Imagine

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 14 Aug 2011, 19:52

@Adriann
...aseara am bagat ceva asemanator , preparat de un "bucatar" din Satu Mare, doar ca a avut si carne de porc si ceva fasole si inainte ... o palinca ...auauauuuuu!

...ca sa fiu on-topic....ceaunul a fost din inox , de aprox 10 l si mie mi s-a parut a fi OK pentru prepararea unei ciorbe sau chiar a unei mamaligi.... :wink:
...daca ajuta cu ceva , pot da si o sugestie , doua...:
http://www.grataredegradina.ro/ceaune/c ... gory_id=23
sau daca vrei unul pe care sa-l folosesti si pe post de ancora la barca...
http://www.grataredegradina.ro/ceaune.h ... gory_id=22
:oops:

Scrie răspuns