pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
MihaiV
- Moderator

crapu.huby scrie:e tare subiectu' si vad ca ati facut treaba, eu in ultimii ani nu am mai prins nici un clean mai mare de 1 kg. ultima captura peste kg am prinso pana la golirea barajului vladesti, asa ca spuneti si locatia cand spuneti cantitatea
Pentru ce? Ca sa vi sa ii prinzi? Nee! Nu se poate! Noi aici numa ne laudam cu capturile.

-
edâ„¢
- veteran

-
-
Cozma
- junior

Pentru cine doreste(acum ca am putin timp) pot trimite pozele cu clean de 4 kg pozat si cu centimetru pe el si cu cintar .Aparatul era un cannon de 3,2 mega .Pozele sunt neprelucrate in nici un fel.Sa trimiteti adresa de m-ail la care sa trimit pozele ,pe adresa
cozmalure@yahoo.com
-
Dr@gos
- utilizator nou

cam mari cleni prindeti voi...de 4 kg eu nici macar nu am vazut in realitate mai mare de 2.5 kg...apoi 4-5
-
geluiasi
- veteran

cu siguranta vei prinde si tu .numai ca trebuie rabdare...
-
dan bobei
- veteran

-
Cozma scrie:Pentru cine doreste(acum ca am putin timp) pot trimite pozele cu clean de 4 kg pozat si cu centimetru pe el si cu cintar .Aparatul era un cannon de 3,2 mega .Pozele sunt neprelucrate in nici un fel.Sa trimiteti adresa de m-ail la care sa trimit pozele ,pe adresa
cozmalure@yahoo.com
Puteti pune pozele la galerie. Carcotasi au fost si vor fi intotdeauna. Din cate stiu, aici nu s-a pus niciodata problema ca ar fi "trucate" in vreun fel. Eu personal vreau sa vad pestele in mai multe "ipostaze" dacat poza din revista. Poate altii au de comentat, e treaba lor.
-
Zelea D
- utilizator nou

-
am vazt si clean de aproape un metru!!!!
sa intamplat acu 12ani cand de la nush ce fabrica sau uzina au aruncat in Timis niste butoaie cu ceva toxic in ele, era iarna si malurile timisului erau inghetate si toti pesti au murit cei mici si acolo am vaz cleni foarte mari unii chiar erau cat mana, unii i luau cu sacii mai ales k aia mari erau vii parea mea k sunt inca cleni mari dar astia se prind foarte greu deoarece se hranesc diferit fata de cei mai mici e la fel cu stiuca mare (peste 10kile) care manca sobolani de apa din cate am vaz eu sau somnul care manca pasari chiar de langa mal (de ex porumbei care beau apa de pe mal) sau de pe apa cum ar fi rate salbatice sau lisite etc .Eu zic k exista pesti foarte mari inca pe apele noastre dar unii de cand pescuiesc nau vaz asa ceva si sau obisnuit cu idea k nu mai e peste mare... de exemplu pe Timis cum au sapat astia cu draglinele pe un canal care se varsa in Timis au ramas uimiti cum au inchis stiuci mai mari decat mana intro apa care avea 1 metru si era plina de vegetatie stiuca era inchisa acolo. Mai stiu locuri pe o balta de langa Timis mai exact Sacu unde sunt somni f mari chiar un pescar a prins unu de 45kile acolo si cred k is si mai mari, tot acolo sunt bibani de peste 1kil dar rar se prind pt nu prea se pescuie la el inspecial .
Asa k am primit un sfat de la un pescar 100% spiner care pescuie din anii 70, el zicea sa mah duc zilnic sa observ locurile de pescuit k sa inteleg cum se comporta si dc rapesc bine in unele zile sau schimbarea locurilor...
el zicea k stiuca mare te observa de la distanta si dak u crezi k tu o pandesti pe ea si astepti sa o prinzi te inseli ea no sa traga niciodata la tine pt k stie de prezenta ta si tot asa...
Sa nu aud k nu mai sunt pesti, eu cred k nu mai sunt pescari adevarati ci doar braconieri!!!! si aia se lauda cat peste au prins...punct
-
todi
- veteran

-
@Zelea D
cu respect, toti am auzit de avati cat stabilopozii si crapi de 15 metri cubi.
Ah... pe langa mancatul porumbeilor de pe mal, sa nu uitam de barajele unde scafandrii coborati sa scoata vreun hoit din gratare s'au speriat de pestii uriasi care pandeau vreun inotator inconstient.
cheers
-
fratelecelmic
- senior

Cozma scrie:Pentru cine doreste(acum ca am putin timp) pot trimite pozele cu clean de 4 kg pozat si cu centimetru pe el si cu cintar .Aparatul era un cannon de 3,2 mega .Pozele sunt neprelucrate in nici un fel.Sa trimiteti adresa de m-ail la care sa trimit pozele ,pe adresa
cozmalure@yahoo.com
stim balaurul din reviste... este cel cu redhed-ul in gura, parca.
pe la noi pe arges frecventi sunt cei de 800 gr-1,5 kg
am vazut un singur clean de vreo 3 si ceva si m-am speriat
recordul personal este de 1,4 kg
-
leonb
- utilizator constant

noi radem si glumim cu dimensiunile, dar nu e de ras deloc; poate ca nu interveneam, dar mi-am adus aminte ca si eu am vazut un monstru de clean; locatia : Ocna-Sugatag(MM), baile vechi, intr-o surpatura de mina a iesit apa in urma cu multi ani; apa e dulce totusi (ce putin la suprafata); eram la pescuit de clean cu carabus, cred ca prin 91-92, nu mai stiu exact; m-am uitat la el cred ca vreo 3-4 minute pana am indraznit sa ii lansez in fata; cred ca avea cam 1.10 insa era si foarte gras si gros. apa era destul de limpede, el inota pe langa mal (la suprafata), cel mai aproape am fost la 2 m de el; cand am vrut sa lansez (aveam o o fibra de sticla cu nailon de 0.25 cred) mi s-a blocat firul pe undeva si cand m-am intors sa vad ce e, intr-o fractiune de secunda a si disparut. De multe ori am mai trecut uitandu-ma cu jiind dupa el, dar n-a mai fost sa fie; nici macar o data nu l-am mai vazut; in schimb am vazut altii mai mici, pe la 60-70 cm; cel mai mare prins de cineva l-am vazut tot in MM, pe valea cosaului, satul cornesti, il prinsese cineva cu bob de porumb (era prin 85-87), cam 75 cm si 3 kg dupa spusele lui; eu peste 1,5 nu am prins niciodata. Asa ca, baieti, pe cai si la ocna-sugatag!