barci gonflabile, fibra de sticla sau aluminiu, pt. pescuit

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

barci gonflabile, fibra de sticla sau aluminiu, pt. pescuit

Mesaj de danr » 19 Iun 2004, 18:14

ce fel de barci folositi ?
vi se pare mai utila o gonflabila, sau preferati barcile de fibra sau aluminiu ?

eu am o gonflabila kingfisher de 2,40 m, cu placa de motor
mi se pare aboslut ok pentr jigging pe balti sau baraje
nu am incercat inca sa pescuiesc din ea pe dunare :(
Ultima oară modificat 31 Aug 2004, 16:32 de către danr, modificat de 2 ori în total.

dominte
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dominte » 25 Oct 2004, 12:11

ancora folosesti? (sau esti fan deriva)
folosesti ceva manufacturat sau "ceva" cumparat ?
KKT pe betze

Dominte Claudiu
www.netconcept.ro

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Oct 2004, 13:19

folosim doua fiare grele, un sabot de vagon de tren cred ca este :lol: si o nicovala
asta pentru ape adanci, curent, vant, etc

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 25 Oct 2004, 14:10

Eu am o Porta bote, plianta, de 12 ani. O s-o schimb in iarna cu noul model Porta bote. Lungime 3,20m.
La ea un motor Mercury 2,5 cp si ancora este un disc pentru haltere de 5 kg.

Adelin
Moderator
Moderator

Barci?!

Mesaj de Adelin » 26 Oct 2004, 00:03

Cred ca mai trebui sa treaca ceva ani pt. aputea vorbi cu adevarat de barci.Pt. aputea expune teori trebuie sa fi schimbat, sau sa fi trecut prin ceva luntrite.Pai la noi de abia dupa revolutie au inceput sa mai apara pe ape si altceva decat clasicele gonflabile rusesti, tip Molnar(in vestul tarii) sau modele copiate de la lipoveni.Cred ca cele gonflabile sunt mai stabile, dar nu aluneca asa bine pe apa. Barcile din fibra sau aluminiu sunt mai bune pt deplasari lungi, pt ca nu au asa frecare mare ca cele gonflabile.Nu ma luati de expert, ma dadem si eu cu presupusu'. :roll:

nmmarine
junior
junior

Barci sunt dar trebuie sa le vezi, sa le cauti

Mesaj de nmmarine » 16 Noi 2004, 02:40

Adelina imi pare rau, dar da-mi voie sa te contrazic. Este adevarat ca inainte de lovilutie nu prea se stia ce sunt alea barci, dar de atunci si pana acum viata a mai evoluat. Nu trebuie decat sa-mi spui ce barca iti trebuie, si sunt convins ca-ti poti gasi in oferta mea ceva care sa te aranjeze, fie ea de fibra de sticla, aluminiu, gonflabila sau ABS.

Nu este aici locul reclamei, dar noi astia din industria asta, chiar ne zbatem sa aducem noutati.
Nu uitati stiuca trebuie sa.. o prinzi.. fotografiezi..si da-i drumu', ca ai sa vrei sa pescuiesti si saptamana viitoare.. si tu, si altii.. si nepotii

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 22 Dec 2004, 12:04

Salutare!

Am si io cateva nelamuriri...

daca imi iau o barca gonflabila si ii pun un motor sa zicem de 2 -3 cp - atunci trebuie sa am permis de barca ca sa pot merge cu ea in delta???
Trebuie sa o inscriu cumva in circulatie???

La capitolul motoare mici: la ce trebuie sa fiu atent? sa fie in 2 sau 4 timpi? Cam ce tipuri de motoare mici (2 -4 cp) exista pe piata si la ce preturi??

Multumesc..

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 23 Dec 2004, 09:23

Gabii, eu ti-as raspunde incepind de la preturi: o barca gonflabila cu placa pt. motor incepe de la 500-600 eur, iar un motoras de 2,5-3,5 cp in 4 timpi am vazut intre 600-800 eur :shock: .La o scurta adunare:1100-1400 eur :shock: :shock: !
Acuma, lasind la o parte aspectul financiar, apare alta problema:inafara de Delta si citeva lacuri mai mari, folosirea motorului nu se justifica.Iar de ex.in zona Clujului, pe toate lacurile folosirea motorului este interzisa(ca sa nu zic ca si a barcilor).

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 23 Dec 2004, 10:44

Am vazut pe Ebay motoare electrice pt barca cu toate accesoriile, astea cica au doua trepte, cu tractiune intre 70si 140 lbs (nu stiu ce e aia) si se alimneteaza la o baterie de 12 v (din aia de alarme). Preturi extrem de mici, in fata mea s-a vandut unul cu 110 Euroi.
P.S. Pai io pt Delta mi-as dori barca gonflabila. Sper sa gasesc pana in 300 -350 euroi pe undeva, si apoi sa imi iau un motor pt ea - nu neaparat nou. Pt barca fara motor - una de-aia ruseasca cred ca mi-ar ajunga, ca sa pescuiesc pe olt pe baraje sau pe undeva pe Taut, Surduc, Gostilele etc.
Plus ca mai am in vedere achizitionarea unui sonar Humminbird Smartcast - am vazut tot pe Ebay cu 114 - 140 de euroi. La noi in magazin, unul din asta costa 10 bulioane (arad, reprezentanta GIPO de pe Eminescu).

Numai bine!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 23 Dec 2004, 10:49

gabii scrie:Am vazut pe Ebay ...............
Ai idee cum poti cumpara ceva de pe Ebay? Care sunt modalitatile prin care se poate intra in posesia obiectelor expuse, fara riscul de a lua teapa?
Multumesc!

Scrie răspuns