Mi-am rupt batul
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Asa este sunt bune tuburile dar betele se rup pe malu apei ....si eu am patito ....batu a stat tot in tub si dupa 5 zile de folosit ca atat l-am folosit in a 6 zi in barca fiind cineva a lovit rama la barca si la sectionat in 2...bat de 500 de ron ...si l-am vandut cu 70 de ron dupa ce l-am reparat numai de ciuda ca stiam ca e rupt...
puteti lipi betele rupte ! in functie de locul unde sunt rupte si felul rupturi!!! nu vor mai avea aceeasi actiune si nici aceeasi senzitivitate ! eu am lipit citeva pentru diverse cunostinte . cu betele lipite sa scos un crap de 5 kg pe balta si un somn de 7 pe dunare . in functie de materialul batului se foloseste fibra de sticla sau carbon si rasina poliesterica cu intaritori . nu e foarte dificil dar necesita ceva indeminare . nu se pot lipi betele
zdrobite doar cele sectionate si cu ruptura cit de cit curata fara aschii.
Mod de lucru: se ia tronsonul rupt se curate de aschii sau se indeparteaza cu grija portiunea rupta prin taiere (la ambele capete ale rupturii) daca este posibil se vor mufa cele doua parti una in cealalta . din cauza conicitatii batului vor trebui indepartate inelele ca sa poata fi mufate fara a le forta. .se verifica sa fie mufate drept (sa nu iasa batul in unghi) se demufeaza se slefuieste cu grija cu un smirghel foarte fin 1500 si apa pina la indepartarea luciului initial fara sa atinge structura de fibre. Se spala cu acetona . se pregateste o bucata de tesatura de fibra de sticla (sau carbon dupa caz)care sa bandajeze portiunea rupta prin infasurare de doua ori. Tesatura trebuie sa fie cit mai deasa si mai subtire ( sub 125 grame pe metru patrat)pentru a nu forma o cocoasa pe bat. Se pregateste o cantitate de aproximativ 15 mililitri de rasina poliesterica intr-un vas mic de sticla se amesteca cu 1 sau 2 grame de intaritor in functie de tipul rasinii( accelerata sau nu ) si de temperatura de lucru . timp de lucru dupa amestecarea cu intaritor 5 max 10 minute . se aplica cu o pensula mica un strat subtire de rasina( cu intaritor)pe partea exterioara a tronsonului rupt pe o lungime de aprox 5 cm dupa care se mufeaza cele doua bucati una in alta se verifica alinierea daca e corecta ,daca nu este se corecteaza . se unge din nou cu rasina si se aplica bandajul din tesatura peste partea mufata si se inbiba cu rasina cu pensula. Se leaga bandajul cu fir de carbon sau fibra de sticla si se imbiba din nou cu rasina. Se verifica din nou ca tronsonul sa fie bine aliniat. Daca nu e si nu sa poate corecta se desface tot se spala cu acetona si se reiau operatiunile . daca totul e ok se roteste batul pina in momentul in care rasina a gelifiat( nu mai e lichida si se transforma in gel) pentru a preveni scurgerile si aparitia de picaturi . nu lucrati cu rasina gelifiata pentru ca nu face priza cu materialul !. Dupa uscare se slefuieste din nou cu apa si se monteaza inelele . Soarele si caldura grabesc gelifierea si uscarea !
Nu se pot lipi betele pline !!! doar cele goale pe interior.
Sper ca e de folos romanul ce l-am scris daca sunt nelamuriri va stau la dispozitie
Spor la treaba
zdrobite doar cele sectionate si cu ruptura cit de cit curata fara aschii.
Mod de lucru: se ia tronsonul rupt se curate de aschii sau se indeparteaza cu grija portiunea rupta prin taiere (la ambele capete ale rupturii) daca este posibil se vor mufa cele doua parti una in cealalta . din cauza conicitatii batului vor trebui indepartate inelele ca sa poata fi mufate fara a le forta. .se verifica sa fie mufate drept (sa nu iasa batul in unghi) se demufeaza se slefuieste cu grija cu un smirghel foarte fin 1500 si apa pina la indepartarea luciului initial fara sa atinge structura de fibre. Se spala cu acetona . se pregateste o bucata de tesatura de fibra de sticla (sau carbon dupa caz)care sa bandajeze portiunea rupta prin infasurare de doua ori. Tesatura trebuie sa fie cit mai deasa si mai subtire ( sub 125 grame pe metru patrat)pentru a nu forma o cocoasa pe bat. Se pregateste o cantitate de aproximativ 15 mililitri de rasina poliesterica intr-un vas mic de sticla se amesteca cu 1 sau 2 grame de intaritor in functie de tipul rasinii( accelerata sau nu ) si de temperatura de lucru . timp de lucru dupa amestecarea cu intaritor 5 max 10 minute . se aplica cu o pensula mica un strat subtire de rasina( cu intaritor)pe partea exterioara a tronsonului rupt pe o lungime de aprox 5 cm dupa care se mufeaza cele doua bucati una in alta se verifica alinierea daca e corecta ,daca nu este se corecteaza . se unge din nou cu rasina si se aplica bandajul din tesatura peste partea mufata si se inbiba cu rasina cu pensula. Se leaga bandajul cu fir de carbon sau fibra de sticla si se imbiba din nou cu rasina. Se verifica din nou ca tronsonul sa fie bine aliniat. Daca nu e si nu sa poate corecta se desface tot se spala cu acetona si se reiau operatiunile . daca totul e ok se roteste batul pina in momentul in care rasina a gelifiat( nu mai e lichida si se transforma in gel) pentru a preveni scurgerile si aparitia de picaturi . nu lucrati cu rasina gelifiata pentru ca nu face priza cu materialul !. Dupa uscare se slefuieste din nou cu apa si se monteaza inelele . Soarele si caldura grabesc gelifierea si uscarea !
Nu se pot lipi betele pline !!! doar cele goale pe interior.
Sper ca e de folos romanul ce l-am scris daca sunt nelamuriri va stau la dispozitie
Spor la treaba
ia cu tine un subler si dute la un magazin de pescuit si cauta un inel cu ,,pastila" identica ca dimensiune cu pastila sparta. daca ai gasit il cumperi te duci acasa iei o pila fina sau de ceasornicar si te apuci si pilesti partea metalica a inelului pina o tai si scoti ,,pastila". o bagi prin presare in inelul care nu mai are pastila si gata .daca reusesti esti un om fericit daca nu cumperi alt inel si incerci din nou. daca e inelul de virf il schimbi cu totul . daca e inel matisat si te pricepi il schimbi cu totul daca ai unul identic.
ce tip de inel e sic ceramic titanizat???
ce tip de inel e sic ceramic titanizat???
garantie nu ai avut la el...?Radu_T scrie:Asa este sunt bune tuburile dar betele se rup pe malu apei ....si eu am patito ....batu a stat tot in tub si dupa 5 zile de folosit ca atat l-am folosit in a 6 zi in barca fiind cineva a lovit rama la barca si la sectionat in 2...bat de 500 de ron ...si l-am vandut cu 70 de ron dupa ce l-am reparat numai de ciuda ca stiam ca e rupt...
si eu am patzit cu un ET excalibur 10-30 gr ... am calcat pe el ((
(sper k il face la garantie):d
daca e de la ST CROIX ai inele de Aluminum-oxide conform cautari pe Google. eu inca nu am schimbat ,, pastila" la asa ceva de aceea iti recomand sa cauti (si sa gasesti)inelul sa il cumperi separat ca piesa de schimb dupa care daca nu te pricepi sa il schimbi singur sa te adresezi unui cunoscator care sa il schimbe cu totul. daca te hotarasti sa faci tu treaba asta si ai nevoie de sfaturi iti stau la dispozitieattilaf scrie: Batul e un Wild River, iar inelul cu pricina e al 3-lea de la varf spre cotor.