Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Iul 2006, 14:40

420 de milioane, pityu, atat am platit.
Apropo, a venit motivarea la sentinta civila. Instanta a stabilit asa cum era si normal ca gestionarea durabila reprezinta un set de masuri pe care RNP trebuie sa le execute in virtutea atributiunilor de serviciu si nu este nicidecum administrator sau gestionar. In acest sens am solicitat ANPA sa anuleze toate autorizatiile eliberate catre RNP. Pescuieste linistit si nu te mai lauda ce ai facut tu pentru pescarii tai, nu mai acuza pe altii ca se lauda. Macar in calitatea ta, invata legile tarii, nu te mai lasa aburit de fitecine. Am solicitat ministerului agriculturii in numele federatiei noastre, convocarea tuturor factorilor implicati in pescuit pentru lamurirea odata pentru totdeauna cu ce se maninca pescuitul sportiv. Salutare.

pityu
veteran
veteran

Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de pityu » 11 Iul 2006, 22:07

Apsalba ! Scuza-ma ca "aplec urechea la fitecine" si te rog invata-ma "cu ce se mananca pescuitul sportiv", ca eu sunt un biet nepriceput si as vrea ca tu, in calitatea ta de MARE PESCAR sa-mi dezvalui cu talentul tau fara de seaman, cate ceva din secretele hobbyului nostru comun.
Cu stima si aleasa consideratie,
al tau fan,
Pityu.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 12 Iul 2006, 09:52

N-ai inteles nimic din atributiile care iti revin. Nu-ti contesta nimeni meritele de pescar ci de administrator. Te-ai invatat sa pescuiesti unde nu faci nimic, ci unde facea statul, sau se facea ca face. Munca intr-o asociatie este foarte serioasa, cu responsabilitati imense pentru cei care o administraza. Multe asociatii vor disparea natural, pentru ca nu stiu ce au de facut, dar vor ramine totusi suficiente care sa administreze responsabil avutul public.
Pescuitul sportiv este o componenta a atributiilor unei asociatii. Chiar nu intelegi responsabilitatile pe care ti le-ai asumat prin contract? Citeste punctul 6.2 din contract si iti garantez ca te lasi de meserie.
Incearca sa constientizezi ce ai de facut, daca nu poti lasa pe altul. Romania va deveni ceea ce visam cu totii abea atunci cind fiecare vom intelege ca democratie presupune mai multe obligatii decit drepturi.
Apropo.
Am primit notificare ca imi depasesc atributiile si mi se reziliaza contractul.
Atrag public atentia persoanelor respective sa nu se joace cu vorbele si cu legea. A trecut vremea satrapilor in administrarea statului. Functionarul public, indiferent de rangul pe care il are este in slujba tarii si cetateanului si este primul care trebuie sa cunoasca legea si sa o aplice.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 12 Iul 2006, 21:00

Oricum nu va mai fi nimic de administrat ... nici de organizatiile noi, nici de organizatia veche ... ca da "prietenul pescar" liber la braconaj peste tot - el ii spune pescuit industrial - :evil:
S'altare și bunăstare !

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 13 Iul 2006, 07:37

m-ati ametit tot vorbind de pescuit sportiv
din cate stiu nu a fost recunoscut ca si sport pescuitul
de unde si titulatura de federatie sportiva lipseste cu desavarsire din constructia disputelor
este doar recreativ conform legii pana una alta
altfel federatiile infiintate oricum din punct de vedere sportiv nu indeplinesc nici una conditiile de infiintare

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 13 Iul 2006, 14:19

Bineinteles ca nu sunt federatii sportive - nu indeplinesc criteriile - sunt uniuni de asociatii (parca minim 3) si se pot numi federatii ...
S'altare și bunăstare !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Iul 2006, 15:47

Batrine Noe, am inceput demersurile ca pescuitul sportiv sa fie recunoscut ca sport, avind in vedere ca pe plan international pescuitul tinde sa fie recunoscut ca sport olimpic. Pentru dumnezeu, nimeni in tara asta nu pricepe ca trebuie sa faca ceva si asteapte sa pice de sus?
SAPTAMINA VIITOARE am propus o intilnire cu toti factorii responsabili cu pescuitul la care vrem sa invitam presedintia si Comisia europeana s-o rupem in doua. Incotro se indreapta pescuitul rominesc? asteptam provincia.
FEDRERATIA NATIONALA A PESCARILOR SPORTIVI DIN ROMANIA

pityu
veteran
veteran

Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de pityu » 15 Iul 2006, 00:47

Apsalba a zis :"Am primit notificare ca imi depasesc atributiile si mi se reziliaza contractul.
Atrag public atentia persoanelor respective sa nu se joace cu vorbele si cu legea. "
Daca postezi asta la adresa mea, eu inteleg ca te gandesti ca as avea eu vreo legatura cu aceasta notificare. Te asigur la modul cel mai serios ca nu ma ocup de asa ceva si nici nu am eu asa relatii. Sunt mult prea mic sa ma bage pe mine cineva in seama si oricum nu ti-as face niciodata rau ca stiu ca si tu vrei binele pescarilor. Eu ma contrez cu tine din alte motive. In primul rand ca prea te lauzi si nu-mi inspiri incredere. Asta nu inseamna insa ca ne dusmanim. Cel putin din partea mea nu.
Am mai spus de-atatea ori ca noi avem o asociatie foarte mica si nici nu avem de gand sa o marim prea tare. Am ramas cu "sechele traumatice"
pentru organizatiile MAMUT, din cauza AGVPS-ului. Asociatia noastra e mai degraba un mic club de prieteni - pescari. Nu iau nici o hotarare eu personal, ci totul se supune la vot in Consiliul Director compus din 13 membrii. Tine minte ce-ti spun acum !
Daca din cei 78 de membrii pe care-i avem, un singur pescar imi cere demisia, mi-o dau pe loc, fara sa clipesc. Unul singur ! Nu majoritatea absoluta. Asa de mult NU tin la functia de presedinte.
Eu cel mai mult si mai mult mi-as dorii sa fiu simplu membru intr-o asociatie nou-infiintata, care sa duca viata de asociatie adevarata, nu doar sa cumpar permisul si sa ma duc la pescuit.
Apropo ! La noi in asociatie nu exista nici un membru de onoare cu permis primit gratuit. Inclusiv eu am platit (cu placere) taxa de inscriere, cotizatie anuala de membru, permis ptr. ape colinare si de ses si permis ptr. apele de munte. Stiu ca multi nu cred dar pot veni sa se convinga. Va asteptam cu drag !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 15 Iul 2006, 11:05

Cum arata un permis pe ape de munte?
Notificarea am primit-o de la institutiile statului, care sunt derajate de faptul ca aplicam legea si nu mai permitem abuzurile si nu se mai pot bucura in voie de bunul public. Am initiat in numele federatiei o initiativa legislativa pentru anularea art. II1 din Ordonanta 69. Vom vedea ce se intimpla si dupa intilnirea de saptamina viitoare cu MAPDR, RNP, CNAFP, ANPA. si ARBDD. Legea trebuie sa fie pentru toti.

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 15 Iul 2006, 13:18

Apsalba
Nu vad legatura intre II(1) din OG69 si speta de fata. Acel articol face referire la art 7 cu 5 privind organizarea si functionarea ANPA. Poate ai vrut sa zici ca ataci art II cu 1 din Legea 113/2005 desi nu stiu daca este normal si legal ca presedintele unei federatii cu un procent insignificant de pescari poate angaja marea majoritate fara macar sa-i consulte Iti asumi responsabilitatea in mod singular fara un demers macar consultativ?

Scrie răspuns