OCHELARI POLARIZANTI

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Nick
veteran
veteran

OCHELARI POLARIZANTI

Mesaj de Nick » 03 Mar 2005, 15:02

Fratilor se merita asa ceva?Cum sunt obsedat ca si voi dupa rapitori,vreau sa-mi completez trusa cu cateva poppere ptr avat.Normal ca o sa-i pun si un streamer in fata ca doar la popper dau numai vara.Ma fascineaza cum ataca avatul la suprafata asa ca m-am gandit sa-mi iau si niste ochelari polarizanti.Cine imi poate spune cat sunt de folositori si eventual sa-mi recomande si niste ochelari de o firma buna.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

paul
Moderator
Moderator

Re: OCHELARI POLARIZANTI

Mesaj de paul » 03 Mar 2005, 15:10

Nick scrie:Fratilor se merita asa ceva?Cum sunt obsedat ca si voi dupa rapitori,vreau sa-mi completez trusa cu cateva poppere ptr avat..
Vreau si eu poppere... cat despre polarizanti, am mai discutat noi... se merita sa ai o pereche in trusa, mai ales pentru zilele cu soare stralucitor, asa ca azi :)

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 03 Mar 2005, 23:56

dupa ce iei o pereche parca nu o sa mai poti da fara ei :)
Sunt buni nu doar pt soare (pt asta sunt suficienti unii simpli de soare) :wink: .
Ei te ajuta sa vezi sub oglinda apei (anuland acel efect de oglinda) si sa vezi in profunnzime in functie de limpezimea apei. :idea:
Pt ca efectul sa fie cat mai bun e bine sa alegi un model care sa acopere cat mai mult din supraf. ochilor pt a nu patrunde lumina din lateral ceea ce ar reduce efectul de polarizare :!:
De asemenea nu iti recomand unii inchisi la culoare ci mai degraba unii maro care sunt mai odihnitori si pot fi folos si cand este inorat sau in locuri umbrite Ex raurile de munte cu copaci multi dealungul lor
In orice caz pe rauri si lacuri cu apa limpede si nu prea adanca te ajuta enorm 8) 8) 8)
Incearca si ai sa te convingi :!:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Mar 2005, 08:26

domnilor...eu lucrez in optica.inclusiv ochelari de soare. eu am doar 3 perechi de ochelari polarizanti. in primul rand este vorba de confortul pe care il ai cand pescuiesti cu ei...si nu numai...la sofat si oriunde avem de-a face cu suprafete reflectante. lentila de baza are un filtru dispus pe orizontala si filtreaza lumina...care astfel ajunge la okiu pescarului, soferului, intr-o singura lungime de unda. maresc foarte mult contrastul, astfel se poate observa ca un pom are mii de frunze..., nu o masa verde....sunt buni si cand este inorat afara, si va asigur ca veti vedea detalii in plus. reflexia luminii nu este numai pe apa zapada, sau nisip....reflexia este peste tot in atmosfera in oras oriunde....in practica ochii nostrii sunt orbiti permanent de reflexii....astfel ca dupa o zi de pescuit cu soarele in fata sa nu va mirati ca vedeti puncte stralucitoare. si pentru cine a prins salai aproape de mal (sub 10m.) cu asemenea ochelari ii veti localiza chiar daca este apa tulbure, cand pestele misca sau exista acolo, face niste norisori de mal, fara ochelari polarizanti nu veti vedea nimic. pentru bucuresteni, la walter maracineanu(apa tulbure) pe o apa de 0,7m la mal..prindeam salau dupa salau la o distnta de 1-2m de mal..in timp ce prietenii mei treceau pe langa pesti, fara sa stie ca pestii sunt la picioare.
Ultima oară modificat 04 Mar 2005, 08:30 de către ovidiu, modificat 1 dată în total.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Mar 2005, 08:30

era sa uit... dupa ploile de vara cand iese curcubeul...sa-l priviti cu ochelari polarizanti , ala da curcubeu!
fir intins!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Mar 2005, 08:50

[quote="ovidiu"]domnilor...eu lucrez in optica ... lentila de baza are un filtru dispus pe orizontala si filtreaza lumina...care astfel ajunge la okiu pescarului, soferului, intr-o singura lungime de unda.[/quote]

Ovidiu, fara suparare: nu mai spune chestia asta la nimeni! O singura lungime de unda inseamna o singura culoare. Altceva e una singura la lumina polarizata, dar nu mai intru in detalii caci deviem de la pescuit. Nu e forum de optica.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 04 Mar 2005, 08:55

Si o marca buna de ochelari cine imi recomanda,evident sa fie cat de cat accesibili.Cineva mi-a recomandat firma dam la un pret de 300 000lei. :roll:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 04 Mar 2005, 09:11

In bucuresti nu am gasit unii sa-mi placa la mag. de pescuit dar am gasit unii intr-un magazin cu ochelari de soare in pasaj la universitate care aveau lentila si pe brate in lateral iar pe ei scria USA dar nu mai stiu marca;altfel f. buni :!:
Probabil insa ca exista si altii mult mai buni. Ex:Polaroid-eu am clipsuri(parca asa le spune) polaroid care se atasaza la alti ochelari pe rama :wink:

dinca_daniel
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dinca_daniel » 10 Mar 2005, 11:38

Salut
Cam peste o saptamana vine o ruda din USA si i-as cere sa-mi aduca si o pereche de ochelari polarizati, da' n-am informatii suficiente (Ex. marca, pret, culoarea lentilei etc.) Poate ma ajutati cu cateva informatii, in special dl Jean Scurtu mi-ar putea da cateva idei pertinente de la fata locului :D

Multumesc

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 10 Mar 2005, 13:22

Nick,
Ti-as recomanda POLARGLARE de la magazinele de optica. Au lentile Polaroid de diverse culori si rame din material plastic sau metalice de diferite forme. Nu stiu cat costa in magazinele din Iasi, nici daca vei gasi, dar prin alte orase pretul lor variaza intre 450.000 (parca la Carrefur in Bucuresti) la 750.000 lei. Eu am incercat diverse perechi atat de la magazinele de pescuit, cat si de la cele de optica si astia mi (nu sunt singurul) s-au parut cei mai buni din punct de vedere al raportului calitate/pret.

Dinca Daniel - depinde de cati bani esti dispus sa investesti in ei si la ce vrei sa-i folosesti. In State (vezi de ex. pe www.cabelas.com) gasesti de la 7-8 USD la sute de USD perechea :wink: Ca si principiu, lentilele de culoare aramie (amber) sunt buni pentru zonele mai intunecoase (pescuit pe raurile de munte) iar cei cu lentile albastre, gr

Scrie răspuns