Ancorat pe DUNARE
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Ancorat pe DUNARE
salutare,
Fiind novice(chiar foarte) in pescuitul din barca pe Dunare, ma framanta foarte tare o intrebare:
Cum fac sa ma ancorez in siguranta in barca gonflabila si sa nici nu-mi scad sansele de a prinde peste ?Banuiesc ca este valabil si pe alte rauri cu debit mare!
Daca sunt amatori sa dea un sfat, acesta va fii binevenit si acompaniat de multumirile mele! ... si banuiesc ca mai sunt interesati si altii de raspunsul la intrebarea asta.
Fiind novice(chiar foarte) in pescuitul din barca pe Dunare, ma framanta foarte tare o intrebare:
Cum fac sa ma ancorez in siguranta in barca gonflabila si sa nici nu-mi scad sansele de a prinde peste ?Banuiesc ca este valabil si pe alte rauri cu debit mare!
Daca sunt amatori sa dea un sfat, acesta va fii binevenit si acompaniat de multumirile mele! ... si banuiesc ca mai sunt interesati si altii de raspunsul la intrebarea asta.
http://www.yacht-tng.ro/accesorii.php?sub=213
La astia te costa transportul dar nu si rambursul. Cred ca au cel mai bun pret de pe piata.
Ancorele de acest tip sunt pliabile
Este o "gaselnita" cu ancorele de acest tip. Pe langa faptul ca le legi normal de capat, iti recomand sa le legi cu o alta sfoara si de celalalt capat pentru a le elibera usor reducand simtitor riscul pierderii ei.
PS Sa-l stapanesti sanatos!
La astia te costa transportul dar nu si rambursul. Cred ca au cel mai bun pret de pe piata.
Ancorele de acest tip sunt pliabile

Este o "gaselnita" cu ancorele de acest tip. Pe langa faptul ca le legi normal de capat, iti recomand sa le legi cu o alta sfoara si de celalalt capat pentru a le elibera usor reducand simtitor riscul pierderii ei.
Bucuresti
-
- veteran
Ancora asta o folosesc stransa cu un "soricel"de plastic, ca sa nu o pierd. Ptr ancorari"grele" folosesc o greutate de cantar de 10 kg. Pe mine ma intereseaza cum trebuie sa o fac: mai sus , mai jos , in lateral, cu doua ancore ? cat de lunga tre sa fie franghia? ancora sa fie sus pe prag?feugen scrie:http://www.yacht-tng.ro/accesorii.php?sub=213
Ancorele de acest tip sunt pliabile![]()

Cu ancora d'asta de 1,5kg am ancorat salupa (>500kg) pe Dunare.
Pentru a nu te mai "balangani poti folosi 2 bucati (una la prova si una la pupa cu sfori lungi. O arunci pe cea din amonte si lasi funia sa "curga. Apoi o arunci pe cea de la pupa (din aval) si recuperezi din funia de la prova. In felul asta te vei "balangani" mult mai putin.
Mi-a placut pontul cu soricelul si-l voi lua in consideratie ca o "optiune" obligatorie
Pentru a nu te mai "balangani poti folosi 2 bucati (una la prova si una la pupa cu sfori lungi. O arunci pe cea din amonte si lasi funia sa "curga. Apoi o arunci pe cea de la pupa (din aval) si recuperezi din funia de la prova. In felul asta te vei "balangani" mult mai putin.
Mi-a placut pontul cu soricelul si-l voi lua in consideratie ca o "optiune" obligatorie

Bucuresti
T.Adrian scrie:Bun topicul. Acum, intrebarea mea este urmatoarea. Cand trece ditamai impingatorul (bacul) si face valuri de 30-40 de cm daca nu mai mari, cum se descurca gonflabila ancorata in 2 puncte?

Diferente prea mari intre o ancora sau doua ancore in cazul unor valuri semnificative nu sunt avand in vedere ca acestea vor "lovi" barca de regula din lateral.
Bucuresti
Eu imi ancorez pneumatica cu doua ancore; cea principala legata de virf si cea secundara de una din laterale, la pupa( ancora secundara aruncata la 45grade, spre mal). Cu parama ancorei de la prova intinsa, o intind si pe cea secundara, pina cind axul barcii e la 10-15 grade fata de directia de curgere a apei. Sub forma asta barca ramane foarte stabila pe pozitie.
Cu cit paramele sint mai lungi, cu atit ancorele agata fundul (apei, nu va ganditi la prostii) mai bine ( minim 2...3x adancimea apei).
Cu cit paramele sint mai lungi, cu atit ancorele agata fundul (apei, nu va ganditi la prostii) mai bine ( minim 2...3x adancimea apei).
Fir intins si happy bubbles !
Diver
Diver