marime poze
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
marime poze
Nu stiu daca trebuia sa deschid un topic nou pentru asta,dar nu mi-a venit in cap pe unde altundeva sa pun intrebarea,asa ca...Deci-cum fac si eu ca marimea pozelor de postat sa fie cea maxima admisa sau cum fac sa schimb dimensiunile unei poze?Am incercat cu "avatar size"dar le face prea mici,nu se observa mare lucru si poza pierde din valoare.Daca e cineva(si nu ma indoiesc ca moderatorii ar sti)care ma poate ajuta il rog s-o faca "ca la prosti"-sau ca la clasa 1,ca eu ma pricep la calculatoare... nu.Mersi fain!
Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!
Sunt multe programe pt editarea imaginilor,dar iti spun cum fac eu.Instaleaza-ti IrfanView care dupa mine este cel mai simplu si util program folosit la vizionarea si editarea imaginilor.Odata ce ai accesat o poza prin intermediul lui IrfanView,ai sus in toolbar optiunea Image-Resize,unde completezi tu in pixeli cat sa fie marimea(rezolutia) acelei poze.Daca nu ma insel pentru a incarca o poza in galerie trebuie sa aiba maxim 800/600 pixels,la avatar parca 50/50(asta nu sunt sigur).
ps:vezi dupa ce dai un resize la o poza,micsorand-o la 800/600 sa dai File-Save as pentru a face o copie mai mica a pozei originale,ca daca dai click pe Save pierzi poza mare in original.
ps:vezi dupa ce dai un resize la o poza,micsorand-o la 800/600 sa dai File-Save as pentru a face o copie mai mica a pozei originale,ca daca dai click pe Save pierzi poza mare in original.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
eu folosesc ACD See si-mi convine. tot asa, are optiune de resize/edit la click dreapta pe poza, cu o interfata unde iti da posibilitatea sa o modifici procentual, sau cum vrei tu si sa o salvezi peste sau aparte.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
ACD See-ul mi se pare mult prea complex si greoi pt cat folosesc eu+ca are multe plugin-uri si parca nu misca la fel ca IrfanView,fiecare cu ce s-a obisnuit...eu caut alternative/programe cat mai simple care sa ma multumeasca.
IrfanView este un program free, asa ca dai o cautare cu google si vezi pe unde il gasesti pentru download.Dar de unde fac rost de IrfanView sau ACD See?
ACD See nu stiu daca e free (nu cred) insa il poti gasi pe CD-ul cu care vin imprimantele HP deskjet.
Iar daca ai un aparat foto digital vezi ca pe CD-ul lui vei gasi un utilitar cu care sa poti face mici ajustari pozelor.
asa salvezi o noua copie a pozei micsorate fara a deteriora poza in original.Michael scrie: ps:vezi dupa ce dai un resize la o poza,micsorand-o la 800/600 sa dai File-Save as pentru a face o copie mai mica a pozei originale,ca daca dai click pe Save pierzi poza mare in original.
Super mishto!Am reusit sa modific marimea pozelor dupa ce am downloadat Irfan View,dar acum a aparut alta smecherie:mi-am trecut pozele toate in bmp. si trebuie in jpg.Asta cum mama lu' proces-verbal le mai fac?Ma mai ajutati?Hai ca dau o bere la 2l!Cind oi da de voi...Deci trebuie sa schimb formatul pozelor in jpg. sau jpeg. 

Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Pai dai urmatoarele comenzi (prin click buton stinga mouse):
File (click) ......... Save as (click)
Se va deschide o fereastra (in care alegi locul unde vrei sa salvezi). In partea de jos a ferestrei (sub file name) gasesti Save as type:
deschizi Save as type: cu mouse si vei gasi JPG - JPEG Files pe care dai click mouse ....... si astfel ai selectat formatul in care vrei sa salvezi.
File (click) ......... Save as (click)
Se va deschide o fereastra (in care alegi locul unde vrei sa salvezi). In partea de jos a ferestrei (sub file name) gasesti Save as type:
deschizi Save as type: cu mouse si vei gasi JPG - JPEG Files pe care dai click mouse ....... si astfel ai selectat formatul in care vrei sa salvezi.