pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
Dady
- veteran

Vin in intimpinarea celor care vor sa stie cit mai multe despre plutele destinate competitiilor si nu numai, mai ales celor care vor sa-si construiasca singuri aceste accesorii. In general ma adresez celor care doresc sa devina profi, sa intre in rindul celor care bat la usa competitiei. Bate si ti se va deschide!!! Pentru inceput prezint plutele plate, de curent,care au aprins multe discutii.Eventuale intrebari, secrete constructive etc...
Dady

-
Armand
- veteran

-
Salut!
Din cate am inteles, plutele de acest gen se preteaza doar pescuitul cu rubesiana, pentru a putea fi mentinute la punct fix.
Voiam sa te intreb daca exista vreo varianta asemanatoare pentru pescuitul cu varga(6-7m) sau cu Bologneza.
Pentru Bologneza ma gandeam la un model de urmatorul gen: Unghiul facut intre pluta si firul de pescuit sa fie in asa fel incat curentul sa impinga pluta spre malul opus pescarului. Se foloseste ceva asemanator pentru pescuitul rapitorilor dar la diemensiuni mult mai mari.
Sper sa iti vina vreo idee despre cum ar trebui sa arate un model de acest gen pretabil la un pescuit de finete.
Spining....Prea bun ca sa fie light...
-
Dady
- veteran

ceea ce am luat indiscutie este o pluta f. putin cunoscuta si ca atare la fel de mult utilizata. Multi o sa fie amatori de discutie dar pe margine. Eau prefer o discutie un pic mai la subiect, mai profi, ca sa poate cei ce stau pe tusa sa inteleaga si sa rupa lantul si sa intre in discutie. Pluta urmeaza curentul va merge spre un anume mal cum o duce curentul. Este un pic can dificil sa intelegi modul de utilizare. O sa revi, dar acum sint cautat pe alta linie.
Dady
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
domnu dady n-a inteles ca suntem pe un forum de rapitori si pe un site de rapitori, plus ca plutele de oblete pe care le cumpara de la dvs. valcenii( ex. Radoi) se SPARG dupa vreo 2 ore de pescuit. deci............sufletu plute. despre voblere Jos Palaria............ este un fapt real vazut cu ochii mei si de altii, aici pe Caramida.
-
eugen
- veteran

dady tocmai face o chestie foarte faina si da dovada de o atitudine extrem de rar intalnita la pescarii vechi dintr-o alta generatie decat a noastra, care de obicei sunt foarte discreti cu ce stiu ei.
in plus, scrie mare sus pescuit stationar.
asa ca shut the fuck up!
-
Dady
- veteran

Deocamdata discutam despre aceste plute, asteptam intrebari legate strict de cum anume se pot realiza. In legatura cu sondarea apei fiecare pescar are metoda lui pe care o considera ca este cea mai buna. Daca esti practician se vede pe virful RBS-enei cind se descaraca tensiunea sondei. Ca atare se poate observa cit este sub sau deasupra apei asezata pluta. Asta este deja treaba de rutina. Cred ca mai amanuntit putem lua in discutie acest lucru dupa ce vom discuta citeva tipuri de plute. Si daca tot sintem pe un site de rapitori, va anunt ca am o gramada de mulinete spin DAIWA si SHIMANO adevarate bijuterii. Daca va maninca...mai vorbim. Legat de finete, vezi ca am in constructie deocamdata de la 2, 0 gr in sus aceste tipuri de plute. La acest capitol pot sa mai adaug, cred ca inca cca 3-5 modele care mai de care mai ...Dar sa nu uitam ca vorbim despre pescuitul stationar, si cel mai interesant ...cautati sa vi le confectionati singuri. Uitati-va pe paginile ce gazduiesc discutii comerciale despre aceste plute si veti vedea ca preturile sint prea mari pentru buzunarele noastre si mai ales ca romanul este inventiv si obisnuit sa obtina prin munca ceea ce vrea si ceea ce poate realiza, si aceste plute se pot realiza.Dati banii pe ceea ce anume nu puteti face voi, si sint destule.
MAI VORBIM.
Dady
-
rica
- utilizator constant

eugen scrie:
asa ca shut the fuck up!
nici asta nu-i frumos...
si eu sunt impotriva atacurilor la persoana, mai ales ca in cazul de fata atacuri facute din fata monitorului (e mai usor deh).
totusi nu rezolvi nimic daca raspunzi asa, din contra.
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
eugene my dear friend, parlitor de limbi straineze,
TATA!!!
este un site dedicat in exclusivitate pestilor rapitori, chiar daca dady a postat la sectiunea "pescuit stationar". asa ca nu am gresit. eu n-am nimic. nu vreau sa-l denigrez cu nimic pe dady, desi "dansul" a facut-o im trecut. ceea ce am spus in legatura cu plutele de oblete este perfect adevarat. nu stie ce-nseamna respectul si nici limita minciunii. va spune ceva urmatoarele: "60 kg de clean iarna la vobler", "147 kg de scobar intr-o dupa-amiaza", "300 kg de avat intr-un weekend", pescuind sportiv bineinteles. poate ca toti umflam un pic la capturi, o juma de kil 1 kil maxim, dar mai trebuie sa mai aiba si omu limite, baga in ele asa ca haplea. va pot confirma mai multi valceni, pt ca este de aici din valcea si orasu-i mic. nu postam mesajul asta daca nu-mi aduceam aminte in trecut ce m-a denigrat dadytzu pe alt site, eu punanad atunci o simpla intrebare in legatura cu o mulineta Quantum.[/b] sa decida si altii de niste aberatii de acest nivel.
-
Calone
- veteran

Acum sincer mie mi plac acele plute , mai putin culoarea . Dar cred ca o sa folosesc cand oi fi mai batran .
@Andrei Ovidiu
Daca nu ti se par rezistente , apeleaza la remusnico si iti da el cateva citez : " cu gaura centrala " , cica mai are si sunt foarte rezistente , le-a dat si la prieteni .

-
Adi_
- veteran

andrei-ovidiu scrie:este un site dedicat in exclusivitate pestilor rapitori, chiar daca dady a postat la sectiunea "pescuit stationar". asa ca nu am gresit. eu n-am nimic...
si la rapitor nu se poate pescui decat cu naluci?

alte metode de pescuit pesti rapitori nu exista?

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski