spinning la mreana

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danielT
junior
junior

spinning la mreana

Mesaj de danielT » 22 Iul 2004, 11:25

Mreana la vobler- am prin in ultima perioada cateva mrene intre 1,5kg si 3kg pescuind la avat. Toate aveau voblerul in gura, si atacau naluca precum un rapitor vorace. Asta sa intamplat pe Mures, si totul sa desfasurat asfel: prima data atacau avatii si cand plecau ei apareau mrenele(pe la ora 19-20). Ce parere aveti?

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 22 Iul 2004, 11:36

cea mai buna momeala pe jiu la mreana e pietrocul (pietrusel, porcusor sau cum i'o mai zice). nu te mira.

numai bine

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 22 Iul 2004, 14:32

Corect. Nimic mai normal.

dan craciun
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan craciun » 27 Iul 2004, 07:55

Pe Olt, cel mai bine se prinde la buchet de viermusi,greiere si coropisnita micuta(in amonte). In zona Draganesti:patratica de cascaval si mamaliga.

grecu
veteran
veteran

mreana

Mesaj de grecu » 21 Iul 2005, 23:01

am prins si eu o mreana de 2,7kg la oscilanta mepss ciclop L si mai multe la pestisor un fel de tipar dar mai mic cam 7 -10cm

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 22 Iul 2005, 10:53

SALUTARE

sunt interesat de treaba asta , as vrea mai multe detalii despre asta ,

cu in locuri de avat merge si mreana , dupa cate stiu eu au arealuri diferite , avatul ataca in apa de jumatate de metru iar mreana mare nu prea vine spre mal

cred ca orice peste mare este si rapitor

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 22 Iul 2005, 11:10

S-a mai discutat asta pe forumul asta si pe forumul de pe pescarul.com....
Cauta si vei gasii acolo multe chestii interesante.
Numai bine.

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 26 Iul 2005, 18:48

@sir.JONES-treaba sa repetat si anul acesta. Dar acest fenomen este rar si este determinat de depunerile de icre ale pestilor pasnici-lipusi, morunasi. Este ca un fel de cantina a "saracilor" in centrul orasului, unde vin toti rapitorii sa "pape" pestisorii ce depun si nu mai au vigoarea de a se apara de atacul rapitorilor. Astfel vin haite de avati, mrene, somni. Cea mai mare de anul asta a avut putin peste 3 kg(mai exact 3100g) iar a partenerului a avut 4 kg.
Si intradevar drilul cu o mreana mare este spectaculos si plin de adrenalina. Daca ai ocazia sa il incerci iti ramane in memorie mult timp.

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 14 Aug 2005, 08:28

In ce zona a Muresului ai mreana si cand ?

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 14 Aug 2005, 20:22

sir.JONES scrie:SALUTARE

sunt interesat de treaba asta , as vrea mai multe detalii despre asta ,

cu in locuri de avat merge si mreana , dupa cate stiu eu au arealuri diferite , avatul ataca in apa de jumatate de metru iar mreana mare nu prea vine spre mal

cred ca orice peste mare este si rapitor
sir JONES,

Gresesti spunand ca avatul ataca in apa de jumatate de metru,ataca in apa cu tot felul de adancimi,conditia fiind sa existe obleti acolo,de asemenea gresesti referitor la mreana mare.

Mreana mare vine spre mal(depinde normal de locurile respective),ba mai mult pe caldura se adaposteste in scobiturile facute sub mal de curentul puternic al apei, la fel ca si somnul ,cleanul.

Si stiu ce spun deoarece cand eram tanar am prins destui cleni si mrene (si de 2kg.)cu mana pe Oltul copilarii mele, la Bod-Brasov ,in scobiturile amintite.

Jean Scurtu

Scrie răspuns